Aan mijn hysterische landgenoten

Landgenoten,

Dat u in een psychotische toestand verkeert is heel vervelend voor u. Echt ik leef met u mee. Ik vind het vreselijk voor u.

Sta mij toe om toe te lichten hoe erg u er aan toe bent middels wat voorbeelden:

Invasion of the bodysnatchers. Daar doet het me aan denken. Een buitenaardse levensvorm neemt de Nederlanders langzaam maar zeker over en verandert iedere Nederlander in een hysterische stresskip:

De enige manier waarop je het bodysnatchen bespaard kan blijven is als je je zelf ook gedraagt als een hysterische stresskip.

Gedraag je je daarentegen als een koelbloedige, rationele, ja ik zou haast zeggen: Nederlander, dan ben je tegenwoordig verdacht.

Ik geef toe dat het een rotvoorbeeld is want in “invasion of the bodysnatchers” zijn het juist de koelbloedigen die al gesnatched zijn en de hysterici die nog gezond zijn maar mijn theorie dat jullie zijn “gesnatched” door bodysnatchers moet jullie toch aanspreken, hysterische landgenoten?

Misschien een beter voorbeeld is het “zombie” fenomeen; al mijn landgenoten zijn veranderd in zombies op een paar na. Terwijl de zombies hun uiterste best doen om iedereen tot de laatste man in een zombie te veranderen, zijn er een paar wanhopige nog-niet-zombies over die proberen te overleven:

Mijn landgenoten zijn allemaal zombies geworden en ik moet me er maar uit zien te redden. Ik geef het je te doen.

Tenslotte, The Mist:

Die vrouw in het begin van de trailer is Geert Wilders. Die mensen in die supermarkt zijn de Nederlanders. Het Amerikaanse leger speelt het Amerikaanse leger en komt de boel redden (behoorlijk laat):

Ik heb niet de illusie dat jullie nu snappen hoe erg jullie er aan toe zijn, landgenoten, maar zeg niet dat niemand het jullie verteld heeft.

5 gedachten over “Aan mijn hysterische landgenoten”

  1. Je haalt me de woorden uit de mond. Het `Body Snatchers syndroom’. Dat is nou precies wat ik ook al een tijdje (paar jaar) vind: Het verschijnsel dat voorheen redelijke mensen om je heen steeds meer gewoon gaan vinden wat eigenlijk abnormale maatschappelijke verschijnselen zijn. Zodat de kring van nuchter denkenden
    steeds kleiner wordt.
    Heb de klassieker en de remakes vaak gezien. Vooral die met Donald Sutherland is eng aan het einde.

  2. Dit is inderdaad het beste wat je kan doen:

    “Ik heb niet de illusie dat jullie nu snappen hoe erg jullie er aan toe zijn, landgenoten, maar zeg niet dat niemand het jullie verteld heeft.”

    Amen. iemand moet het toch vertellen.

Reacties zijn gesloten.