Hee onderzoeksburo; praat eens met een PVV’er

“De PVV’er is jong, man en niet emotioneel”, aldus NRC Next. Er staat ook een artist impression bij van hoe een PVV’er eruit ziet. Hij verdient veel, durft veel, nee de PVV is een opkomend merk en daar hoort een achterban bij bestaande uit mannen die YUP zijn, gezond eten en op Reeboks lopen. En die, nu komt het, niet emotioneel is.

Excuse me? Niet emotioneel?

Heeft dat onderzoeksburo überhaupt wel met 1 PVV’er gesproken vraag ik me af.

crazy Luister eens naar een PVV’er, dat zijn die mensen die bang zijn dat hier morgen de Soedanese variant van de sharia ingevoerd wordt en die denken dat hun vriendin over 5 jaar met een hoofddoekje moet lopen, die altijd verongelijkt jammeren dat er geen christelijke kerken in moslimlanden bestaan, die 3 marokkanen op een scooter zien en denken dat ze de Kristallnacht opnieuw meemaken, die hysterische gedichten op het internet zetten over bloed en kromzwaarden, die 3 maal daags uitroepen dat de burgeroorlog op punt van uitbreken staat, die uit hun dak gaan als Amsterdam wanneer de autoloze zondag samenvalt met het suikerfeest een busje inzet, denken dat alle jongetjes tegenwoordig Mohammed genoemd worden terwijl dat maar 0,78% is, denken dat de PVV bij de kamerverkiezingen 123 zetels krijgt en dat alle andere peilingen dus fout zijn, die dag in dag uit het internet volkalken met rabiate hysterische haatstukjes en die 24/7 waar en wanneer het maar kan bezweringsformules als “Geert, mijn stem heb je” neerplempen omdat ze denken dat straks na De Grote Omwenteling Geert Wilders wel even alle problemen oplost.

Et cetera.

Als dat niet emotioneel is, dan ben ik Mick Jagger.

5 gedachten over “Hee onderzoeksburo; praat eens met een PVV’er”

 1. niets aan toe te voegen JvdH

  (is dat een onderzoek van de NRC? nee toch 🙄
  geen tijd verder te kijken waar deze waanzin vandaan komt. welk onderzoek bureau).

 2. Als je die bevindingen van het het onderzoeksburo ziet, zou je toch denken dat het niet zoveel moeite zou kosten geschikte mensen te vinden voor de partij.

 3. Goed stukje!

  Wat een vreemde conclusie van dat onderzoeksburo. Ik hoor en zie inderdaad ook hele andere dingen van mensen die zeggen Wilders te gaan stemmen. Vooral dat ze “het” zat zijn met die buitenlanders. (moslims) Dat ze denken dat Wilders een soort van Jezus zal zijn voor Nederland. Iemand die opgestaan is om alles beter te maken.

  Ik kreeg vorige week mijn stempas binnen met een foute naam erop. Zegt mijn collega: Snap je nou waarom ik Wilders ga stemmen met die bureaucratie hier in Nederland!? Waarop ik: Nee, dat snap ik niet. Heb je de PVV wel eens beter onder de loep genomen want ik hoor en zie niet dat zij daar oplossingen voor aandragen. Jij wel? Waarop mijn collega zei dat het niet uitmaakte maar dat Wilders er tenminste iets van zegt…. 😕

Reacties zijn gesloten.