Klagen over Joden op deze site

Ik weet niet wat er zo bijzonder is aan Joden, aan het zionisme of aan het land Israël dat er continu off topic over gediscussieerd zou moeten kunnen worden. Dat is dan ook wat mij betreft in zijn geheel niet het geval. Als je wil zeuren over een Jood dan zoek je die Jood maar op en dan ga je zeuren. Als je wil zeuren over Israël dan ga je maar naar Israël. Als je wil klagen over CIDI dan ga je naar CIDI.

On topic discussie over Joden, zionisme of Israël blijft natuurlijk wel mogelijk. Dat wil dus zeggen stel hier verschijnt bijvoorbeeld een bericht over (het bestaansrecht/ontstaan/de misdaden van) Israël, dan kun je zonder problemen on topic over Israël discussieren zoveel je maar wil. Idem voor Joden en/of zionisme.

On topic ja, off topic nee.

Ik heb deze site niet opgericht om off topic gelul over wat dan ook te faciliteren. Ook niet over Joden/Israël/zionisme.

Verschijnt hier dus een bericht over iemand die toevallig een Jood is, of iemand die er toevallig uitziet als een Jood, of iemand die bij een Jood in de straat woont, dan is discussie over Israël, zionisme en het Jodendom off topic.

Hier zal dan zonder waarschuwing (afgezien van dit bericht en een nieuwe huisregel) tegen opgetreden worden.

Het optreden houdt in dat reacties zullen worden verwijderd, bans worden uitgedeeld en topics worden gesloten.

P.S. Voor klachten over reclame van google op deze site voor Israëlische producten/reisjes verwijs ik naar de reageerders.

42 gedachten over “Klagen over Joden op deze site”

 1. Ik begon me er al aan te ergeren.
  Vooral de beweringen werden nogal vervelend en vooral dat ze niks met het desbetreffende artikel te maken hadden.
  Maar zou eventuele antisemitische berichten ook door gestuurd worden naar het meld punt daarvoor?

 2. @2 als je antisemitische berichten ziet kun je het doorgeven en worden ze verwijderd. Aan een meldpunt doorgeven heeft volgens mij geen zin want die gaan dan toch alleen maar hier aandringen op verwijdering. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat hier veel antisemitische berichten verschijnen maar ik ben het helemaal zat om die steeds terugkerende off topic zooi steeds opnieuw te moeten lezen met in het achterhoofd “is dit antisemitisch ja of nee”.

 3. Fijn.
  Ik heb er vaker op geattendeerd dat jodendom zionisme Israel te onpas bij Krapuul topics halen mij niet aanspreekt, integendeel.
  En dan ook nog de notie dat Liduk Nederland, , waar ik overigens ook niets mee heb , een soort troll zou zijn terwijl het een organisatie is.

 4. Een gezonde maatregel.
  Maar, @Katja, “Likud Nederland” gedraagt zich vaak (niet altijd) wel degelijk als een trol. Trol-eigenschappen: Een tekstje opdreunen, zonder in te gaan op het artikel waarop men reageert of op vorige commentaren. Niet reageren op antwoorden en vragen van andere commentatoren. En nog zo wat.
  De methode is uitgevonden in de VS. Ik kreeg er al in 2006 mee te maken, toen ik iets kritisch had geschreven over de beruchte Pepperdine Conferentie over “De Ondergang van Europa”. De onderknuppels van Daniël Pipes organiseerden een tsunami van bezoeken en commentaren vanuit universiteiten op mijn kleine blogje “At Home in Europe”. De organisatie die dat deed, heette “Campus Watch” en specialiseerde zich in het verdacht maken en aanvallen van linkse intellectuelen die niet genoeg pro-israel waren. Overigens is de methode overgenomen door progressieve organisaties.
  Ik stel me zo voor, dat de adepten van Struijck van Bergen reageren op bepaalde sleutelwoorden en dan onder de naam Likud Nederland een voorgekookt comment indienen.
  Voor mij valt dat wel onder de definitie van trollaria.

 5. We hebben met Likoed Nederland inmiddels hele duidelijke afspraken dat die zich aan de hier geldende spelregels zal houden en voorzover ik kan overzien gebeurt dat tegenwoordig ook.

 6. #Huub

  Dank voor toelichting.

  Ik heb mij reactie niet verder toegelicht en doe dit voor wat het waard moge zijn. .
  Naar mijn trollen fenomeen obervaties heb hier 1x Peer Gynt, die zelf een halve mens trol de wereld in wist te brengen en zijn handen ervan af trok, genoemd.
  Als men te onpas zionisme en/of jodendom bij een Krapuul topic haalt is dit m.i. een Liduk uitnodiging.
  Ik heb dit hier vaker zien gebeuren, wie heeft wat gebaard idee?
  Dat ik concreet te weinig over Liduk weet of heb willen weten is zonder meer het geval.
  Propagada voor eigen parochie kan mijn belangstelling toch al niet wekken, Liduk ook niet.

 7. katja Schreef:

  En dan ook nog de notie dat Liduk Nederland, , waar ik overigens ook niets mee heb , een soort troll zou zijn terwijl het een organisatie is.

  In de VS maakt de Republikeinse Partij in verkiezingsjaren veelvuldig gebruik van betaalde forumtrollen, dus dat kan heel goed samengaan. :mrgreen:

 8. Ik kan me er zo ver in vinden dat off topic gelul in principe over de gehele linie geweerd zou moeten worden, maar er is een maar, er zijn soms heel levendige discussies die zeer de moeite waard zijn.Moet je deze interessante discussies die niet meer on topic zijn dan ook maar de nek om draaien? Overigens mag er bij Krapuul, onafhankelijk van of het over Joden etc. gaat, best wat harder tegen “trollen” opgetreden worden, daar bieden de spelregels genoeg mogelijkheden toe

 9. @katja: Ik vind dat “Liduk” wel leuk. De search-bots van Likud Nederland raken misschien wel helemaal van slag daardoor 🙂

 10. Nou maak je het toch wel een beetje lastig, vooral omdat het hoofdonderwerp van deze site te pas en te onpas met z’n beloofde land aankomt.
  En dit stukje wekt een beetje de indruk dat het de veelvoorkomende fout maakt om joden, zionisten en Israël op één hoop te gooien, terwijl dat toch drie heel verschillende dingen zijn.
  Om maar even te Godwinnen: je kan Hitler ook als zionist beschouwen door de volgers van een religie als een ras te beschouwen (geheel in overeenstemming met de ideeën van Herzl), door ze aanvankelijk te willen deporteren naar hun eigen ‘thuisland’, Madagascar of evt. Palestina, en toen dat niet lukte voor een nog radicalere oplossing te kiezen. Waarmee hij uiteindelijk de vorming van dat thuisland wel weer geforceerd heeft.
  Dat dat thuisland er gekomen is is achteraf te betreuren, gezien de manier waarop en de gevolgen. Maar na meer dan 60 jaar is dat niet meer terug te draaien, en moet er maar het beste van gemaakt worden.
  In mijn ogen zijn juist dwepers als Wilders, Geller, en politici als Liebermann het grootste gevaar voor dat land, zo lukt het natuurlijk nooit om in harmonie met de buurlanden te leven.

  Maar ik zal beloven Wilders nooit off-topic een joden-knuffelaar te noemen. Niet dat ik dat ooit gedaan heb of zou doen. Maar als weerwoord op ‘moslim-knuffelaar’ zou het zomaar eens uit je toetsenbord kunnen ratelen…

 11. Heel simpel piet, zo lang je on topic reageert is er niets aan de hand. Daar gaan we heel strikt op letten. Jouw reactie hierboven is bijvoorbeeld een uitstekend voorbeeld van wat we niet gaan toestaan.

 12. Als het principe van hoor en wederhoor wordt toegepast kan iemand offtopic een vergelijkbare misstand melden. Dwz één offtopic reactie verdient één inhoudelijke tegenreactie.

  Overigens ben ik van mening dat een topic het beste bediscussieerd kan worden op een zolderkamertje met de muziek keihard [als het maar van Pink Floyd is] en twee man in de dakgoten tegen luistervinken. Pas dan kan in alle vrijheid gesproken worden zo blijkt uit de noodzaak van anonimiteit voor de meeste reaguurders. Anoniem reageren is overigens het lafste wat ik kan bedenken ondanks ik uit eigen ervaring weet welke consequenties er aan gehecht worden bij onder eigennaam je meningsuitingsvrijheid op te eisen. Of beter is het ter plekke tegen je tegenstander te doen maar dan mis je weer vaak getuigen. Ik weet sinds de 50-er jaren al hoe achterbaks je tegenstanders meestal zijn en zoeken naar kwetsbaarheden in je bestaan.

  Maar dat heeft natuurlijk allemaal niks met Joden te maken dus….

  Moet er trouwens mee stoppen want er gaat te veel tijd in zitten voor een langzaam lezende en langzaam formulerende digibeet als ik. Er zijn nog belangrijkere dingen te doen. De daad radicaal met de gedachte uitvoeren. Die praktijk daar ben ik beter bekend mee geworden. 😉

 13. Beetje lastig hé .. Krijgen reacties over Moslims en Moslimlanden de zelfde brede behandeling , of heeft Likoed en haar Zionistenclub haar eerste succes hier gehaald …?? Ik voel me meestal pas geroepen te reageren als Likoed weer eens de onschuld en het bestaansrecht van “israel “komt uitdragen ….Ik erken “israel”niet ( net zomin als ik “saudi” Arabië erken , maar die hebben geen trollenclub om hen te verdedigen ) word mij daarom van Antisemitisme beschuldigen ook verboden ???

 14. Een succes heeft likoed al bereikt , zie de titel van dit stukje … Ik klaag nooit over Joden en hou de Zionistische entiteit streng gescheiden van het Joodse geloof .. maar juist de “israel” lobby , waaronder ook soms ook de veel mildere Sofia die mensen die “israel” weigeren te erkennen ook al van Antisemitisme beschuldigd , gooit die twee op één hoop …

 15. Ik heb niet veel tijd nu om te reageren maar dit gaat niet over jou. Deze “nieuwe” regel (in feite doodgewoon de on topic regel en niks anders) kan net zo goed slaan op de “israel” lobby. Ik kan me niet herinneren dat we hier een artikel hebben gehad dat het bestaan van (of iets in of van) Israël o.i.d. ter discussie stelde. Dus die discussies die we hier steeds opnieuw zien zijn gewoon altijd off topic.

 16. #13

  Huub, creatieve geest, dank!
  Het scheelt wel weer als je simpele stommiteiten 😳 zo gek nog niet en zelfs van nut kunnen zijn 😛 .

 17. #13 & #20 Searchbots van slag? 😀 Misschien is het anagram `Saleri’ ook wat? 🙂

 18. Bakrastani,
  Had me voor genomen om niet meer te reageren op deze website, maar plaats hier nog wel even een reactie om een misverstand uit de wereld weg te zetten. De titel is zeer verkeerd gekozen, de titel doet het vermoeden rijzen dat er anti-semieten zich een podium proberen te overktijgen via deze website. Niets is minder waar. Ziotrollen die antisemitisme uitbaten voor politieke doeleinden worden op deze wijze dan ook onbedoeld en onterecht in hun “”gelijk” bevestigd. Want als de webeheerder ook al van mening is dat….
  Ik heb tot nu toe niemand hier gezien over Joden klagen- laat staan anti-semieten. Wel is er felle kritiek door sommige bezoekers op de manier hoe Israel de Internationale wetgeving schendt en op het zionisme. Dit lijkt me dan ook niet ingegeven zijn door “Jodenhaat” maar door het besef dat morele principes overschreden worden door een land met een nationalistische ideologie en dat ook nog eens wordt verdedigd door sommige mensen.
  Jodendom is een religie zoals vele religie’s, ideologie,s en levensopvattingen. Het kan positieve eigenschappen ofg negatieve eigenschappen. Men kan niet een godsdienst aanvallen op een aantal punten waar men het niet eens mee is of niet in overeenstemming met de gedachte van de omgeving waar men is in opgegroeid. Want ook op het Darwinisme kan men kritiek op hebben. Ook citaten van Darwin zijn soms bedenkelijk en verwerpelijk.
  Het is wel erg eigenaardig dat een Sofia zeer krampachtig en hysterisch reageert op de vermelding dat het verkeerd is dat bepaalde Joodse zionisten (en ook Christelijke zionisten) de pretentie hebben om een Joodse staat tussen de Nijl en de Eufraat te stichten, de bevolking daar te willen verjagen en uitsluitend te reserveren voor Joden uit de hele wereld. Gelijk insinueert zij dat ik heb gezegd dat ik vind dat de enige goede Jood een jood is die tegen Israel is. En tevens voegt zij er bij dat een goede moslim ook de moslim is die voor ontmateling van moslimlanden is. Moslimlanden of Arabische landen kunnen niet ongestraft landen aanvallen of bezetten. Dat heeft Irak wel ondervonden van de inval van
  Koeweit. De redenering van Sofia is ook een standaard redeneertruc van zionistenclubs. Een van de stellingen van zionisten is als er kritiek wordt gegeven op Israel altijd te verwijzen naar Arabische landen of Islamitische landen. Een andere stelling is dat kritiek op zionisme gelijk staat aan anti-semitisme, want alhoewel Israel ook door “de redelijke zionisten” veroordeeld wordt voor schendingen van internationaal recht zijn ze toch van mening dat zionisme wel humaan kan zijn.
  Het verbaast mij dat Jan hier of de knieval heeft gemaakt voor Sofia of voor de zionistenclubjes en bang is beschuldigd te worden voor antisemitisme. Het interessert mij verder niet, want misschien is het beter om helemaal niet hier een reactie te geven. Het leven is te kort, en of je hier een reactie geeft of niet het leven gaat toch door op de manier of je het leuk vindt of niet.Dat Jan vindt dat er ontopic geregeerd is daar geef ik hem wel gelijk in. Alleen zal het niet meevallen om ontopic te blijven- als men maar niet teveel van het onderwerp
  afwijkt. Alleen lijkt de ontopic-regel minder toegepast te wordedn aangaande andere onderwerpen.
  Een reactie hier meer of minder veranderd daar niets aan. De tijd kan ik beter steken in een hobby, studie of bedenk zelf iets leuks.

 19. Gozer Schreef:

  Alleen lijkt de ontopic-regel minder toegepast te wordedn aangaande andere onderwerpen.

  Regels zijn regels maar we zijn geen robots of Rita Verdonk, maar dat wil niet zeggen dat er nooit off topic discussie mogelijk is, sterker nog er is hier bijna altijd off topic discussie mogelijk maar zodra de off topic discussie gaat overheersen gaat het ten koste van de site. Als ik dezelfde off topic discussie voor de 200e keer voorbij zie komen dan gaan we daar iets strikter op letten inderdaad.

  Ik begrijp nu inmiddels na anderhalf jaar dat een belangrijk deel van verder zeer gewaardeerde bezoekers er een zeer gepassioneerd standpunt over zionisme/Israël op nahoudt en dat weten we nu, hoeven we niet voor de 100e keer opnieuw voorbij zien komen.

  Stel dat hier 3 van de 10 onderwerpen zou uitlopen in een felle discussie over het bestaansrecht van zure haring omdat kennelijk dat een hoop mensen bezighoudt dan zou ik daar ook een einde aan proberen te maken.

  Dit bericht heeft verder overigens niets met (een beschuldiging van) antisemitisme te maken. De titel ook niet.

 20. Als algemene regel lijkt on- of off topic voldoende en hoeft dit niet voor dit onderwerp speciaal aan de orde gesteld te worden. Bovendien verliest deze site met invoering van deze regel een deel van haar bestaansrecht, tenminste wat betreft alle over Wilders geplaatste stukken. Ik kan dat wel nader toelichten, maar volsta hier met te wijzen op de alom bekende voorliefde van Wilders voor het zionisme en het beeld dat hij verspreid van Israel als frontstaat in de strijd tegen de islam. Met andere woorden, het zionisme, de door Israel bedreven oorlogsmisdaden en het bestaansrecht van dit staatsgedrocht zijn per definitie on-topic als het stukje over Wilders gaat. Maar als de redactie dit wenst te ontkennen, o.a. ook door het gedoe van Wilders puur als het handelen van een publieksgeile aandachtshoer te beschrijven, het zij zo.

 21. Verschijnt hier dus een bericht over iemand die toevallig een Jood is, of iemand die er toevallig uitziet als een Jood, of iemand die bij een Jood in de straat woont, dan is discussie over Israël, zionisme en het Jodendom off topic.

  Nou niet moeilijk toch…..

  @25 Leo Schmit, Wilders stukjes gaan over Wilders toch? Daar heb je het Zionisme toch niet bij nodig? Natuurlijk heeft Wilders banden met Israel en de Israellobby, maar ik vind het een zwaktebod om persé bij elk topic over Wilders het zionisme erbij te halen.

 22. #26 Ik herhaal nog maar een keer:

  ‘Maar als de redactie (en uzelf) dit (Wilders’ Israel connectie) wensen te ontkennen, o.a. door het gedoe van Wilders puur als het handelen van een publieksgeile aandachtshoer te beschrijven (Krapuul taal), het zij zo.’

  Zwaktebod is op mij niet van toepassing, ik lees wel, maar ik reageer zelden hier, zeker niet wat betreft het ‘Joodse front in de oorlog met de islam’, dat Wilders zo nauw aan het hart ligt. Ik constateer alleen maar dat Israel en Wilders en Wilders en Israel onlosmakelijk zijn en dus on-topic. In dit verband stel ik mij de vraag welk belang Israel heeft bij het kweken van tweedracht en haat in een voorheen enigszins beschaafd land.

  Met alle waardering voor de redactie van Krapuul en ihb de bijdragen van Huib en Neil stel ik dat het fenomeen Wilders en Israel twee kanten van hetzelfde dubbeltje zijn.

 23. Leo schmit Schreef:

  Met alle waardering voor de redactie van Krapuul en ihb de bijdragen van Huib en Neil stel ik dat het fenomeen Wilders en Israel twee kanten van hetzelfde dubbeltje zijn.

  Dat het kwartje mag vallen wil nog niet zeggen dat het joodse vraagstuk reden tot klacht moet zijn. Daarvoor hebben Zio’s dunkt me een klaagmuur in Jeruzalem toebedeeld gekregen. 😉

 24. @Leo Schmit. ik ben geen Isrealiet en geen Moslim. Waarom laten we die 2 tegendraden het niet zelfs oplossen? Ik ben en Nederlander, ik wil dat Wilders zich ontfermt over mijn zaken, ik ben mondig en slim genoeg om te zien dat Wilders andere belangen verdedigt soms, maar om het nou blij elk Israel, Joods topic te betrekken , ik wordt daar ziek van im kopf.

 25. Als ik daar iedere dag volcontinu mee geconfronteerd had willen worden dan had ik wel een andere site opgericht. Het staat overigens iedereen vrij om alsnog zo’n site op te richten ik denk dat het heel druk wordt. Serieus.

 26. Jacqueline Schreef:

  Neemt niet weg dat iemand die dat doet het toch leuk zou moeten vinden als er reacties zijn

  Die reactiemogelijkheid hier is een extra en geen doel op zich. En als off topic discussies over israel leuk zouden zijn dan had dit bericht hier nu niet gestaan.

 27. Voor wolrd wide web war [4w] en andere trollaria hier de uitleg hoe het gedaan wordt: http://eindpunt.blogspot.com/2011/04/hasbara-krijger-reageert.html

  Dit voor onervaren [jonge] mensen die een serieuze discussie denken te voeren en reageren op die verwarring stichtende agitprop die maar 1 doel heeft namelijk verwarring stichten bij mensen die het beste voor hebben.

  Ik heb het voor mezelf als een explosief importproduct gedetecteerd. Loop er wat omheen en zoek naar de ontsteker en maak het onschadelijk voor het ontploft bij onschuldigen. Die geïmporteerde [waarheid ondermijnende] mijnen, daar moet je heel voorzichtig mee omgaan want hun ontstekingsmechanismes zijn geboobytrapt. Een serieuze opiniesite wordt er zomaar mee opgeblazen voor je wist wat er gebeurde.

 28. Buiten het feit dat iedere vorm van hetgeen hieronder als not done wordt beschouwd, op een site als deze te handhaven, nu precies het beoogde doel voorbij schiet. Is het natuurlijk van de zotte om een dergelijke regelgeving te willen hanteren!
  De termen zijn extreem ruim van begrip. Wat voor de 1 piepen,klagen, jammeren en/of beledigend is kan voor een ander een weldoordacht gegeven zijn.

  Vervolgens is er dan ook nog zoiets als logica. Niet dat ik behoefte heb om iets of iemand iets in de schoenen te schuiven, maar het is nu zo langzamerhand wel duidelijk dat er een verschil tussen dag en nacht bestaat tussen het jodendom en het zionisme.
  Het gegeven dat er tegenwoordig een soort ontwaking plaats vindt t.a.v. het gedrag van het zionisme t.o.v. anderen zou men als zorgelijk kunnen bestempelen.
  Het wissen van een reactie, dan wel het uitdelen van een IP ban veranderd niets aan dat gegeven.

 29. Sjuul van Dissel Schreef:

  Voor wolrd wide web war [4w] en andere trollaria hier de uitleg hoe het gedaan wordt: http://eindpunt.blogspot.com/2011/04/hasbara-krijger-reageert.html
  Dit voor onervaren [jonge] mensen die een serieuze discussie denken te voeren en reageren op die verwarring stichtende agitprop die maar 1 doel heeft namelijk verwarring stichten bij mensen die het beste voor hebben. .

  @ Sjuul. Ja, goed stuk! Zou eigenlijk op Krapuul moeten worden geplaatst. Zelf wist ik het al en schreef er wat over. Serie: http://www.krapuul.nl/blog/25440/trolherkenning-voor-dhimmies/

  Verbijsterend wel hoe nijdig ze worden als je hun truukje doorhebt! Net of je dat niet mag zeggen. 😯

Reacties zijn gesloten.