Waarom zouden de Groningers op de PVV stemmen?

Onderstaand bericht verscheen eerder op de website van Jurrie Nieboer, campagneleider van de Partij voor het Noorden.

PVV doet 2 maart mee aan de Statenverkiezingen in de Provincie Groningen.
Waarom zou Groningen op de PVV stemmen? Bij de laatste Kamerverkiezingen kreeg de PVV relatief veel stemmen in Oost-Groningen. Waarom?
 Om de vele moskeeën in de provincie? Om de vele hoofddoekjes die we dagelijks zien? Om de zwarte probleemwijken in onze steden?
Nee, wat de PVV een problematiek vindt, speelt in onze provincie helemaal niet. De PVV doet aan de komende Statenverkiezingen slechts om één reden mee. De heer Wilders, hij is immers de PVV, moet een meerderheid in de Eerste Kamer. Alleen zo kan hij het huidig “beleid van onderbuikgevoelens”doorzetten in Nederland! De PVV heeft niets, helemaal niets met onze mooie provincie. Uit alle politieke programma’s zijn de beste punten gekopieerd en meer is het niet. Na 2 maart is Groningen niet meer van belang voor Wilders en consorten.

  • Wist u dat de PVV zelfs TEGEN voorstellen heeft gestemd om meer infrastructurele investeringen te doen in het Noorden?
  • Wist u dat PVV VOOR de enorme bezuinigingen op de WSW (de sociale werkvoorziening) is?
  • Wist u dat PVV voorstander is van het ingezet beleid om de uitkeringen jaarlijks met 10% te verlagen?

En  juist om deze laatste reden, kan ik met de beste wil van de wereld niet begrijpen waarom juist deze laatste groep mensen massaal op Wilders stemmen. Het zijn foute  gevoelens die hij oproept. En met hem de lijsttrekker in Groningen, de heer Ton van Kesteren ook. Afgelopen zaterdag in het TV Noord debat wilde hij ons doen geloven dat de PVV afd. Groningen autonoom zou zijn, nou geloof het alstublieft niet; Geert trekt aan de touwtjes en niemand anders.
De groep mensen in Nederland die op het sociaal minimum zit denkt met een stem op de PVV dat alles beter wordt. Dat denken misschien ook de mensen bij de sociale werkvoorziening die ook de geluiden bereiken over de MEGA-bezuinigingen.
Bedenk u nu het nog kan. Zowel PVV als VVD hebben echt geen sociaal gezicht. De rijken rijker, maar de armen nog veel armer.
Winschoten 20 februari 2010 

3 gedachten over “Waarom zouden de Groningers op de PVV stemmen?”

  1. Jurrie, dank voor dit stuk, ik hoop dat veel mensen het lezen en zich 3 maal bedenken voor ze op de PVV gaan stemmen en het dan tenslotte toch maar niet doen.

  2. Jurrie, heb bij bij de Winschoter Courant gewerkt? Dan mijn hartelijke groeten. (Probeerde dit via jullie eigen mailmogelijkheid, maar dan moet je veel verificatiedingen invullen en dat mislukte.)
    André Horlings

  3. Waarom zouden de Groningers op de PVV stemmen?

    Hoop het niet maar las vandaag, in Trouw geloof, ik dat het Oost-Groningse dorpje Wedde begin jaren veertig de grootste concentratie NSB-leden had per vierkante kilometer, zodanig zelfs dat pas in de jaren negentig men het er weer aandurfde om Bevrijdingsdag te vieren. 🙁

Reacties zijn gesloten.