Over GroenLinksers die het doen met CDA’ers

Het is echt vreselijk triest voor onze volksvertegenwoordiging, en ook zuur, om dat modewoord maar eens te gebruiken. Hun zuur (daar heb je het weer)verdiende, maandenlange vakantie, wordt een beetje korter omdat het De Heren heeft behaagd om een paar honderd miljard van onze belastingcentjes extra in te zetten voor het algemeen.

Ook was er nog sprake van een verwarrinkje van 50 miljard (dat zijn 10 nullen, cijfers achter de komma niet meegerekend) weg te poetsen. Omdat kamerleden zo godsgruwelijk veel verdienen kunnen ze het zich permitteren om extreem ver weg te gaan, waar niemand ze kan bereiken, gewoon omdat er geen communicatiemiddelen beschikbaar zijn of zo, u begrijpt het vast wel.

Ze zwemmen op de Galapagos met schildpadjes of zo. En daar hebben ze geen fax.

Maar gelukkig is er voor dit verschrikkelijke probleem eindelijk een oplossing; ze strepen zichzelf gewoon weg tegen elkaar:

Dat lukt niet helemaal, weten ze bij GroenLinks. Vier van de tien GroenLinks-Kamerleden zijn te ver weg om terug te komen, zegt een woordvoerster. ‘Maar we gaan pairen met het CDA, want die missen er ook een paar.’ De bedoeling van ‘pairen’ is dat in kwesties waarbij twee kampen tegenover elkaar staan, het ene kamp mensen bewust achterhoudt om eventuele zieken of afwezigen in het andere kamp te compenseren. (Zuur voor de Kamerleden; zij moeten terugkomen van vakantie – Politiek – VK)

Zo “rollen” ze in de Tweede Kamer. Kent u die uitdrukking? Rollen? Nee? Houden zo.

Zo wordt het dan toch wat minder zuur voor die arme volksvertegenwoordigers.

Yuk - Hat tip @GJ_ voor plaatje

U dacht misschien, net als ik, Het Vaderland roept, dus een kamerlid zit op zijn post als de nood aan de man is, maar nee; ze ‘pairen’.

Zo ‘pairen’ in onderhavig voorbeeld de GroenLinksers met de CDA’ers. Ziet u het voor zich? GroenLinksers die paren met CDA’ers?

Ik bedoel maar.

Ik zal u de verdere details besparen.

Nu begrijp ik ook waarom de kamer best 2 keer zo klein kan.

En dan die handjes de lucht in, okay het zijn wat minder handjes dan waar Het Volk voor heeft betaald maar wat the hell, we zijn gepaired.

Jaag dat verwarrinkje over 50 miljard maar het riool in joechei.

7 gedachten over “Over GroenLinksers die het doen met CDA’ers”

 1. Nederland is zo goed als een eenpartijstaat (marginale clubs als de SGP en de PvdD buiten beschouwing gelaten, maar ook daarmee valt samen te werken), dus daarom zou het parlement gerust drastisch ingekrompen kunnen worden – Rutte en de zijnen voelen dat haarfijn aan,

 2. wat een smeuige kop

  ik verheugde me al op een verhaal over een fietsenhok, ditmaal niet in Nijmegen maar gewoon in de Hofstad, iets met brommers kieken maar dan met Henk Bres accent

  niets van dit

  gewoon politieke koehandel

 3. Walgelijk vanmiddag ook weer dat gedraai en gekonkel maar vooral ge-ouwe-hoer van de meest linkse (?) GroenLinkser van Ineke van Gent over ‘het-er-weliswaar-niet-mee-eens-zijn’ maar toch tegen de SP motie stemmen; altijd ‘redelijke-argumenten’ en nooit eens de knuppel in het hoenderhok.

  Maar ja, wat kun je ook verwachten van een partij die ‘Onze Jongens’ naar Kanduz stuurt om ze daar vervolgens te laten omkomen in hun eigen verveling… 😡 !!

Reacties zijn gesloten.