Hoofdredacteur krapuul zegt SP-lidmaatschap op

Beste SP ledenadministratie,

Al jaren verzet ik mij tegen de in mijn ogen volstrekt onzinnige bewering (van velen) dat de SP heel erg lijkt op de PVV. Toch is het moment nu aangebroken dat ik dat verzet opgeef.

Namelijk nu ik word geconfronteerd met de volgende, volstrekt ridicule, motie van de hand van de fascist Martin “ik wil Clairy Polak de neus afhakken” Bosma, welke naast de collega brievenbuspissers, de usual suspects CDA en VVD, tot mijn grote verbijstering ondersteund wordt door de partij waar ik al 10 jaar lang lid van ben, de SP:

De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
overwegende dat radio een populair medium blijft;
constaterende dat het bieden van Nederlandstalig repertoire bij uitstek een
publieke taak is daar het bijdraagt aan het stimuleren van onze taal en van het
Nederlands repertoire;
verzoekt de regering in de prestatieovereenkomsten met de NPO ervoor zorg
te dragen dat Radio 2 tussen 7.00 uur en 19.00 uur een percentage
Nederlandstalig muziekrepertoire van ten minste 35% biedt,
en gaat over tot de orde van de dag.

Ik heb namelijk een drukke “hobby” zijnde de strijd tegen krankzinnige volksnationalistische symbolen als verplichte kerstbomen enzovoorts en kan daar geen lidmaatschap van een volksnationalistisch-socialistische club mee verenigen.

En zeg dus bij deze per direct mijn lidmaatschap op en ik zal in het vervolg mijn stem uitbrengen op de partij die zich in mijn ogen het het beste afzet tegen het bruine gespuis dat dit land teistert. Dit zou wel eens niet de SP kunnen zijn.

Groeten,

Jvdheuvel

P.S. de antwoorden die ik van div. SP kamerleden kreeg op mijn vragen over het bovenstaande hebben niet echt geholpen.

cc: de lezers van weblog krapuul, die nu dus weten wat de meeste wel vermoedden, n.l. dat ik SP lid was.

162 gedachten over “Hoofdredacteur krapuul zegt SP-lidmaatschap op”

 1. Tja, zo heb ik mijn lidmaatschap en actieve deelname ook al jaren geleden opgezegd omdat ze te weinig of niks deden tegen de werkverschaffingsplannen voor kansloze minderheden op de arbeidsmarkt, ze vonden dat, net als de PvdA, wel best, ondanks pro forma wat ketelmuziek erover af en toe. Maar ja, je moet èrgens op stemmen, dus op de minst erge dan maar.

 2. Ik wist al niet meer welke krant nog te lezen, en nu weet ik ook niet meer waarop te stemmen…

 3. Ik begrijp dat je geshockeerd bent, maar helemaal nieuw zou het toch niet mogen zijn. NHM en zo. Het is meer dan een incident.

  Ik heb er ook niet veel mee. 🙂

  Anderzijds, het is onderdeel van de nieuwe politieke werkelijkheid. 100% ben je het met geen enkele partij ooit eens. Ik zou er nog eens over denken. Sterkte.

 4. Mijn lidmaatschap van Glibberaal opgezegd toen besloten werd dat Gliberaal Nederlandse jongens en de dood in zou sturen richting Kunduz.. En nu de Taliban zegt actief werk te maken van het opblazen van Nederlandse jongens en meisje, komen er opeens kamervragen of Kunduz wel veilig is. Belofte geen vechtmissie, daar veeg ik mn donkere hol mee af en desgewenst kunnen de verantwoordelijken een tissue toegestuurd krijgen. Zelfs de fascisten van de PVV durfden hun handen niet te branden aan Kunduz.

 5. Tsja, maar jongens en meisjes, op die manier worden we allemaal helemaal dakloos.

 6. Las gisteren en vandaag wel meer verbaasde Tweets van SP-stemmers, die niet begrepen waar dit nu weer voor nodig was.
  Probleem is alleen dat er zo weinig discussie in die partij is. Dus de rijen gaan zich weer sluiten, als een balletje sillyputty plakt alles weer aan elkaar en stampt men weer lekker verder.

  De NPO heeft al laten weten dat men deze ongein naast zich neer legt, maar het gaat om het principe.

 7. De vuile ratten op rechts hebben gehuild dat ze niet gehoord werden. En hun aangewezen messiah om wel gehoord te worden was de man met de blonde pruik. En wat krijgen ze ervoor terug? Meer Nederlandse muziek op de radio. Ach ja strategisch gezien een hele goede zet van de Meister strateeg. Want ik typeer de kiezer die voor deze onzin applaudisseert als hebbende een dikke onderbuik, op de bank zittend en een zware van Nelle naast de afstandsbediening.

  Ik wacht nog op het voorstel dat de NOS voortaan verplicht is %35 skutje wedstrijden en schaatsen uit te zenden. Als ook de persvrijheid naar de klote gaat zou er een rinkeltje moeten bellen.

  PS. niet om te godwinnen

 8. Ik las de verklaring voor dit stemgedrag in een tweet van een van de voorlichters. SP zou altijd al voorstander geweest zijn van meer NL product op de radio.
  Dat zo zijnde vind ik het nog steeds zeer dom om met deze motie mee te stemmen. Als het om 35% NL producties zou zijn gegaan had ik er begrip voor kunnen opbrengen, maar dat verplicht NLtalig stuit me gewoon tegen de borst. Met een idioot wetsvoorstel dat voortkomt uit de koker van een idiote partij stem je gewoon NIET in. PUNT.

 9. Gelijk heb je Robert!!!! Zolang de oppositie in NL de Obama behandeling niet toepast stem ik niet.

 10. Robert Schreef:

  Als het om 35% NL producties zou zijn gegaan had ik er begrip voor kunnen opbrengen, maar dat verplicht NLtalig stuit me gewoon tegen de bo

  Dan zou ik wel geprotesteerd hebben maar niet opgezegd.

 11. Moet ik me bij “de strijd tegen krankzinnige volksnationalistische symbolen als verplichte kerstbomen” zoiets voorstellen als Don Quichot die het tegen tot leven gewekte windmolens opneemt?

  Facultatieve oliebollen, obligate zoute haringen en broodnodige klompendansen, zijn nou niet direct onderwerpen die hoog op de agenda van menig politieke partij staan. Dus ik ben wel benieuwd welke partij zich het beste leent om de strijd aan te binden met deze zaken, persoonlijk denk ik dat het toch de SP is waar je met een strijdkreet tegen deze zaken het meeste weerklank zult vinden, ik heb wel meer wereldvreemde voorstellen van deze club gehoord. Mijn advies zoek eens beter bij deze partij, ik verwacht niet dat het ergens anders beter voor je uitpakt.

 12. Ik ben in de vorige eeuw geboren en daar was een begrip als persvrijheid. Blijkbaar is dat er dus niet meer. De overheid kan media een quotum opleggen……..Ben ik dan echt knettergak als ik zeg dat er dus geen persvrijheid is?

 13. Ik blijf lid, al snap ik je boosheid volkomen en ik deel hem ook. Ook ik loop overal aan tegen boze tongen die beweren dat de SP en de PVV amper van elkaar verschillen, dat het hooguit een verschil is tussen anti-moslims en anti-joden. Gruwelijk vind ik dergelijke aantijgingen, die alleen maar gestoeld zijn op het feit dat wij opkomen voor de onderdrukte Palestijnen. We zouden voor onderdrukte joden opgekomen zijn, als zij degenen die in die situatie waren geweest!!

  Ik hou het erop dat het een ondoordachte actie is, wellicht met het oog op het paaien van de fransbauercampingsmokingelegenheidsenprotest-SP-stemmers, maar ik mag hopen dat dit soort dingen voortaan achterwege wordt gelaten. Verplicht Nederlandstalig! Oh en dan mag je zeker weer niet refereren aan WOII waar geen Engelstalige muziek meer gedraaid mocht worden van de Duitsers!?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Johnny_%26_Jones

  Ook kan het, bij vergissing, gelegen zijn in het feit dat Arda Gerkens ooit gepleit heeft voor meer kansen voor de Nederlandse popmuziek (die toch ècht meestal in het Engels zingen). Het zal de SP moeilijk vallen om het ongelijk en de vergissing te erkennen, maar als hun trouwe, het gedachtengoed van de PVV verafschuwende, leden hen lief zijn, they’d better! De opmerking van @farshadbashir dat er niets mis is met Frans Bauer en Ali B en dat het nederlands zingen zelfs gestimuleerd zou moeten worden (ARME engelstalige popbandjes op de BZN-tour ???) maakte het inderdaad alleen maar erger. Rapper Ali B. in één adem noemen met Bauer is al een vergissing op zichzelf.

  Maar nee, @krapuul, doe het niet. Waar zou de SP zijn zonder kritische, meedenkende leden die af en toe de partij nog eens even herinneren aan de basis van solidariteit en gelijkwaardigheid!? Je boosheid is gerechtvaardigd en misschien zal niet iedereen de ophef begrijpen, maar er zijn velen met jou die er nèt zo over denken. Denk aan al de goede dingen en hou het erop dat ze gewoon DOM zijn geweest in dit geval?

  Overigens goed om te horen dat #radio2 er niet in meegaat. Kwaliteitsmuziek van acda en de munnik, borsato, boudewijn de groot, de dijk, ali B, etc etc, uitstekend. Maar omdat het goede muziek is en past bij #radio2, NIET omdat het moet van de politiek !!! Géén Bauer dus, dan zap ik *altijd* weg. Radio 2 heeft een héél ander publiek dan Sterrennl of Oranjetv. En dat wou ik graag zo houden! #Vertrossing #eenheidsworst

 14. ietsist Schreef:

  Maar nee, @krapuul, doe het niet. Waar zou de SP zijn zonder kritische, meedenkende leden die af en toe de partij nog eens even herinneren aan de basis van solidariteit en gelijkwaardigheid

  Ik heb het al gedaan.

 15. In deze tijden is het zeker wel van belang van geen ene politieke partij lid te zijn of het moet van de tegenpartij zijn om erin te collaboreren. http://nl.wikipedia.org/wiki/Marinus_van_der_Lubbe#Achtergrond en http://nl.wikipedia.org/wiki/Rijksdagbrand#Na_de_brand
  Mijn eigen situatie en de politiek deden mij daartoe besluiten. Verder vind ik de SP als radio beluisteraar maar raar maar smaak kan verschillen. Voor mij is er Arrow Classic Rock en als die wordt afgeschaft dan gaat zeker de brand erin maar dan wordt ik dus eerst lid van de PVV. Ha ha ha ha ha die klootzak kent de bruine geschiedenis op z’n duimpje dus dan maar lid van die andere bruine tegenpartij?

 16. Sjef Schreef:

  Ik ben in de vorige eeuw geboren en daar was een begrip als persvrijheid. Blijkbaar is dat er dus niet meer. De overheid kan media een quotum opleggen……..Ben ik dan echt knettergak als ik zeg dat er dus geen persvrijheid is?

  De publieke omroep dankt zijn bestaansrecht aan de belofte dat ze een pluriform aanbod garandeert, dat dat met de introductie van de horizontale programmering verdwenen is doet daar niets aan af. Dat je als kijker/luisteraar voor een pluriform juist niet bij de publieke omroep moet zijn maar bij de commerciële is tekenend en een goede reden om die hele kliek af te schaffen. De echte vrije pers neemt de taak moeiteloos over. Dus Sjef, echte vrije pers vind je niet in bij publiek omroep maar dat is ook nooit zo geweest.

 17. @Sinterklaas

  Groot gelijk heb je, het begrip pluriformiteit druist sowieso in tegen de persvrijheid. Vandaar dat ik bijna ook niet meer kijk naar de publieke. Ik ben aangewezen op de Belg voor actualiteiten. De kerntaak zou niet infortainen moeten zijn, maar informeren. Dat is op de Belg tenminste nog overeind gebleven ondanks dat ze constant aan het ruzien zijn. Een programma als Panorama zie je niet meer op de publieke, wel lingo. Behoort dat dan tot een taak van de overheid? Vermaak? Met de aanname van dit voorstel gaan we wel die richting uit. Het boeit me verder ook niet echt, maar als de overheid vermaak wil dan moet ze dat zelf weten. Als je kunst en cultuur om zeep wil helpen, oke. Maar zend dan geen dubbel moraal uit van onderwijs moet beter worden terwijl je als overheid bagger programmas uitzxendt.

 18. #18 ik heb het ook ooit 1 x gedaan, deels vanwege grote onenigheid in onze lokale afdeling, deels vanwege het openlijk laten vallen v van Bommel door Agnes Kant, voor mij toen echt de druppel. Overigens allebei om vergelijkbare redenen (toegeven aan foute onderbuikgevoelens door de SP, lokaal èn landelijk). Ben teruggekomen om lokale SP toch verder moreel te steunen op hun weg naar de raad. Inmiddels erachter dat ik me het best beperk tot virtuele zichtbaarheid, heb niet veel op met allesbepalende solisten die actieve goedwillende leden verjagen met dictatoriaal gedrag. Sta echter achter de SP filosofie en hun economisch model en ben ervan overtuigd dat dit niets anders dan een vergissing moet zijn geweest. Ik hoop dat ze hun trots overwinnen en durven tonen dat ze een fout hebben gemaakt. Het zou ze hernieuwd respect en wellicht zelfs nieuwe leden kunnen opleveren als ze durven toegevevn dat instemmen met déze motie een verkrachting van onze kernwaarden betekent.

 19. ietsist Schreef:

  Het zou ze hernieuwd respect en wellicht zelfs nieuwe leden kunnen opleveren als ze durven toegevevn dat instemmen met déze motie een verkrachting van onze kernwaarden betekent.

  Inderdaad.

 20. @Sjef
  Ach, de publieke omroep zit vol met quota. Er ligt me een artikel van dit voorjaar bij, iets bij van 11% verplicht niet autochtone mensen die geregeld in beeld dienen te verschijnen. bestond al jaren overigens. Het meest bizarre daaraan vind ik eigenlijk dat er dus geregeld ambtenaren met een stopwatch zitten te turven, want er wordt een uitgebreid jaarverslag gedifferentieerd naar omroep en programma’s van gemaakt ook.

  En niets beter dan ruziënde politici op TV om te zien wat er gebeurt. Al die doodgekookte persverklaringen heb ik wel gezien.

  @8 Politieke meningsvorming gaat inderdaad prima via het internet. Daar kunnen clubs als de VVD nog wat van leren. Die zijn op dit moment bezig hun leden te vragen wat ze vinden van de laatste bail-out. Tegen zijn is natuurlijk niet goed voor de carrière, dus ze hebben pas 13 reacties oid. Terwijl ook daar het kader voor het grootste deel tegen is.

 21. Gefeliciteerd! Join de club. Ik was twee jaar eerder. Slap zootje de SP! Een ‘Jan’ wordt node gemist.

 22. Het is helaas niet mogelijk om een partij te vinden die volledig aansluit bij de eigen ideeën. Maar elke verkiezing maak ik een lijstje met plussen en minnen bij elke partij en al jaren “wint” daarbij de SP. Partijen als VVD, PVV en Trots Op Nederland bungelen bij mij altijd kansloos onderaan de zo ontstane eindlijst.

 23. over die 35%:
  Ik dacht altijd dat het criterium voor uitzenden de kwaliteit was. Als die kwaliteit kennelijk onder de maat is wordt het tijd om eens een flinke scheut subsidie in de vaderlandse muziek te gieten…

 24. Deze nota lag ten grondslag aan het stemgedrag: http://www.sp.nl/nieuws/nwsoverz/div/050905_oorstrelend_en_hartveroverend.pdf

  En dat is dus helemaal merkwaardig, want daar staat zelfs letterlijk:
  “Het nadeel van een verplichtend quotum is dat het onder de Europese regelgeving alleen op basis
  van taal mag gebeuren, vanwege de concurrentiepositie.
  Een dergelijke afspraak zou voor het Nederlandse product geen oplossing zijn, het gaat
  immers niet in de eerste plaats om de taal, maar om de artiest. Dit betekent dat afspraken voor
  airplay het beste op vrijwillige basis kunnen worden gemaakt”

  En dat is zo’n beetje tegengesteld aan de strekking en toon van de PVV-motie. Kortom…schiet mij maar lek.

 25. Ook ik blijf nog steeds SP lid. Ik ben trots op hun strijd tegen zorg en kwetsbaarsten van de samenleving en hun strijd voor eerlijkheid. Maar ook ik vind het een volstrekt stompzinnige motie. Als men Nederlandstalige Muzak wil luisteren zapt men maar naar 100% NL. Bovendien is m.i de motie in strijd met Media Vrijheid, Overheids Quotum lijkt mij daar niet onder vallen.

  Groet, @SPaanhangster en Mede Redactielid Krapuul.

 26. Dat moest dus zijn : Trots op hun strijd tegen afbraak van de zorg. Vergeef mij. Ik heb maar 1 uur geslapen vannacht…

  Groet @SPaanhangster ( op twitter ) en Mede Redactielid bij Krapuul

 27. @JvdHeuvel : Ik heb je via twitter een DM gestuurd. Ik zal je vanavond een telefoonnummer sturen van iemand binnen het vaste SP team die je even verder kan helpen. Geef me even. Mijn telefoon ligt aan het infuus. Bel die man even en hoor hem even aan hoe hij het uitlegt. En heroverweeg dan nog eens. Ik ken die man langer dan vandaag en als er eentje is die jou met dit dilemma kan helpen is hij het wel.Humor me als mede redactie lid…en bel gewoon even…oke ??

 28. “”Al jaren verzet ik mij tegen de in mijn ogen volstrekt onzinnige bewering (van velen) dat de SP heel erg lijkt op de PVV”‘

  Ik heb tijdens campagne 2009 de SP gemaild met de vraag en verzoek in de media duidelijk weer te geven dat overeenkomsten SP/PVV over bv. AOW 65 niet inhouden dat het gedachtengoed van de SP dat van de PVV is.

  Ik weet het antwoord niet meer behalve dat je altijd antwoord krijgt als je ze mailt en je kan deelnemen aan discussies op de SP sites die soms interactief tussen een SP politicus en reactoor is.

  Tijdens mijn vanaf IIrak lidmaatschap, ik had voor 2009 al partij lidmaatschap afgezegd maar steun de SP en Pvvd sindsdien, kwam ik de SP on topic tegen als steun aan , op de barricades voor nederlands talige popgroeps ivm niet te beslechten commerciele engelstalige concurrenitie.

  Het was soms lastig SP voor mij de partij te begrijpen.
  Het ”waarom” tegen euthanasie bv. was omdat de wettelijke invoer de weg voor ‘liever dood dan verder met mijn leven” voor de bejaarden zorg markt vrij maakte ipv ipv adequate aandacht en zorg als bestaans recht aan ze te besteden..
  De SP stemt voor of tegen naar gelang eigen gedachten goed , doet haar politiek voordeel ermee als dit met dat van een andere partij overeenkomt.
  Tenminste dat is wat ik daar van maak als niet onduidelijk, buigen of collaboreren omwille van de macht.
  Stertke jvd heuvel…het kan zo maar verkeren…..

 29. Robert Schreef:

  Deze nota lag ten grondslag aan het stemgedrag: http://www.sp.nl/nieuws/nwsoverz/div/050905_oorstrelend_en_hartveroverend.pdf

  En dat is dus helemaal merkwaardig, want daar staat zelfs letterlijk:
  “Het nadeel van een verplichtend quotum is dat het onder de Europese regelgeving alleen op basis
  van taal mag gebeuren, vanwege de concurrentiepositie.
  Een dergelijke afspraak zou voor het Nederlandse product geen oplossing zijn, het gaat
  immers niet in de eerste plaats om de taal, maar om de artiest. Dit betekent dat afspraken voor
  airplay het beste op vrijwillige basis kunnen worden gemaakt”

  En dat is zo’n beetje tegengesteld aan de strekking en toon van de PVV-motie. Kortom…schiet mij maar lek.

  Walla ik bedoel maar.

 30. Aafke Schreef:

  @JvdHeuvel : Ik heb je via twitter een DM gestuurd. Ik zal je vanavond een telefoonnummer sturen van iemand binnen het vaste SP team die je even verder kan helpen. Geef me even. Mijn telefoon ligt aan het infuus. Bel die man even en hoor hem even aan hoe hij het uitlegt. En heroverweeg dan nog eens. Ik ken die man langer dan vandaag en als er eentje is die jou met dit dilemma kan helpen is hij het wel.Humor me als mede redactie lid…en bel gewoon even…oke ??

  Ik heb al teruggedm’d. Alles wat ik vind staat hier. Ik heb geen uitleg nodig er is ook geen dilemma.

 31. Als belangstellende in de SP, ging ik een jaar of tien geleden naar een bijeenkomst van leden en bestuur in Rosmalen.
  LeRoiDanse is flikkerig aangelegd, en vroeg of er in hun partijbeleid iets was mbt vrouwen-emancipatie en geflikker.

  nou, nee was het antwoord. Maar:- beetje minzame toon-: Stem nou maar op ons, dan komt alles goed.
  Toen haakte ik al af. De jaren daarna neuzelde de partij steeds vaker populistiese nonsens, onlangs nog over Griekenland en nu dus over die nl-muziekjes.
  Jammer, er werken bevlogen en aardige mensen.
  Zeker in een tijd waarin het fascisme weer zin dynamiek en vernietiging toont, gaat het bij mij echt om juistheid van argumenten.
  Ja, jvdh, ik snap het heel goed.

 32. @JvdHeuvel Ik snap jouw visie en die van de website prima ( en je partij gebonden problematiek erbij ook :D, ken het gevoel ).Maar ondanks je standpunt: een discussie aangaan wordt niemand slechter van toch ? Je kan er hoogstens een visie bij krijgen of je gelijk bevestigt zien…ik zou zeggen, niks te verliezen 🙂

 33. Aafke 38:

  Binnen de SP is er eigenlijk geen kultuur van intellektuele diskussie, ook nooit geweest.
  Zaken in een breder perspektief plaatsen dan alleen maar praten over arbeidersverworvenheden – ook heel belangrijk dat wel- , is er heel moelijk. Intellektuele denkers worden er al vrij snel als elitair en anti-gewone-mensen gezien, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Het wordt tijd dat er een bezinning komt op een goede politieke strategie tegen dit bruinzwarte geweld. Daar is nadenken en praten voor nodig. Ik betwijfel of de SP daar de juiste politieke partij voor is, sowieso is er zo’n partij (nog?) niet. Maar ik ga niet vluchten in een strategie als : bij gebrek aan beter, dan maar de SP, dsat vind ik persoonlijk heel onbevredigend.

 34. Er is wel degelijk een cultuur van discussie bij de SP vind ik althans bij de afdeling waar ik woon. Maar in dit geval is discussie zinloos. Die achterlijke motie is dezelfde achterlijkheid waar ik al jaren tegen vecht. Lees die motie. Lees mijn site. Dan zie je vanzelf dat dit een absolute no go is voor mij. Hier kan ik geen lid van zijn tenzij ze uitgebreid opschrijven dat ze beseffen dat ze verschrikkelijk dom bezig zijn geweest (in plaats van mij achterlijke “niks mis met Hazes” antwoorden geven op twitter).

 35. JvdH 40:

  Nee, gaat helemaal nergens over inderdaad, had het gelezen, en toen die motie werd aangenomen viel ik van mijn stoel.
  Er is een fundamentele wijziging nodig van politieke strategie, en als een partij als de SP nog niet eens snapt hoe ontzettend stompzinnig het aannemen van een dergelijke motie is, zie ik een bredere en diepgaander diskussie met hen somber in. Sowieso het met de PVV meestemmen, het onderwerp, eigenlijk alles mbt dit onderwerp is een teken voor me dat ze de samenhang-van-de-dingen die leiden tot het huidige politieke en maatschappelijke zwarte klimaat, totaal niet inzien. Als je al moet gaan strijden over het stompzinnige van dit soort zaken, kom je nooit meer toe aan waar het echt om gaat. Doodvermoeiend en zinloos.

 36. @39 Mijn woorden, dank!
  Bij de SP werken, zijn, horen doorgaans goede, goedwillende mensen. Als nieuw lid werd ik ooit verrast met een rood sponsje en een leitje daarbij. Heel charmant. Maar ik had wel het idee dat de partij, zeker met Jan Marijnissen in de voorhoede, zou kunnen uitgroeien tot iets meer dan wat de dansende koning hier oppert: een serieuze oppositie- en later regeringspartij die haar kracht zou vinden in de strijd tegen de oneerlijke verdeling in de maatschappij en pakken-wat-je-pakken-kan cultuur. Het is er helaas niet van gekomen. De SP is blijven hangen op de signatuur van een protest- en actiepartij. Een goedwillende spandoeken maestro. Terwijl je als oppositiepartij met de juiste, harde maar rechtvaardige middelen, De Venlose Psychopaat bij z’n strot zou moeten grijpen, alles omtrent z’n organisatie naar buiten brengen en die hele beerput es op straat zou moeten flikkeren in plaats van te proberen zijn zwaar verblinde en gehypnotiseerde electoraat naar jouw kamp te trekken met slinkse dingetjes zoals deze ‘radiokwestie’. En de telefoon er voor de Grinnikslang uittrekken. We zijn er niet meer voor je, Wegkijker. Zoek het maar uit met je ondoordachte idiote bezuiniginkjes, je asfalt en maximum-snelheid, premier van alle dikke, welgestelde, graaiende, hooghartige, nep-lachende, lelijkehalssjaaltjes-dragende, infantiele treintjesliefhebbende, uitbuitende NL-ers.

 37. In elk geval is onze hoofdredacteur van het verplichte huisbezoek af. Althans zo was dat meen ik te weten. Van dat sappelen ben je mooi af. Hoe kon je op Jan Mao stemmen die nog steeds van mening is dat in 1955 de Chinezen Tibet hebben bevrijd van een waar onderdrukkingsbewind van de adel en lama’s.

 38. Weimar Schreef:

  In elk geval is onze hoofdredacteur van het verplichte huisbezoek af. Althans zo was dat meen ik te weten.

  sorry hoor tijdens die 10 jaar nooit zo iets meegemaakt.

 39. JoeyRamone 44;

  Ja, je verhaal klopt, kreeg vandaag de tip van een verre vriendin, of het niet beter zou zijn om alle oppositie op te schorten na een duidelijke verklaring in de Tweede Kamer ( L, de groeten 🙂 . Het bijschaven, afzwakken, meelullen, dempen etc etc door wat de oppositie genoemd wordt, is verspilde moeite. Gewoon wegblijven, want ze doen toch waar ze zin in hebben: die ene stem zien te vinden die wie weet met de oppositie mee gaat stemmen, gaat echt de hele zwarte ontwikkeling niet stoppen. Dan komt er weer tijd om een strategie te ontwikkelen door de oppositie en de inwoners van dit land en daarbuiten die het gevaar ook zien, en zo samen een manier te vinden dit tuig in de beerput terug te duwen, en daar heel veel beton op te storten.

 40. Ik ben geen SP-lid en ook geen lid van een andere politieke partij. Er zijn circa 5 partijen die dicht in de buurt komen van mijn wensen en visie. Daar zit de SP tussen en ik heb er ook een aantal malen op gestemd. Toch vind ik ze vaak te conservatief en te centralistisch. Hangt sterk van het onderwerp af. Ik zie ook dat de SP soms in dezelfde vijver vist als de PVV. Daar heb ik geen moeite mee. De kans dat ik op de PVV stem is overigens net zo nihil als op het CDA, de VVD of de SGP.

  Toch zou deze motiesteun mij niet van de wijs brengen. Er zijn wel belangrijkere zaken om je achter de SP of een andere partij te scharen. Daarbij is het prima als Boudewijn de Groot of bijvoorbeeld Katinka Polderman wat vaker te horen zijn. Ik voorzie wel problemen met Friestalige, Zeeuwstalige en vooral Limburgse muziek. De PVV heeft vooral in dat Nederlandse wormvormigaanhangsel hun stemmen vergaart en nu moeten zij meer naar Nederlandstalige muziek luisteren. Dat zal niet scooren lijkt me. 🙂

 41. Xiwel Schreef:

  Daarbij is het prima als Boudewijn de Groot of bijvoorbeeld Katinka Polderman wat vaker te horen zijn

  Dat lijkt me muziek die pévévé te links zal vinden, net als Blof, de Dijk en Herman van Veen.

  Met nederlandstalig bedoelen pvv-adepten populistische drie akkoordenwijsjes op de biertoonladder in C, met seksistische dubbele bodem, of een smartlap een hoog simplistisch slachtoffergehalte, zoals doorgaans uitgezonden op piratenbakjes van truckers die een paar dagen thuis zijn. Muziek met een André van Duingehalte is vaak al te hoog gegrepen voor de luisteraars, die grappen snapt men al niet.

 42. ik hoop dat het een eenmalig blunder is van de SP… heb ze maar een mailtje gestuurd:

  Beste Emile,

  Waarom stemt de SP mee in een voorstel van de PVV om een quotum voor Nederlands talige muziek op radio 2 in te stellen?? ik kan me het voorstel van de PVV uit goed voorstellen…en dan de dag eindigen met een Joods-Christelijk gebed gevolgd door het Horst-Wessel lied…en dan lekker gaan slapen en morgen gezond weer op…toch?

  Maar dat de SP hiermee instemt….echt tranen in mijn ogen. Als je het al een standpunt vindt, dien dan zelf een motie in. Het voorstel van de PVV heeft niets te maken met radio 2, daar luisteren Henk en Ingrid toch niet naar. Het is gewoon naargeestig bruin nationalistisch gezwets. Of denken jullie dat Henk en Ingrid echt naar radio 2 zitten te luisteren en te wachten op het volgende nummer van Rita Corita?

  Alsjeblieft blijf scherp en verzet je tegen het blonde gevaar. Prik door de retoriek heen en bestrijd ze met hun eigen middelen. Ik ben een 100% SP aanhanger, maar van deze stemming ben ik echt geschrokken.

  Blijf het goede werk doen, vooral nu!

  Ik denk nog steeds dat de SP het enige geschikte middel tegen de PVV is….

 43. Weimar Schreef:

  Hoe kon je op Jan Mao stemmen die nog steeds van mening is dat in 1955 de Chinezen Tibet hebben bevrijd van een waar onderdrukkingsbewind van de adel en lama’s

  Dat de Chinezen Tibet hebben bevrijd van een waar onderdrukkingsbewind van de adel en lama’s is waar , ze hebben het alleen meteen vervangen door een Han-Chinese kolonisatie-bezetting die maar weinig onderdoet voor de Zionistische bezetting van Palestina …

 44. PVV en SP lijken echt wel iets op elkaar, dit is een feit. Heeft misschien iets met electoraat te maken?
  Het verschil ligt in de belangrijke details: SP is de gezonde alternatief voor de ziekelijke cultuur van PVV.
  SP-ers in principe zijn geen xenofoben en racisten en nemen andere mensen zoals ze zijn.

  Dan moet je 1.000.000.000 keer uitkijken voor dat je een motie van de bruin PVV gaat steunen!

 45. @ ietsist: “Waar zou de SP zijn zonder kritische, meedenkende leden die af en toe de partij nog eens even herinneren aan de basis van solidariteit en gelijkwaardigheid!?”

  Die worden al langer niet meer gewaardeerd. Vertrek je niet uit eigen initiatief, dan wordt je wel geroyeerd. Zie wat betreft dat laatste ook even dit stukje: http://socialisten.net/776

  Wat betreft het nationalisme van de partij, ook dat is helaas niets nieuws onder de zon. Het wordt wellicht tijd voor een nieuwe partij, die staat voor radicale democratie, klasse-solidariteit en internationalisme in oppositie tegen bureaucratie, poldermodel en nationalisme…

  Ik wens de hoofdredacteur al het beste toe!

 46. De Internationale Vrije Socialisten? Eerder een getuigenis-partij, dan een die uit is op zetelmacht, wat vroeg of laat leidt tot machtsspellen en vervuiling en meedoen aan deze vorm van demokratie.
  Volledig vrij je visie kunnen blijven geven. Geen gediel en gewiel, maar iedereen en alle initiatieven steunen die leiden tot afschaffing van het kapitalisme. Maar dan ook volledig, en niet dat gerommel in de marge zoals nu, en waarbij liberaal en sociaal elkaar voeden.

 47. Muziek in eigen taal op de publieke radio afdwingen middels een percentage is volstrekt normaal in veel landen. Het lijkt me een prima reactie op de verengelsing die overal opduikt. Ik blijf lekker lid van de SP. Maar ook als ze er anders over hadden gedacht was ik lid gebleven; het issue is me te onbelangrijk om daar je lidmaatschap aan te verbinden.

  De strijd tegen de al maar verdergaande privatiseringen, de kloof tussen rijk en arm en de verdwijnende middenklasse, en natuurlijk tegen de onrechtvaardige subsidies van de belastingbetaler aan de banken in de Griekse crisis, vind ik nét iets belangrijker (understatement). Want daarin is de SP de enige partij die opkomt voor 90% van de bevolking, en niet voor de 10% allerrijksten, waar de rest van de partijen voor opkomen.

 48. nexus m. Schreef:

  PVV en SP lijken echt wel iets op elkaar, dit is een feit. Heeft misschien iets met electoraat te maken?
  Het verschil ligt in de belangrijke details: SP is de gezonde alternatief voor de ziekelijke cultuur van PVV.
  SP-ers in principe zijn geen xenofoben en racisten en nemen andere mensen zoals ze zijn.
  Dan moet je 1.000.000.000 keer uitkijken voor dat je een motie van de bruin PVV gaat steunen!

  Het is zondermeer een feit dat, hoewel het electoraat én sommige uitingen van de beide partijen sterke overeenkomsten vertonen, waarbij echter het essentiële verschil is dat wat de SP doet ALTIJD er op is gericht het om het voor de mensen beter te maken, terwijl de PVV ALTIJD op een kwaadaardige manier er op uit is om het voor anderen beroerder te maken.

  Nexus, je hebt het over “xenofoben en racisten”.
  Voor de PVV-stemmer is dat grotendeels waar.
  Echter xenofobie is juist één van de grootste drijfveren voor iemand om op de SP te stemmen.
  Binnen het kader/bestuur is er niet over nauwelijks sprake van xenofobie en al helemaal niet van racisme.
  Ik denk dat dat ook opgaat voor PVV.
  Het verschil is echter dat de PVV xenofobie en racisme aanwakkert, maar de SP doet niets of weinig om mensen van hun xenofobie af te helpen.
  De SP bevestigt de mensen die problemen hebben met allochtonen/multiculturele samenleving door te zeggen dat ze er volledig begrip voor te hebben. En dat IS ook heel goed te begrijpen. Het is lang niet voor iedereen leuk als er mensen in de buurt komen wonen van wie ze de taal niet verstaan, de cultuur niet bergijpen en mogelijk het geloof een bedreiging is.
  De fout die niet alléén de SP maar ook veel anderen maken is dat men veronderstelt dat immigratie/allochtonen/multiculturele samenleving een probleem vormen, maar in werkelijkheid zijn het de mensen hebben die problemen er mee hebben.
  Je kunt het ook anders uitleggen. Vervang “xenofobie” met “acrofobie” (hoogtevrees)
  Zou er bij de PVV daarmee electorale winst te behalen zijn dan zou Wilders voortdurend er op wijzen dat er steeds hogere gebouwen worden gebouwd; dat die gekmakend zijn, dat er eens een eind moet komen aan mensen die in hoge gebouwen hard moeten werken, dat mensen met piloten-helmpjes en nog erger de gezagvoerders van de KLM met hun rare petten onmiddellijk ontslagen moeten worden en mogelijk het land uitgezet omdat ze minachting tonen voor de terechte angst bij velen dat hoogtes een enorm gevaar vormen en bedreiging zijn voor de mensheid en Wilders-aanbidders in het bijzonder.
  Voorts dient er een einde te komen aan de ongebreidelde handel in keukentrapjes en ladders omdat die dingen er voor zorgen dat er jaarlijks tienduizenden hardwerkende Nederlanders gewond raken omdat ze van die rommel afkukelen.
  De SP zou in het geval van acrofobie mensen helpen met hun probleem. Niet door het afschaffen van hoogtes, maar hen helpen niet bang er voor te zijn.
  Maar ze laat het na in geval van xenofobie.

  (Overigens Nexus, ik heb om half elf een reactie gegeven op http://is.gd/HjWrGb naar aanleiding van je opmerking.
  Ik heb een beetje gelogen. Ik ben namelijk wél door de VVD betaald. Ik zou namelijk gratis vlieglessen krijgen als de VVD in die gemeente de grootste zou worden.
  Ik heb m’n beloning niet geïncasseerd. Ik heb namelijk hoogtevrees)

 49. Aventura Schreef:

  Muziek in eigen taal op de publieke radio afdwingen middels een percentage is volstrekt normaal in veel landen. Het lijkt me een prima reactie op de verengelsing die overal opduikt. Ik blijf lekker lid van de SP. Maar ook als ze er anders over hadden gedacht was ik lid gebleven; het issue is me te onbelangrijk om daar je lidmaatschap aan te verbinden.

  De strijd tegen de al maar verdergaande privatiseringen, de kloof tussen rijk en arm en de verdwijnende middenklasse, en natuurlijk tegen de onrechtvaardige subsidies van de belastingbetaler aan de banken in de Griekse crisis, vind ik nét iets belangrijker (understatement). Want daarin is de SP de enige partij die opkomt voor 90% van de bevolking, en niet voor de 10% allerrijksten, waar de rest van de partijen voor opkomen.

  Nationalistisch symbool gedrag beschouw ik als 1 van de grootste problemen in de huidige maatschappij. Dat andere mensen er andere prioriteiten op nahouden beschouw ook als 1 van de grootste problemen in de huidige maatschappij. Zelfs dat crisis gelul waar jij het over hebt is grotendeels nationalistisch symbool gedrag. Moet jij weten dat je dat belangrijk vindt maar ik ga daar geen contributie voor betalen.

 50. Eerder getypte reactie is helaas verloren gegaan, nu maar verkorte versie:

  Dank voor je antwoord, maar “nationalistisch symbool gedrag?” In de Griekse crisis? Yougottabekidding. Dan heb je geen flauw benul waar de SP voor staat. Het gaat er ondermeer om om (Amerikaanse) financiële instellingen te bestrijden, die vrolijk verder speculeren om zich meer Europees belastinggeld toe te eigenen! Daarom moet de EU samenwerken, om dat tegen te gaan! Via een default, en schuldsanering voor dat land. Ook om de privatiseringsdwang van de IMF te stoppen, want anders wordt het land nl. écht leeggeroofd. Verder moet Griekenland geholpen worden in de verbetering van de belastinginning en het stoppen van de corruptie, en de verstikkende bureaucratie.

  De SP wil dit alles (net als de Grieken zelf zo lijkt het), en daarnaast wil de SP gewoon solidariteit op internationaal niveau voor onderdrukte volken, van een vrij Palestina tot een stop op de privatiseringsdwang van IMF/Wereldbank voor de Derde wereld en rechtvaardiger handelsvoorwaarden. Het is gewoon een internationaal georiënteerde partij dat de cultuur van het eigen land echter ook belangrijk vindt.

 51. Ik ken het officiele verhaal. Maar ik heb het over de symbool uitstraling. Vertel mij niet dat ik niet weet waar de SP voor staat ik ben er 10 jaar bij geweest en ik schreef er 6 jaar geleden even vlammend over als jij.

  Ik kom hier op terug met een nieuw verhaal waarom de SP de weg kwijt is.

 52. @jvdh & @Henk Veldman, serieuze vraag: is de SP in de grote steden in West-Nederland een wittemensenclubje, zodat de door Henk Veldman benoemde onbedoelde instanthouding van xenofobie ook niet in de eigen gelederen kan worden aangekaart?

 53. Monade Schreef:

  @jvdh & @Henk Veldman, serieuze vraag: is de SP in de grote steden in West-Nederland een wittemensenclubje, zodat de door Henk Veldman benoemde onbedoelde instanthouding van xenofobie ook niet in de eigen gelederen kan worden aangekaart?

  Ik denk wel dat de SP een witte mensenclubje is. Niet dat daar beleid op is of zo, eerder een beetje verbazing “waar blijven de…”. En natuurlijk ook zeer zeker niet 100% witte mensen clubje.

 54. De arbeider is over het algemeen niet links meer, terwijl wel in deze electorale vijver gevist wordt.
  Der SP is niet tegen het kapitalisme als systeem. De oppositie tegen de marktwerking en het neoliberalisme kan dat eigenlijk uit niet veel meer bestaan dan uit het verzachten of proberen terug te draaien van de aanvallen van rechts.
  Dat verlies je per defintie.
  Het zelfde geldt voor de PvdA en het CDA, zij zijn hun natuurlijke achterban kwijt.
  Dat zie je bijvoorbeeld ook in Frankrijk, waar 35% van de arbeiders nu op Le Pen stemt.
  De reden van dit rechtse stemgedrag wordt goed uitgelegd in:

  (Het spook van de rechtse arbeidsklasse), te vinden als .pdf onder deze zoekterm,
  geplaatst in de Sociologische Gids Jaargang 50 uit 2003 door
  PETER ACHTERBERG EN DICK HOUTMAN
  geschreven door

 55. Monade Schreef:

  …onbedoelde instanthouding van xenofobie ook niet in de eigen gelederen kan worden aangekaart

  Dat is precies dus wat ik al jarenlang probeer te bereiken bij de SP.
  Terzijde, ik ben nooit lid geweest van de SP al beweren boze tongen zowel binnen als buiten de SP te bewijzen dat dat wel het geval is geweest. Ik heb zelfs meegemaakt dat een SP lid me ƒ 27,50 probeerde af te persen omdat volgens haar lid van de SP was en dus m’n lidmaatschap diende te betalen en zo niet…..!!!!
  Ja, het klopt dat zelfs m’n grootste vrienden lid zijn of waren van de SP en ik verdenk zelfs één van m’n kinderen ervan, al wil hij er niet openlijk voor uitkomen.
  Ik weet al vanaf het begin dat de SP is opgericht dat ze nogal starrig zijn in hun opvattingen.
  Maar nog steeds geldt dat ze het absoluut niet kwaad bedoelen. Dat neemt niet weg dat ik soms verschrikkelijk kwaad kan worden op sommige idiote handelingen/reacties.
  Toen een tijdje geleden bij ons in Groningen de herindeling van de Grote Markt per referendum werd voorgedraagen aan de burgers vertelde de SP dat als de plannen van het gemeentebesuur door zouden gaan de Marinitoren zou omvallen. Hoe bedenk je het!!!

  Je ziet hierboven de reactie van Aventura. Goed onderbouwd. Iemand die nadenkt. Maar hij sluit af met: “Want daarin is de SP de enige partij die opkomt voor 90% van de bevolking, en niet voor de 10% allerrijksten, waar de rest van de partijen voor opkomen..”
  Het doet zo verschrikkelijk denken aan het CPN-jargon van destijds die zeer sterk lijkt op die PVV van momenteel. Alle andere partijen zijn slecht en wij zijn goed. (Maar wel met één klein detail-verschil. De PVV richt zich niet op het arme deel van de bevolking om daar de aanhang te verwerven, maar op dat deel van de bevolking dat ver onder de geestelijke armoedegrens leeft)

 56. @jvdheuvel; we agree to disagree 😉 Ik wacht je verhaal dan af, ben benieuwd, ik ben niet dogmatisch pro-SP ofzo, dus als er argumenten zijn voor jouw verhaal dan wil ik die wel horen.

  Goed weekend verder!

 57. jvdheuvel Schreef:

  Nee ik vind Hazes best wel leuk zo op zijn tijd.

  Het is ook geen argument, maar ik wou het even gezegd hebben 😈

 58. Het is een uitstekend argument. Wie is die SP parlementarier om wel even vast te leggen dat wij naar Hazes moeten luisteren. Gelukkig luister ik nooit naar die bagger radio.

 59. jvdheuvel Schreef:

  Het is een uitstekend argument. Wie is die SP parlementarier om wel even vast te leggen dat wij naar Hazes moeten luisteren. Gelukkig luister ik nooit naar die bagger radio.

  Nee, maar ik wil de Andre Hazesfan ook niet verplichten naar een zeker quotum Allan Holdsworth te luisteren 😀

 60. Goddank daar zou ik dus echt van gaan radicaliseren van zoiets. De USA gebruikt dat soort technieken trouwens om te martelen.

 61. Op zich is de muziek niet een erg belangrijk issue. Maar de mentaliteit van het nationale socialisme is hemeltergend. En die blijkt niet alleen uit dit onderwerp.

 62. Ik heb mijn lidmaatschap al eerder opgezegd, ik was een (zeer) actief lid.
  Deze motie aannemen bevestigde voor mij eens te meer dat ik niet bij deze club wil horen.

 63. De Espee heult hiermede met nationaal-populistische ressentimenten omwille van kiezersgunsten.
  Dat vin d ik een zwaktebod wat het niet goed kan maken door hip te doen met wat Fosko-geluid:
  ` http://www.sp.nl/eenmensismeer.stm
  Als voormalig SP sympathisant verwacht ook ik wat meer tekst & uitleg over de nieuwe hollandstalige insteek.

 64. Zomaar een idee: misschien ziet de SP dit als een manier om voor Nederlandse artiesten wat meer inkomsten te genereren. Voor elke keer dat je plaatje op de radio wordt gedraaid, ontvang je een handje kleingeld auteursrechten.

  Dit is de enige verklaring die ik kan bedenken die niet afkomstig is uit de nationalistische grabbelton van anti-buitenlander en anti-buitenland sentiment.

 65. @77 ja, maar het gaat sepcifiek om Nederlandstalige muziek, niet om Nederlandse artiesten. En dan nog zou ik het protectionistisch bekrompen vinden.

 66. #77 boze heks,
  Ik denk ook dat dat precies de gedachte moet zijn geweest. Gegeven het citaat dat Robert in #34 hieruit http://www.sp.nl/nieuws/nwsoverz/div/050905_oorstrelend_en_hartveroverend.pdf naar boven haalde (waarvoor dank!).

  Het kan geen boze opzet zijn geweest, het kàn niet de bedoeling zijn geweest van de SP om Radio2 te dwingen meer Bauer en Hazes te draaien. Radio 2 draait al jaren prima muziek in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of om het even wat voor taal en zou zich ook niet moeten hoeven láten dwingen. Gelukkig hoeft dat ook niet, dus het is een loze motie. Als er goede Nederlandstalige muziek is dat niet in het genre van Sterren..nl of TROS muziekfeest op het plein valt,, draait Radio 2 het wel, don’t worry.

  Ik hou het erop dat “het stimuleren van nederlansde popbandjes” verward is met “het stimuleren van nederlandstálige popbandjes”, en dat dat de reden voor het instemmen is geweest. Geen handige actie, wellicht de ballorigheid vlak voor het reces of zo. Geen reden voor mij om op te zeggen echter, wel voor een brief met het verzoek om uitleg.

  En ja, er zijn ergere dingen zou je menen, maar dit komt wèl aan onze kernwaarden/grondbeginselen die wel dégelijk anti-fascistisch zijn.. En dat moet de SP zich wat mij betreft wel blijven realiseren.

 67. @jvdheuvel
  Zoals ik hierboven al ergens opmerkte, begrijp en deel ik tot op grote hoogte je weerzin tegen het nationalistische element. Maar ik geef je in overweging, dat juist doordat de SP heel vaak dicht op de mensen zit (in positieve zin), je een saamhorigheid ontwikkelt die voor veel mensen moeilijk te onderscheiden is van een zekere vorm van nationalisme. Dat heeft alles te maken met de manier waarop mensen zich met groepen identificeren, en waar ze bij denken te horen. Dat gaat via een aflopende schaal van loyaliteit, van familie via natie naar mensheid. Het heeft m.i. iets onvermijdelijks. Niet voor niets is de minst nationalistische politieke club van Nederland (D66) ook de club met de minste onderlinge binding.

 68. Ik ben U, heer van den Heuvel, enige jaren geleden met pijn in het hart voorgegaan in dezen vanwege de standpunten die de SP inneemt met betrekking tot bijvoorbeeld euthanasie. Ik wens op dat specifiek gebied mijn eigen beslissing te nemen en geen politieke partij op mijn pad te vinden die dat voor mij wenst te doen of mij zelfs wens te verbieden die mogelijkheid te overwegen!

  Desondanks voel ik me in zekere zin nog altijd verbonden met de SP maar wanneer ik dan zoals afgelopen week weer lees wat en wie de SP steunt , dan vraag ik me af wat hen bezielt en waarom.

  Alsof er al niet genoeg -geheime of openbare- zenders zijn waar de liefhebbers van het Hollands lied terecht kunnen.

  Waarom vergooit een partij als de SP in zo’n geval dan weer haar goeie naam door zich in te laten met kleinburgerlijkheid in het kwadraat door een door een fascistische partij ingediend voorstel te steunen. Het is nota bene nergens voor nodig; geen verkiezingsbelofte die erdoor wordt geschonden want, lijkt mij, fascisme bestrijden is van een hogere orde dan het dringend wensen aan te horen van ene Jannes of die verschrikkelijke Volendammers…

  Waarom is er geen (partij/fractie)regisseur die wat beter toeziet op het ‘gezicht’ van deze partij naar buiten toe door te voorkomen dat dit soort idiote beslissingen wordt voorkomen?

  Deze laatste (in)stemming brengt immers het moeizaam opgebouwde imago van een partij-die-er-toe-doet’ in één klap weer terug naar het beeld van een kleingeestige, kleinburgerlijke partij die het nooit zal verdienen er politiek werkelijk toe te doen…!

  Waarom snappen ze daar niet dat het juist dit soort onnozele beslissingen zijn die hen voor eeuwig zal blijven veroordelen tot een bestaan in de marge…!?

 69. Henk Middelzee Schreef:

  Ik ben U, heer van den Heuvel, enige jaren geleden met pijn in het hart voorgegaan in dezen vanwege de standpunten die de SP inneemt met betrekking tot bijvoorbeeld euthanasie. Ik wens op dat specifiek gebied mijn eigen beslissing te nemen en geen politieke partij op mijn pad te vinden die dat voor mij wenst te doen of mij zelfs wens te verbieden die mogelijkheid te overwegen!

  Wat mankeert aan het SP Standpunt http://is.gd/gaz8Jj

 70. Mensen, er worden hier en nu mensen door het fascisme in nederland mensen gedood. Sluw, slinks, en modern.
  Zieke mensen wordt ( nu al!) zorg onthouden, asielzoekers mogen hun eigen kaartje betalen etc etc.
  Dan verwacht ik dat een partij die socialistisch is, niet gaat neuzelen over nederlandschtalige muziek.
  Begin godverdomme eens de vernietiging tegen te houden!

 71. Als we met zovelen zijn die dat willen , een linkse partij die weigert een voetval te maken voor populistische tendensen , dan moet die toch levensvatbaar zijn … “AFL “(Anti Fascistisch Links)” of “WBN ” ( Wij Buigen NIET ) of zo.

 72. pief paf poef speelden we als kind, dat moest, want we kregen geweertjes, en het was leuk.
  Later stond ik er paf van dat het er met de paplepel in gegoten werd.
  Onkruit vergaat niet, toch?

 73. 90, ook mooi 🙂 . Maar eigenlijk heb ik ook niks tegen liberalisme in combinatie met socialisme, vandaar de aanhalingstekens hoop ik ?
  Wat een denktank op zondag 😀

 74. 91:

  Ja, dit wordt het. Lekker LOMPEN, dat voel ik aan op mijn KLOMPEN.

  ( En de koning , dol op pleizier en lol, sprong nogmaals nog een horlepiepje van vreugde 🙂 )

 75. #90 &91 J vd Heuvel;
  Ze willen gewoon fatsoenlijk blijven in tijden dat de politiek populistisch overschreeuwd wordt van uit zowel rechser als linkser kant om meer nationaal bewustzijn in uitingen via de main stream media. En met bezuinigingsbeleid wordt afgedwongen.

  Voor mij hoeft het niet want ben opgegroeid met het onschadelijk maken van PR-explosieve-importproducten en het ziften van wat wetenswaardig is uit de overweldigende propaganda machinerie vanuit het buitenland, om het maar algemeen te benoemen. Maar voor Henk en Ingrid, en Achmet en Fatima, is het of zij weer opnieuw het wiel moeten uitvinden waarmee de PR-moloch hun verplettert. Wat is er nou onschuldiger dan danmaar genoegen te nemen met meer van hetzelfde maar dan in het Nederlands. Het verschilt mischien een zaadnaadje van wat ons vanuit het buitenland wordt opgedrongen maar het is directer beïnvloedbaar door Henk en Ingrid en Achmet en Fatima. Althans laat ik daar maar vanuit gaan. Hier ligt een schone taak voor de main stream media om nou eens niet gemakzuchtig maar alles wat voorgekauwd is door de buitenlandse PR door te geven en Nederlandse producten daarbij in de schaduw te zetten.

  Dit Bruin1 Kabinet zal in dit verband zijn bezuinigingsbeleid nog gaan repareren om de explosieve-importproducten toch vooral de Nederlandse markt te laten overweldigen. Of het is in de eerste instantie al de bedoeling van Bruin1 om dit te implementeren door het de Nederlandse cultuur bijna onmogelijk te maken om op een vereist kwaliteitsniveau te produceren.

  Aangezien de SP ook daar actief tegen is is het geen goed argument om er de SP toe te veroordelen dat zij zouden heulen met het poepbruine populistische nationalisme van de PVV.

 76. Henk Veldman Schreef:

  Wat mankeert aan het SP Standpunt http://is.gd/gaz8Jj

  Aan die standpunten mankeert niets!
  Waar het wel verschrikkelijk aan mankeert is dat die standpunten bij stemmingen niet worden nageleefd!

  Zie hier -> http://tinyurl.com/67bdwvd

  De SP stemt dan met partijen als CDA, Christen Unie en nota-bene de SGP tegen…
  Meestemmen met zo’n soort antiek-christelijk-conservatisme betekent voor mij de dood in de pot i.p.v. in eigen hand en dat laatste is een verworvenheid die ik graag behoud. Niet iedereen is immers gezegend met familie en nabestaanden die op zo’n moment dan wel even ‘alles-voor-je-zullen/willen-regelen’…

 77. Sjuul van Dissel Schreef:

  Aangezien de SP ook daar actief tegen is is het geen goed argument om er de SP toe te veroordelen dat zij zouden heulen met het poepbruine populistische nationalisme van de PVV.

  Het gaat niet om het “heulen”, maar om de argumentatie die sterk doet denken aan de PVV.
  Het is dáárom zo verwerpelijk/af te keuren omdat de kiezer min of meer als een onmondig kind wordt beschouwd.
  Als iemand zoals hierboven beweert dat de SP de ENIGE partij is die voor de “armen” opkomt omdat 90% van de andere partijen alleen maar opkomen voor de rijken zit hij uit z’n nek te lullen.
  Als de PVV zegt de enige partij te zijn die waarschuwt voor het gevaar van de Islamisering is dat zondermeer waar, maar inhoudelijk klopt de partij van geen kant, juist omdát ze waarschuwen voor een niet bestaand fenomeen.
  Het verschil tussen beide partijen is echter dat als je in de onzin van de SP trapt je niet bang hoeft te zijn dat je er slechter op wordt. Bij de PVV is dat wél het geval.

 78. #97 @Henk Veldman;
  Kan me nog een opiniestukje van M. Rutte vlak voor de verkiezingen herinneren waarin hij stelde dé partij voor de arbeid te zijn. Ergo, wat jij de SP aanwrijft doen ze allemaal als het hun uitkomt, met dit verschil dat de één doet wat die zegt, de SP, en dat de ander liegt. Had toch echt het idee dat je je niet liet gebruiken. Zie bijvoorbeeld: http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2547110.ece/VVD_CPB_berekent_400.000_banen_in_programma

 79. jvdheuvel Schreef:

  KNAL – Kill Nationalism And “Liberalism”.

  leuk om dat dan in het Engels te doen , als tegengas van de Bruine Bauer Dwang

 80. Maar Engels vind ik dan nog te geintergreerd , ik stel ” Venceremos ” voor , een prachtige kreet van Linkschmensen die ruggegraten van staal hadden ..
  ( RVS , Ruggengraten van Staal , is ook wel een leuke )

 81. Henk Middelzee Schreef:

  Waar het wel verschrikkelijk aan mankeert is dat die standpunten bij stemmingen niet worden nageleefd!

  Zowel jij als ik zitten/zaten verkeerd.
  Ik zat verkeerd omdat ik er geen rekening mee heb gehouden dat je het over iets van 10 jaar geleden heb gehad en jij zit verkeerd als je nu nog refereert aan iets wat 10 jaar geleden is gebeurd maar waar inmiddels de SP is bijgedraaid.
  Overigens vind ik het een non-issue standpunt.
  Natuurlijk zijn er nog steeds mensen en organisaties die koste wat kost willen voorkomen dat je zolang je niet genoeg punten hebt geen woonruimte in de hemel krijgt toegewezen, maar in de praktijk merk je er maar weinig van.
  Ik spreek uit ervaring.
  Mijn moeder leeft nog omdat ze onder de oude regeling/wetten valt. Een leven dat ze niet heeft verdiend. Ze is momenteel zwaar dement en nog amper mobiel. Het leven dat ze leidt en lijdt per se nooit heeft gewild en van ons kinderen al zo’n 30 jaar geleden heeft gevraagd om dát te voorkomen. We hebben het beloofd, maar hebben ons niet aan de belofte gehouden.
  Zelf ben ik terminaal ziek geweest.
  Ik heb, toen ik wist dat ik nog maar een paar maand te leven had een euthansieverklaring getekend. (Die euthansieverklaring geldt nog steeds.) Het overleg over hoe ik ter dood gebracht wilde worden met de artsen en andere mensen w.o. m’n eigen familie verliep heel soepel.
  Men had er geen enkel probleem mee dat ik dood wilde. Graag zelfs!
  Het is echter anders gelopen.
  Zonder dat iemand er ook maar iets van wist hebben 27 Christenen in Nederland via internet voor me gebeden en 120 molims in Sierra Leone om, heel stiekem, te voorkomen dat ik dood zou gaan.
  Hun actie is dus geslaagd. Gevolg? Door hun gebeden heeft de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler al zo’n kleine € 200.000,- moeten ophoesten voor m’n bestaan waarbij uiteraard ook extra onderhoudskosten aan vast zitten. Dit jaar al weer meer dan € 12.000,-!
  (Ik heb met Wilders gebeld en die vond het ook een schande vooral omdat die 120 moslims er het grootste aandeel in hebben gehad. Wéer een bewijs van verregaande islamisering en zelfs vanuit het buitenland.)

  Overigens nog een tip voor als je dood wil of moet.
  Het is de gewoonte dat bij het afscheid nemen je een afscheidsgeschenkje meebrengt.
  Meestal bestaat dat geschenk dat je je lichaam schenkt aan moeder aarde, of in z’n meest oorspronkelijke vorm, die je dus je leven lang al hebt gehad, de begrafenis,of zoals de vorm waaruit je bent voorgekomen. “Uit as zijt gij gekomen, tot (als) as zult gij wederkeren”. Crematie dus.
  Echter deze geschenken kosten je al gauw zo’n vier- à vijfduizend euro.
  Er is een goedkopere manier. Dat is door je lichaam aan de wetenschap te schenken. Dan ben je, althans in mijn geval, maar € 366,- kwijt. (Ik had m’n lichaam aan de wetenschap geschonken, maar door die actie van die gelovigen liep de wetenschap dus mijn geschenk mis. Ik kreeg een paar jaar later een briefje in de bus met de vraag of ik nog steeds op hetzelfde adres woonde. Natuurlijk zei men er niet bij dat ze bang waren dat ik stiekem toch naar de hemel was verhuisd.)

 82. Sjuul van Dissel Schreef:

  Ergo, wat jij de SP aanwrijft doen ze allemaal als het hun uitkomt, met dit verschil dat de één doet wat die zegt, de SP, en dat de ander liegt.

  Het “de-ander-doet-het-ook-argument” is het meest voorkomende argument in de politiek.
  Maar het gaat er juist om dat je als partij dit juist niet doet. Immers als je doet wat de ander ook doet is je waarde als politieke partij nulkommanulmineenkleinbeetje.
  Geen enkele partij in Nederland en de meeste landen is in staat zich aan haar beloftes te houden.
  Wel aan sommige beloftes. Het enige wat elke partij en dus de SP ook, is dat ze beloven dat ze hun uiterste best zullen doen om wat ze de kiezer beloven ook waar te maken.
  Echter de SP (en jij ook) beweert dat ze zich aan hun beloftes houden terwijl andere partijen dat niet doen.
  Laten we maar blij zijn dat partijen zich niet aan hun beloftes (kunnen) houden.
  De enige partijen die zich er eventueel wel aan kunnen houden zijn de one-issue partijen en die partijen die alle macht naar zich toe kunnen trekken.
  Een voorbeeld van de laatste is de nazi-partij van Hitler. Hitler vroeg aan het volk, “Willen gijlieden de totale oorlog?” En het volk (z’n kiezers dus) brulde “Jawohl” (vert: Jawel!) En zie. Hitler hield zich keurig aan z’n belofte.

 83. Redactie:
  Wil je dat stomme filter uitschakelen? Je weet waar ik op doel. Je weet toch ook wel dat je lang niet altijd gijlieden kunt gebruiken of “uwes”.
  Kijk eens naar m’n inzending #103
  Ik heb maar éénmaal het door jou verfoeide woord gebruikt in een hele normale context. Ik heb het 3 keer geprobeerd op de manier waarop ik het oorspronkelijk had geschreven. Het kon immers zijn dat er iets anders fout ging. Dat filter is echt een beetje belachelijk.
  Ik heb al vanaf het begin af en toe gediscussieerd op stand.nl.
  Daar had met een viezewoordjesfilter.
  Kut werd vervangen door *** maar verder bleef de tekst wel staan. “Kloot” kreeg dezelfde behandeling. Dus ook drie sterretjes. Als je schreef: “Die klootzak van een …” zelfs al was het een citaat die je van de krant of tv had overgenomen werd vervangen door “Die *** van een …”. Weet je wat er ook gebeurde? Als iemand een bewering deed en je reageerde er op met “Klopt!” Of je schreef “het klopt wel wat je zegt” werd het vervangen door “***!” of “het *** wel wat je zegt”.

  EDIT REDACTIE zal wel eens kijken of het opportuun is.

 84. Heb het niet over beloven maar over doen. En je verdere gezeik heb ik niks mee te maken. Zie mijn eerdere comment’s #94 en #19 Henk Veldman Schreef:

  Sjuul van Dissel Schreef:
  Ergo, wat jij de SP aanwrijft doen ze allemaal als het hun uitkomt, met dit verschil dat de één doet wat die zegt, de SP, en dat de ander liegt.
  Het “de-ander-doet-het-ook-argument” is het meest voorkomende argument in de politiek.
  Maar het gaat er juist om dat je als partij dit juist niet doet. Immers als je doet wat de ander ook doet is je waarde als politieke partij nulkommanulmineenkleinbeetje.
  Geen enkele partij in Nederland en de meeste landen is in staat zich aan haar beloftes te houden.
  Wel aan sommige beloftes. Het enige wat elke partij en dus de SP ook, is dat ze beloven dat ze hun uiterste best zullen doen om wat ze de kiezer beloven ook waar te maken.
  Echter de SP (en jij ook) beweert dat ze zich aan hun beloftes houden terwijl andere partijen dat niet doen.
  Laten we maar blij zijn dat partijen zich niet aan hun beloftes (kunnen) houden.
  De enige partijen die zich er eventueel wel aan kunnen houden zijn de one-issue partijen en die partijen die alle macht naar zich toe kunnen trekken.
  Een voorbeeld van de laatste is de nazi-partij van Hitler. Hitler vroeg aan het volk, “Willen gijlieden de totale oorlog?” En het volk (z’n kiezers dus) brulde “Jawohl” (vert: Jawel!) En zie. Hitler hield zich keurig aan z’n belofte.

  😎

 85. @81, de SP minder pro-Europa dan ik zou willen, dat is idd jammer. Maar IMO gooi jij toch echt de SP teveel op één hoop met de PVV, wat echt een anti-intellectuele partij is, en dat is de SP toch echt niet!!

 86. Sjuul van Dissel Schreef:

  Heb het niet over beloven maar over doen.

  Je hoeft niks te doen als je niks beloofd, maar nog steeds blijft overeind dat je je onmogelijk aan al je beloftes kunt houden en derhalve ook niet alles KUNT doen.
  Je liegt je kiezer voor als je beweert dat dat wel zo is. De enige belofte die je waar kunt maken is dat je er alles aan zal doen om je belofte te KUNNEN waarmaken.

 87. @ Henk Veldman:
  Voor deze draad heb ik onderhand een groot scherm op z’n kant nodig. Henk DOE er ’s wat an. Was net onderweg met zo’n klein schermpje raak je dan het overzicht een beetje kwijt. Maar nu ik het goed zie heb ik je afdoende van repliek gediend.

  Ze willen gewoon fatsoenlijk blijven in tijden dat de politiek populistisch overschreeuwd wordt van uit zowel rechser als linkser kant om meer nationaal bewustzijn in uitingen via de main stream media. En met bezuinigingsbeleid wordt afgedwongen.
  Voor mij hoeft het niet want ben opgegroeid met het onschadelijk maken van PR-explosieve-importproducten en het ziften van wat wetenswaardig is uit de overweldigende propaganda machinerie vanuit het buitenland, om het maar algemeen te benoemen. Maar voor Henk en Ingrid, en Achmet en Fatima, is het of zij weer opnieuw het wiel moeten uitvinden waarmee de PR-moloch hun verplettert. Wat is er nou onschuldiger dan danmaar genoegen te nemen met meer van hetzelfde maar dan in het Nederlands. Het verschilt mischien een zaadnaadje van wat ons vanuit het buitenland wordt opgedrongen maar het is directer beïnvloedbaar door Henk en Ingrid en Achmet en Fatima. Althans laat ik daar maar vanuit gaan. Hier ligt een schone taak voor de main stream media om nou eens niet gemakzuchtig maar alles wat voorgekauwd is door de buitenlandse PR door te geven en Nederlandse producten daarbij in de schaduw te zetten.
  Dit Bruin1 Kabinet zal in dit verband zijn bezuinigingsbeleid nog gaan repareren om de explosieve-importproducten toch vooral de Nederlandse markt te laten overweldigen. Of het is in de eerste instantie al de bedoeling van Bruin1 om dit te implementeren door het de Nederlandse cultuur bijna onmogelijk te maken om op een vereist kwaliteitsniveau te produceren.
  Aangezien de SP ook daar actief tegen is is het geen goed argument om er de SP toe te veroordelen dat zij zouden heulen met het poepbruine populistische nationalisme van de PVV.

 88. Zou de zeer gewaardeerde hoofdredacteur van Krapuul eens uit willen leggen welke (linkse) politieke partij nog nooit op een motie van PVV meegestemd heeft?

  Ik zal u alvast verklappen, die bestaan niet en er bestaat ook geen enkele (linkse) politieke partij die nog nooit bij de PVV heeft aangeklopt voor een handtekening voor hun eigen motie.

  Al met al snap ik de selectieve verontwaardiging van de hoofdredacteur niet.

 89. aanvulling op #106; de PVV is natuurlijk vooral een intolerante haatpartij tegen alles wat moslim, met oorsprong uit een ander land, intellectueel, kunstenaar, natuurminnend, cultuurminnend of niet kritiekloos pro-Israël is, enz, enz. Daar kan je de SP niet mee op één hoop gooien.

  Verder eens met #109. Mehmet Augur.

  HIER is waar het om gaat: http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/griekse_soevereiniteit_wordt_ingeperkt

  De Grieken worden slaven van het internationale grootkapitaal.

 90. Henk Veldman Schreef:

  en jij zit verkeerd als je nu nog refereert aan iets wat 10 jaar geleden is gebeurd maar waar inmiddels de SP is bijgedraaid.

  Dat ze zijn bijgedraaid is me inderdaad niet bekend
  Ik heb het kennelijk gemist…
  Ook vind ik er niks over op hun site of elders…
  Kun je me bijpraten… (link?).

  Henk Veldman Schreef:

  Overigens vind ik het een non-issue standpunt.

  Voor mij is het standpunt van levensbelang!*

  Ik ben een mens zonder familie.
  Geadopteerd door pleegouders die inmiddels dood zijn, hun familie vocht de erfenis aan (die mij toeviel dus vochten ze mij aan en daarmee maakten ze zich niet tot mijn vriend) en heb zelf geen gezin gesticht dus ben kinderloos.

  Heb alles -voor zover mogelijk- op papier laten stellen (ook bij notaris via testament) enzovoort. Geloof me, voor zover mogelijk staat alles officieel wettelijk geregistreerd en genoteerd.

  Henk Veldman Schreef:

  Goedkopere manier is door je lichaam aan de wetenschap te schenken.

  Zoals gezegd heb ik geen familie dus de artsen kunnen/hoeven met niemand te overleggen om te vragen of ze mogen overgaan tot orgaan-verwijdering (lees: euthanasie) Dit zouden ze dus op eigen houtje kunnen doen en veel artsen kennen patiënten die behoefte behoefte hebben aan een orgaan. Mijn pleegouders waren ook arts; vandaar dat ik dat milieu uitstekend ken en neem van mij aan dat men ook daar niet vies is van een handeltje. Sommige van hen vertrouw ik zoals ik een handelaar in tweede-hands-auto’s vertrouw… 😉 !

  Henk Veldman Schreef:

  …overleg over hoe ik ter dood gebracht wilde worden met de artsen en andere mensen w.o. m’n eigen familie verliep heel soepel. Men had er geen enkel probleem mee dat ik dood wilde.

  Er is bij mij niemand om mee te overleggen (behalve dan mijn huisarts die van mijn situatie en wens op de hoogte is en bij wie ik alles formeel (via ook de notaris) heb laten vastleggen; dat laatste geeft mij trouwens geen garantie dat mij wens ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd; ik blijf afhankelijk van zijn goede wil…

  * Ik had een beetje steun verwacht van de politieke partij waarvan ik lid was (SP) maar dat bleek teveel gevraagd. (Overigens speelden er op het lokale vlak binnen de SP ook problemen mee die me mede deden besluiten mijn lidmaatschap op te zeggen maar het voert te ver daarover hier op in te gaan).

  PS Geloof je serieus dat die ‘bidactie’ ervoor heeft gezorgd dat je nu nog leeft…?

 91. 109 je snapt er inderdaad duidelijk geen barst van. Ik overweeg nog om het allemaal nog een keer op te schrijven maar ik ben bang dat jij dan nog steeds geen snars van begrijpt. Ik denk dat jij of totaal niet geinformeerd bent, of dat je je hebt laten voorlichten door Geenstijl of Bas Paternotte. Zit ik een beetje goed? Ja he.

 92. Overigens heeft Emile Roemer tot vervelens toe in elk interview nà de kabinetsformatie gezegd dat elk regeringsstandpunt, wetsontwerp of motie van een van de regeringspartijen (én van de PVV) op zijn merites zal worden beoordeeld en dat men niet klakkeloos tegen elk voorstel zal stemmen.

  Op zich natuurlijk zéér redelijk en lovenswaardig en hij houdt zich aan zijn woord maar ik zit nu eenmaal niet in de SP fractie (en ben vaker wat onredelijk!). Ik ben stellig van mening dat elke gelegenheid moet worden aangegrepen om bruin van zijn sokkel te sodemieteren. Gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

  Eigenlijk ben ik dus veel radicaler dan de SP en is die partij me niet links genoeg…

 93. Henk Middelzee Schreef:

  Overigens heeft Emile Roemer tot vervelens toe in elk interview nà de kabinetsformatie gezegd dat elk regeringsstandpunt, wetsontwerp of motie van een van de regeringspartijen (én van de PVV) op zijn merites zal worden beoordeeld en dat men niet klakkeloos tegen elk voorstel zal stemmen.

  Daar was ik het ook al niet mee eens, maar dat is wat mij betreft een totaal andere discussie.

 94. Henk Middelzee Schreef:

  Geloof je serieus dat die ‘bidactie’ ervoor heeft gezorgd dat je nu nog leeft…?

  Ik ben half-joods en half Germaans maar volbloed atheïst.
  Voor de rest zal ik zo tussen middernacht en ochtendgloren op je opmerkingen ingaan. Want zelfs voor mensen als ik is er af en toe een tijd om iets anders te doen.

 95. Mehmet Augur Schreef:

  Ik zal u alvast verklappen, die bestaan niet en er bestaat ook geen enkele (linkse) politieke partij die nog nooit bij de PVV heeft aangeklopt voor een handtekening voor hun eigen motie.

  Nee, geen enkele linkse partij heeft bij de PVV gezocht voor steun van een door hen ingediende motie.
  Wel af en toe gevraagd aan de PVV of ze hun motie zouden steunen.
  Het is overigens voor de kiezer sinds Wilders/PVV verscheen een standpunt in te nemen waar je maar weinig verstand van hebt of geen zin hebt om er over na te denken.
  Jij kijkt gewoon wat het standpunt is van de PVV en kiest voor het tegenovergestelde. In 99,9999% van de gevallen zit je goed. En voor de resterende deel waar je mogelijk fout zou kunnen zitten is voor 99,999% zeker dat dat niet het geval is.

 96. @Veldman, sorry dat ik je een illusie armer moet maken maar er bestaat werkelijk geen 1 partij in de tweede kamer die nog nooit naar steun van de PVV heeft gevraagd voor een motie aan een meerderheid te krijgen. (dit noemen ze nou democratie).

  @jvdHeuvel: kan jij ook een op mijn vraag in gaan ipv offtopic zaken als geenstijl. bruinhemden etc erbij te halen? Of is het echt te lastig om geconfronteerd te worden met je eigen hypocrisie?

  Misschien is dit teveel gevraagd, maar ik ben oprecht nieuwsgierig. Zou jij ook eens willen vertellen wat jou het SP lidmaatschap heb geleverd de afgelopen 2 jaar? Hoevaak en hoeveel concrete inspraak heb je gehad binnen die partij en wat is daardoor veranderd?

  Alvast bdankt voor het antwoorden en het ontopic blijven.

  gr

 97. Henk Veldman
  3 jul 2011 – 7:52 pm
  Nee, geen enkele linkse partij heeft bij de PVV gezocht voor steun van een door hen ingediende motie.
  Wel af en toe gevraagd aan de PVV of ze hun motie zouden steunen.

  Hoe kan je jezelf in 2 zinnen zo tegen spreken?

 98. De SP had De SP had de eerste moeten zijn om een sanitair kordon om de pvv te leggen. Maar nee,
  nu ik erover nadenk, ik was al jaren geen lid meer. Derhalve haal ik dat SP-verleden ook maar uit mijn bio en cv. Niet dat ik ze een slecht hart toedraag, er zitten hele goeie mensen bij in de Kamer. Maar het feit dat men
  collectief daar zwijgt en geen tegengas van betekenis biedt tegen oprukkend bruin bevalt me niet en
  al helemaal niet dat over de partijlijn discussiëren meestal taboe was, terwijl na de vergadering bij een pilsje er ineens wel van alles bleek te leven.

 99. Henk Veldman Schreef:

  Wil je dat stomme filter uitschakelen? Je weet waar ik op doel. Je weet toch ook wel dat je lang niet altijd gijlieden kunt gebruiken of “uwes”.
  Kijk eens naar m’n inzending #103

  Ju-lie

 100. Mehmet Augur Schreef:

  @Veldman, sorry dat ik je een illusie armer moet maken maar er bestaat werkelijk geen 1 partij in de tweede kamer die nog nooit naar steun van de PVV heeft gevraagd voor een motie aan een meerderheid te krijgen. (dit noemen ze nou democratie).

  Dat heet geen democratie , daar is het woord collaboratie voor , maar Ja de S.P. heeft helaas niet de kennis over wat er met linksmenschen onder een bruin regime gebeurt die de C.P.N. wel had … Wie leest er nog prachtige boeken als ” Naakt onder de Wolven ” en ” Verboden te sterven ” ….

 101. Mehmet Augur Schreef:

  ien is dit teveel gevraagd, maar ik ben oprecht nieuwsgierig. Zou jij ook eens willen vertellen wat jou het SP lidmaatschap heb geleverd de afgelopen 2 jaar? Hoevaak en hoeveel concrete inspraak heb je gehad binnen die partij en wat is daardoor veranderd?
  Alvast bdankt voor het antwoorden en het ontopic blijven.

  Het antwoord is dat als ik nog 1 zo’n stupide off topic reactie van jou zie dan schop ik jou van deze site. En ik heb je alvast in het filter gezet en ik zal je volgende reactie eerst beoordelen op inhoud. De inhoud dient te maken te hebben met de in mijn oorspronkelijke bericht opgegeven reden waarom ik uit de SP stap. Heeft jouw reactie daar niet mee te maken, of gedraag je je op andere wijze in strijd met de huisregels van de site dan blijf je in het filter.

  Succes.

 102. 119:

  Sowieso snap ik het schijtluisgedoe van politici niet. Vaak dacht ik: geef hem/haar nomdedieu toch eens flink van katoen, maak hem/haar uit voor rotte vis, word kwaad!.
  Maar neen, brave keurige politieke praatjes en babbeltjes als antwoord, wat er ook voor goors uit die rechtse strotten komt.
  Het lijkt er vaak op, dat opportunisme ( wie weet kunnen we in de toekomst die of die nog eens meekrijgen) het belangrijkste is. Als het zo doorgaat zal deze toekomst bestaan uit het opbouwen van de ruines.
  Ik zou o zo graag eens willen zien en horen dat rutte, verhagen of wilders eens flink aangepakt worden. Het is goor volk, zeg het ze dan ook.

 103. Sorry, maar om heel eerlijk te zijn, snap ik de hele opwinding niet zo. jvdheuvel mag zijn lidmaatschap van de SP gerust opzeggen, dat is zijn eigen vrije keuze. De brede slogan van de “volksnationalistische symbolen” vind ik persoonlijk problematischer. Dat soort taal helpt volgens mij ook niemand en creëert alleen maar extra semantische verwarring…
  Men mag toch op zijn minst aannemen, dat de motieven van de aanvrager van de motie niet per se 100% dezelfde zijn van eenieder die de motie steunt. Maar goed, “water under the bridge”. Ik vond het ook een vreemde actie van de SP, maar zeker niet de vreemdste, die ze in de afgelopen tien jaar hebben uitgespookt. Volgens mij waren er dan al eerder betere redenen om zich van de SP af te wenden… Of niet, natuurlijk.
  😉

 104. Mehmet Augur Schreef:

  Henk Veldman
  3 jul 2011 – 7:52 pm
  Nee, geen enkele linkse partij heeft bij de PVV gezocht voor steun van een door hen ingediende motie.
  Wel af en toe gevraagd aan de PVV of ze hun motie zouden steunen.
  Hoe kan je jezelf in 2 zinnen zo tegen spreken?

  Ik begrijp je verwarring maar het is toch echt precies wat ik zeg.
  Het maakt uit of ik je vraag om mij te steunen (te helpen) om een meerderheid te verkrijgen dan ik je zou vragen of je achter mijn standpunt staat zodat ik mogelijk een meerderheid kan verwachten.
  In het ene geval is het een wens, in het ander geval om informatie te verkrijgen.

 105. Abdul Alhazred Schreef:

  De SP had de eerste moeten zijn om een sanitair kordon om de pvv te leggen.

  Om de dooie dood niet.
  Dat heeft Wilders uit te lokken toen hij 9 zetels kreeg, maar dat is onmiddellijk “afgebekt” door door de andere partijen. Als je in de Kamer zit moet je ook de verantwoording nemen en niet via een slachtofferrol jezelf a.h.w. buiten de discussie te plaatsen.
  Overigens heeft Wilders wel degelijk een vorm van Cordon Sanitair die hij over zichzelf heeft afgeroepen. Hij gaat immers nooit en te nimmer met iemand in discussie.

 106. Toen Balkenende ten tijde van Pim aangaf met alles en iedereen te willen regeren, was het concept “Cordon Sanitair” in Nederland al gestorven… Toen betekende zo´n uitspraak van het CDA immers nog meer dan nu.
  😉

 107. Henk Veldman Schreef:

  Ik begrijp je verwarring maar het is toch echt precies wat ik zeg.

  Teruglezend merk ik dat ik het woord “steun” bij het informatie verkrijgen beter had kunnen vervangen met iets als “eens zijn met.. ” of “” achter mijn standpunt staan”.

 108. MadPride Schreef:

  jvdheuvel mag zijn lidmaatschap van de SP gerust opzeggen, dat is zijn eigen vrije keuze. De brede slogan van de “volksnationalistische symbolen” vind ik persoonlijk problematischer.

  Dat eerste is een waarheid als een koe.

  De rest zie ik niet wat er problematisch aan is. Het motief “popmuziek steunen” slaat in dit geval nergens op aangezien er in NL volgens mij ook popmuziek is die niet NL talig is, ten tweede gebeurt er niets dankzij deze motie. Het is dus een symbool. En zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik weet niet of dat zin heeft. Dit geintje heeft me al weer tijd genoeg gekost.

 109. Je hebt waarschijnlijk gelijk. Mijn problemen met de term zijn zeker niet van strikt inhoudelijke aard en horen als zodanig niet in deze discussie thuis. Sorry…

 110. ‘En zeg dus bij deze per direct mijn lidmaatschap op en ik zal in het vervolg mijn stem uitbrengen op de partij die zich in mijn ogen het het beste afzet tegen het bruine gespuis dat dit land teistert’.

  Dat wordt dan D’66!

  Ik hoor liever protestliederen in het Nederlands dan in het Engels dan kan ik het tenminste verstaan waar de leugenaars zitten. Het is (dus) een kwestie van perceptie.

  Groet,

  René, vrijdenkend SP-lid

 111. @J vd Heuvel
  Dus ik begrijp dat je zondag niet naar de BBQ op de Teilingerstraat komt ?
  Ok dom, maar voor mij bij gebrek aan alternatief geen reden om mijn lidmaatschap op te zeggen.
  Voor mij is de SP, hoewel ik het zeker niet altijd met ze eens ben, de enige partij met een duidelijke visie en integriteit.Dit kan ik van andere partijen niet zeggen, ook op links niet.

 112. Man, flikker toch op met je hypocriete “mening”. Juist jij en je verknipte vriendjes zijn te vergelijken met de bruinhemden van toen. Probeer eens wat meer je hersens te gebruiken.

 113. comment-65920″ title=”Go to comment of this author”>hans Schreef:

  Man, flikker toch op met je hypocriete “mening”. Juist jij en je verknipte vriendjes zijn te vergelijken met de bruinhemden van toen. Probeer eens wat meer je hersens te ebruiken.

  Wat maakt dit Hansworstfiguur zich belachelijk! `t Reageert ook nog in de gebiedende wijs. Dit trolwezen heeft het recht hiermee wel verspeeld dunkt me om nog zijn sneue zegje te mogen doen op Krapuul. Verontwaardigd pévévé adept zo te lezen. ➡ exit lijkt me.

 114. Als er slachtoffers zijn van Jeugdzorg op deze forum moet je vooral niet op de SP stemmen want het is een pro jeugdzorgpartij geworden met een gezinsvoogd Nine Kooiman aan het roer in de 2 kamer, dus ik begrijp uberhaupt niet wanneer mensen op een linkse partij stemmen, maargoed !

  Het zijn de LINKSE en de gristelijke partijen CDA en Gristenunie geweest die kinderen in Nederland lopen te deporteren.

 115. @139
  Het is deels off topic, maar u maakt mij nieuwsgierig.
  Waarom legt u niet in een Open Podiumstuk uit wat u bedoelt en hoe het (volgens u) zit.

 116. Mochten er nog meer proleten a la Hans opduiken hier dan komt dat door het linkje op hetherrenvolk.com “Extreem-linkse haatblogje krapuul.nl niet langer SP” wat overigens een gotspe is want deze site is nooit extreemlinks geweest, nooit een haatblogje, en ook nooit SP.

 117. ” Hoofdredacteur krapuul zegt SP-lidmaatschap op ”

  Ik zal er niet om rouwen dropneus.

 118. Ik heb er vaker aan zitten te denken om mij lid van de SP te maken, maar het is er nooit van gekomen. Hoe dan ook, ik vind dat de SP een fout heeft gemaakt door in te stemmen met die infantiele, kinderachtige PVV-motie om 35% Nl. muziek te verplichten voor de publieke radiozenders. Ten eerste straalt de kinderachtigheid van die motie af, het doet mij erg denken aan de tijd dat ik als 16-jarige compuiterspelletjes speelde en altijd voor ‘Nederland’ koos, als er bij dat spelletje een nationaliteit gevraagd werd.
  Ten tweede is Nederlandse muziek vaak nogal slappe, simpele schlager-hoempa, die je niet al te lang aan moet horen, of je wordt zelf ook een laagopgeleide PVV-stemmende dorpeling. In Duitsland dachten ze met een soort Arabische kermismuziek te maken te hebben toen ik ze daar Andre Hazes liet horen.
  Ten derde… ‘Nederlandse’ muziek? Sorry, maar Nederlanders zijn nogal saaie, geremde, preutse, afstandelijke mensen en dus is hun muziek braaf, saai, geremd en niet-dansbare Noord-Europese dreutelmuziek. Als je een Nederlander uitnodigt om een biertje te drinken, hebben die geremde klojo’s nooit tijd… Als je een Nederlandse vrouw probeert te versieren, wordt de boot altijd afgehouden. Nederlanders zijn deprimerend en afstandelijk… Duuuhhhh, foute mensen maken foute muziek en dus mag de PVV die Nedertroep fijn bij zich houden… Ik kan echter ook downloaden en dus zou ik die motie niet belangrijk genoeg vinden om daarvoor mijn partijlidmaatschap op te zeggen.

 119. Ja hoor. Een heel blog over een partij met mensen die de ‘weg met ons’ mentaliteit aanhangen. Walgelijk gewoon. Want wij zijn slecht! wij zijn dom! Alles waar Nederland voor staat is slecht en moet weg! Een nederlandse vlag op je kleren? Dan ben je een racist! Voor Nederland zijn bij sport en spel? Dan ben je een NSBer. God oh God, wat zijn jullie toch een stelletje kleinzileige en domme mensen.

  Ik ben trots op Nederland en wil de Nederlandse cultuur behouden. Iedereen die hier vanuit het buitenland komt wonen past zich maar aan, ongeacht waar diegene vandaan komt of wat voor religie of idealogie ze aanhangen. De multiculturele samenleving is grandioos mislukt en is vanaf het begin een grove leugen gebleken. Iedereen die dat nu inmiddels niet inziet is steke blind en gedraagd zich als struisvogel.

 120. <a href="#fnuar Schreef:

  God oh God, wat zijn jullie toch een stelletje kleinzileige en domme mensen.
  Ik ben trots op Nederland en wil de Nederlandse cultuur behouden. Iedereen die hier vanuit het buitenland komt wonen past zich maar aan, ongeacht waar diegene vandaan komt of wat voor religie of idealogie ze aanhangen. De multiculturele samenleving is grandioos mislukt en is vanaf het begin een grove leugen gebleken. Iedereen die dat nu inmiddels niet inziet is steke blind en gedraagd zich als struisvogel.

  Weer zo’n `vrijheids’ vendelzwaaier die andersdenkenden hun vrijheid niet gunt. Laat dat slag zich maar aanpassen aan de realiteit, er is sprake van een gesláágde multiculturele samenleving en dat laat weldenkend Nederland zich niet afpakken door een stel xenoboben, racisten en achterlijke bruinhemden.

 121. @Abdul, Dat is nou precies wat jullie linkse mensen niet doen, anderen hun vrijheid niet gunnen maar daar anderen van beschuldigen. De multicul IS mislukt, daar zijn de meeste politici het inmiddels over eens. Maar als je trost bent op je eigen land dan ben je meteen een racist. Wat een enorme verdraaing van de feiten. Je bent dus geen racist als je de Nedelandse cultuur verkwansteld? Dan ben je zelf een racist want je verwerpt de Nederlanders.

  Maaj, ik hou maar op, met linkse mensen valt nou eenmaal niet te praten. Zelfs als je ze met bewijzen overgiet zien ze de waarheid nog niet eens. Heb een fijn leven maar weet dat links het uiteindelijk gaat verliezen van de realiteit die ze nooit onder ogen hebben willen zien en als ze er dan eindelijk achter komen is het te laat. Bedank dat geweld, altijd van links komt, dat is altijd al zo geweest, al meer dan 40 jaar. En geweld is een uiting van onmacht, van het niet kunnen weerleggen van feiten en de realiteit. Als je namelijk gelijk hebt hoef je geen geweld te gebruiken, dan hoef je niet met termen als racisme te gaan gooien omdat je niets anders weet te zeggen. Omdat je geen weerwoord hebt tegen de harde waarheid.

 122. fnuar Schreef:

  Ik ben trots op Nederland en wil de Nederlandse cultuur behouden. Iedereen die hier vanuit het buitenland komt wonen past zich maar aan, ongeacht waar diegene vandaan komt of wat voor religie of idealogie ze aanhangen.

  En ik ben al vanaf jongs af aan niet trots op Nederland en de verraders mentaliteit die hier geldt , maar ik ben dan ook opgevoed door een linkschmens en met de verhalen hoe de “Nederlandse Regering in Ballingschap ” het verzet verried … het enige wat dat met dit onderwerp te maken heeft is dat ik verwacht dat je voor een nieuw verzet tegen een nieuw Fascistisch Nationalistische onderdrukking van de huidige “Parlementair Actieven ” eigenlijk alleen maar op de S.P. zou kunnen rekenen . maakt het nog steeds geen lidmaatschap waard …

 123. Karel Schreef:

  @fnuar Waarom kan je dan geen Nederlands spellen?

  Ooh ja hoor, nou gaan we nog lopen zeiken over typo’s…. Omdat je niets tegen mijn woorden in kan brengen?

 124. Kappen met off topic gewauwel. Ga maar terug naar hetvrijevolk en daar genieten van je vrijheid om je bek te houden.

 125. EDIT REDACTIE: Kappen met off topic gewauwel anders maatregelen. Zie de REGELS.

 126. Ik heb volgens de regels niets verkeerds gedaan….

  EDIT REDACTIE: je hebt volgens de regels niets goed gedaan.

 127. Huib over SP: Ik was even heel ver weg en te ziek om Krapuul te lezen. Ik heb nu 156 (!) commentaren doorgescrold. Ik begrijp jvdh’s opzegging helemaal. Die 35% verplicht Nederlandstalige muziek is een onzinnige inmenging in de pers- en media-vrijheid. Of je het wilt of niet, Engelstalige muziek is tegenwoordig deel van de Nederlandse cultuur. En waarom worden commerciële zenders niet tegelijk ook gedwongen om 35% van hun tijd aan NL-talige pop te besteden? Kijkers en luisteraars van de NPO wegjagen? Is dat de bedoeling?
  Ik zou al lang lid van de SP zijn geweest, als ze niet zo een opportunistisch standpunt over Europa hadden. Wilders heeft dat met succes gecopiëerd, zodat Dennis de Jong in het EP voor aap zit.
  Nu blijkt hetzelfde te gelden voor de primitieve opvatting, dat een verplichte dosis Michiel de Ruyter en André Hazes, dit land zou kunnen “redden” van de ondergang.
  Ik hoop, dat de SP een bredere visie ontwikkelt over wat nu eigenlijk cultuur is in Nederland en dat ze Europa kritisch gaat omarmen, zoals ze dat ook met de NATO doet.
  Komen jvdh en ik elkaar misschien nog een keer tegen op een enthousiast partijcongres… 🙂

 128. Ik woon en werk al 20 jaar in het buitenland. Zodoende heb ik geleerd om van Nederland te houden. Wat ik in Nederland zo waardeer is de openheid en de tolerantie. Grondslagen van de Nederlandse cultuur en van het succes van ons land in handel, kunst en communicatie. Echte Nederlandse cultuur is dus: OPENHEID. Daar kunnen weinig andere culturen tegenop!
  Maar:
  fnuar Schreef:

  Ik ben trots op Nederland en wil de Nederlandse cultuur behouden. Iedereen die hier vanuit het buitenland komt wonen past zich maar aan, ongeacht waar diegene vandaan komt of wat voor religie of *idealogie* ze aanhangen. De multiculturele samenleving is grandioos mislukt en is vanaf het begin een grove leugen gebleken. Iedereen die dat nu inmiddels niet inziet is steke blind en gedraagd zich als struisvogel.

  Kijk! Ideologie, laat staan: “idealogie”, heeft niks met cultuur te maken. Je kunt je als moslim, marxist, anarchist, libertariër of nudist uitstekend thuisvoelen in Nederland, zonder dat je andere -isten het leven zuur maakt. Je moet natuurlijk wel de grammatica-regels in acht nemen. “Gedraagd” voor “gedraagt” lezen, dat doet een echte Nederlander pijn.
  Zul je voortaan mijn Nederlandse culturele gevoeligheden sparen, beste fnuar?

 129. Op deze plek had ik nog een leuke reactie gemaakt, maar die schijnt verdwenen in een FILTER. Heb ik ergens de tweede persoon meervoud gebruikt? :mrgreen:

 130. @159
  Geen idee, maar ik heb hem uit de gekruidehamdoos gehaald…

 131. Hoewel een onzinnige motie zie ik geen enkele aanleiding om mijn lidmaatschap op te zeggen. Het is onmogelijk achter iedere motie, voorstel of stem van welke partij dan ook op welk moment in de wereldgeschiedenis dan ook te staan. Ook de SP dus niet. Jammer dat de hoofdredacteur van Krapuul.nl om dergelijke redenen wel zijn lidmaatschap opzegd!

 132. Sjaak Schreef:

  Hoewel een onzinnige motie zie ik geen enkele aanleiding om mijn lidmaatschap op te zeggen. Het is onmogelijk achter iedere motie, voorstel of stem van welke partij dan ook op welk moment in de wereldgeschiedenis dan ook te staan. Ook de SP dus niet. Jammer dat de hoofdredacteur van Krapuul.nl om dergelijke redenen wel zijn lidmaatschap opzegt!

  Daar komt nog bij dat je als lid natuurlijk wel (mede) er voor kunt zorgen dat bepaalde moties niet of wel aangenomen worden.
  Paul Witteman had vorige week in de Vara-gids uitstekende argumenten om SP-leden eens wat langer te laten nadenken over die 35%-regeling.

 133. Ik begrijp je actie en ik betreur hem. Heel even heb zelfs ik in de verleiding gestaan om de SP de rug toe te keren. Vanaf een andere kant bekeken is het echter een meesterlijke zet.
  De radio wordt meer en meer gedomineerd door markt mechanismes. Ofwel, de commercie bepaalt wat er gedraaid wordt op de radio. Dit zal alleen nog maar verder toenemen onder het huidige kabinet.
  Nu heeft de SP geholpen om een hopeloos stuk symboolpolitiek te realiseren. Ik heb geen enkele verwachting dat dit in de praktijk gaat werken en ben dan ook wel heel benieuwd hoe men zich hier weer uit gaat proberen te wurmen.
  En gelukkig gebeurd dit dan op een stuk waar het niet zoveel kwaad kan als bij een missie naar Kunduz.

 134. Henk Veldman Schreef:

  Daar komt nog bij dat je als lid natuurlijk wel (mede) er voor kunt zorgen dat bepaalde moties niet of wel aangenomen worden.

  Zoals ik hier heb laten zien http://www.krapuul.nl/blog/42951/sp-niet-nationalistisch-doet-alleen-heel-goed-alsof/ heeft de fractie hier gehandeld in strijd met eerder binnen de SP gemaakte afspraken. Ik zie niet wat je daar als SP lid aan kan doen. Overigens maak ik mij geen illusies over de invloed die een partijlid kan hebben op een partij. SP of welke partij dan ook. Ik denk dat mijn invloed nu minstens zo groot is. Mijn stap was in elk geval bedoeld als een waarschuwing die ze zich beter in hun oren kunnen knopen en ik heb ook aanwijzingen dat die boodschap wel grotendeels aan is gekomen. De toekomst zal het uitwijzen.

 135. jvdheuvel Schreef:

  Overigens maak ik mij geen illusies over de invloed die een partijlid kan hebben op een partij. SP of welke partij dan ook. Ik denk dat mijn invloed nu minstens zo groot is.

  Daar heb je wel enigszins gelijk in.
  Bovendien kun je hoe dan ook invloed hebben, maar dan is het wel van belng dat binnen je kennisenkring kaderleden van een partij actief zijn.
  Ik ben er ooit (“vals”) van beschuldigd lid te zijn geweest van de SP (ze hebben me zelfs om contributie gevraagd) maar dat had alles te maken met het misverstand dat als je veel met wijkorganisaties te maken hebt, je automatisch (niet alléén binnen je vriendenkring) te maken krijgt politieke partij-mensen en aangezien de SP veel op wijk-niveau opereert willen vergaderingen waar je bijzit wel eens het karakter krijgen van een SP (of PvdA) bijeenkomst.
  Ik ben ooit om pragmatische reden heel kort lid geweest van de PvdA, maar in principe sta ik boven de partijen, zij het dat ik wel links ben (en daar trots op ben) maar ik heb meegewerkt aan praktisch alle gemeenteraad-verkiezingsprogramma’s van alle partijen van links tot rechts, behalve het CDA.
  En juist ómdat ik als (hoofd)redacteur van wijkkranten mensen kan ondervragen en min of meer “beroepshalve” objectief dien te zijn, kun je mensen beïnvloeden door ze aan het denken te zetten. Als “journalist” stel je immers de vragen namens je lezers. En die hebben best wel wat te vragen….

 136. De partijen die voor de motie zijn waaronder de SP hebben waarschijnlijk nog nooit naar radio 2 geluisterd. Er is slechts één landelijke zender die popmuziek draait van de jaren ’60 tot nu in de volle breedte. Wat mij betreft dé zender voor de muziekliefhebber.
  Zodra je 35% popmuziek op die zender loslaat, zullen veel liefhebbers die niet van veel Nederlandstalige muziek houden afhaken. Die kunnen nergens heen. Alle andere zenders richten zich met muziek op de jaren ’80, ’90 en deze eeuw. Voor Nederlandstalige muziek is inmiddels genoeg aanbod: Zowel gelegaliseerde lokale zender met piratenmuziek als 100% NL. Een radio 2 dat wordt hervormd tot een Nederlandstalig station heeft niets unieks te bieden en zal de huidige groep luisteraars kwijt raken.

 137. Ik vind het jammer als leden hun lidmaatschap opzeggen.
  Al is er een goede reden.
  Ik ben het ook niet overal mee eens.
  Maar ik probeer het standpunt te beinvloeden van binnenuit.
  Bv. Ik heb e-mail verkeer gehad met de SP fractie waarin ik bij de eerste hulp aan Griekenland waarschuwde voor het domino effect.
  Pas nu zie je dat de SP langzaam er aan het denken is om uit de Euro te stappen.
  Beter laat dan nooit.
  Het is alleen jammer dat het politieke proces zo langzaamis.

Reacties zijn gesloten.