Demonisering: PVV wil op 4 mei ook de slachtoffers van Willem Drees herdenken

Huibneus2-135x150Hoe komt het toch, dat het nog niemand opgevallen is?

Op blz. 35 van het PVV-program: staat:

• Op 4 mei gedenken wij de slachtoffers van het (nationaal) socialisme. Op 5 mei vieren wij onze bevrijding. Dat blijft zo. …

Denkt of hoopt men, dat die twee zo onschuldig lijkende haakjes rond “nationaal” daar toevallig terechtgekomen zijn? Nee, wat er staat, betekent, dat “we” op 4 mei ook “de slachtoffers van het socialisme” zouden moeten gaan herdenken. Dat wordt dus anders dan tot nu toe. Alleen 5 mei, “dat blijft zo”.

Je zou kunnen denken, dat het hier om een kromme formulering gaat, want nergens in het program onderbouwt de PVV, dat ze de 4-mei herdenking van de Nazi-bezetting en de slachtoffers daarvan, van inhoud zou willen veranderen. Als er echter staat, wat de bedoeling is, dan is dit een bewijs, dat Wilders al een heel eind gevorderd is met zijn intimidatie en gifspuiterij.

Hier zou een grens behoren te liggen: Dit gaat over de streep! Ik voor mij althans, laat me de 4-mei herdenking niet afnemen. Ik zal nooit toelaten, dat ze wordt omgezet in een herdenking van wat Wilders vies en voos vindt. Ik zou verraad plegen aan familie, vrienden, partijgenoten, kunstenaars en politici, die in mijn land algemeen kiesrecht, sociale woningbouw, staatspensioen, literatuur en gedichten en nog veel meer andere beschavingselementen hebben gebracht, die voor mij tot de “wortels” van onze samenleving zijn gaan behoren. Bovendien, onder de slachtoffers van het Nazisme, hoeveel onder hen beriepen zich niet op het socialisme? […]

Lees verder bij De Lage Landen: Twee tersluiks toegevoegde haakjes onthullen de demoniseringsplannen van Wilders.

34 gedachten over “Demonisering: PVV wil op 4 mei ook de slachtoffers van Willem Drees herdenken”

 1. Je hebt groot gelijk; dit is gewoon revisionisme van het smerigste soort. 😥

 2. En bovendien nog stiekem ondergeschoven in een hoekje van het “program”! Zou het toch geen toeval zijn geweest, dat De Roon c.s. op 4 mei in Almere niet kwamen opdagen? 💡

 3. Maakt wel duidelijk uit welke hoek zijn tekstschrijvers komen , deze vorm van revisionisme vind men alleen bij Ultra-Ultra-Rechts
  Misschien toch ingegeven door angst voor de SP ??
  Trouwens over revisionisme gesproken 😛 😉
  Drees was een Sociaal-Democraat, dat is iets heel anders dan een Socialist 😉

 4. Immers, de 4-mei herdenking gaat over de Duitse bezetting van Nederland, de slachtoffers die zij maakte, zowel onder soldaten en burgers (de oorlogsmisdaad van het bombardement op Rotterdam, bij voorbeeld) en, niet in de laatste plaats, over de genocide op de joden die in Nederland verbleven. Het is een anti-Nazi gebeuren. We zeggen samen “neen” tegen een “misdadige ideologie”, het Hitlerdom.

  Diverse pogingen in het verleden, om het karakter ervan te wijzigen, zijn, -gelukkig- stukgelopen.
  Men wilde bij voorbeeld de (Nederlandse) gevallenen bij de “politionele acties” in Nederlands-Indië van 1946-1949 erbij betrekken, of de Nederlandse militairen die in de Korea-oorlog (1950-1953) gevallen zijn.
  Er is niets tegen, om ook deze slachtoffers te herdenken. Maar daar zijn genoeg andere gelegenheden voor.

  Beste Huib,
  U bent helaas abuis
  Wij herdenken zelfs de Nederlandse slachtoffers in Irak en wat voor boeven dan ook:

  In Nederland vindt jaarlijks op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. Men herdenkt tijdens de Nationale Herdenking allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog (men gaat hierbij uit van 10 mei 1940), in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

 5. Eigenlijk is de herdenking bij de Dokwerker de enige echte herdenking dan

 6. @6 Nee dat is een herdenking van de Februaristaking (o.a. georganiseerd door de (door de Nazi’s verboden) Communistische Partij Nederland.)

  Eigenlijk is dat ook wel een geinige gelegenheid voor de PVV om hun revisionistische opvattingen over de Tweede Wereldoorlog te verkondigen.

 7. Ik ben daar al sinds mijn Opa dood is niet meer geweest (1985) maar ik meen met te herinneren dat er vroeger kampslachtoffers aanwezig waren met hun zwart-wit gestreepte kamp-pak over hun arm ( ze mochten het geloof ik niet meer dragen ) of haal ik nu herdenkingen door elkaar ???

 8. Ben er nooit bij geweest maar kan best zijn. De Februaristaking was immers een reactie op de jodenvervolging.

 9. De februaristaking was een door de CPN georganiseerde staking die pas genoeg animo kreeg toen de razzia’s in Amsterdam begonnen.
  Het was niet zuiver en alleen voor de Joden maar ook tegen de NSB .

 10. pikant detail

  “Gedurende vele jaren waren de communistische organisatoren van de staking niet welkom bij de officiële herdenking, daarom werd jarenlang een aparte herdenking door de communisten gehouden.”

 11. Volgend jaar maar weer eens heen , mijn kopvoddenvrouwtje en mijn productje van rassenschande ook maar mee … Ma ook ff ophalen ..

 12. @Zwembad: Ik heb het over 4 mei op de Dam in Amsterdam. Jouw citaat slaat op een militaire plechtigheid op die dag.
  @AlBakhrastani: Met die gestreepte pakken, was dat niet de Auschwitzherdenking?
  De Februaristaking-herdenking maakt me altijd weer trots op Amsterdam. “Blijf met je rotpoten van onze rotjoden af!” Niet echt politiek correct. Maar wel hoofdzaken van bijzaken onderscheiden.
  Als Oudkerk indertijd tegen Verdonk had gezegd: “Kutwijf, blijf met je kutpoten van onze kutmarokkanen af!”, dan was-i vast nog wel weggekomen met het laatste k-woord. 😉

 13. Fortuyn had toch zoiets? “het zijn wel onze marokkaantjes” of zoiets.

 14. Nee, die zei “wij hebben ook kutmarokkaantjes”

  Fortuyn zei iets als “het zijn onze marokkaantjes”.

 15. Beste Hubus, dit was al aangekaart door een gast bij DWDD.(naam kan ik even niet terughalen)Wellicht Frits Wester.Hij zei dat het bewust zo neer is gezet.

  Naar mijn mening niet netjes. Die PVV-ers mogen wel eens wat bijspijkeren qua geschiedenis. Socialisme is wat anders dan het nationaal-socialisme, zoals socialsme ook wat anders is dan sociaal-democraten.

 16. Sociaal-democraten worden vaak socialisten genoemd hoor. Dat is niet zo ongewoon als nationaal-socialisten socialisten noemen.

 17. Maar ik heb het dan over socialisme in de oude vorm. De PvdA kan zich wel leuk socialistisch noemen, maar is dat niet. Ze heeft enkel haar roots in het socialisme. Anders zou je Castro ook een sociaal-democraat kunnen noemen.

 18. Nee dat waren communisten maar die noemden zichzelf ook al socialisten trouwens; Sojus Sowjetskich Sozialistitscheskich Respublik :mrgreen:

  Maar goed ook die slachtoffers herdenken we al niet.

 19. Marx heeft de Sociaal democraten in zijn ” commentaar op het program van Ghota ” al ” niet socialistisch ” verklaart ..

 20. Ik weet niet of het goed bedoeld was.
  Maar op de Riem koppels van de SS stond: “GOT mit UNS”
  En de moslims zeggen in de naam van Allah om een iedereen te vermoorden die het niet met hun religie eens is!

 21. Nonsense Daffodil ” Voor jou jou geloof , voor mij het mijne ” staat er in de Quran …

 22. @ Daffodil:

  De nazi’s hebben een eeuwenoud hindoesymbool ook misbruikt voor hun daden. Moeten we die dan ook maar afschaffen?

 23. Het is niets meer dan een cynische zinsnede van de PVV. Socialisme behelst een maatschappijvorm waarbinnen diverse politieke stromingen gekoppeld kunnen worden. Eén daarvan is het “nationaal” socialisme.

 24. Tumi Schreef:

  Het is niets meer dan een cynische zinsnede van de PVV. Socialisme behelst een maatschappijvorm waarbinnen diverse politieke stromingen gekoppeld kunnen worden. Eén daarvan is het “nationaal” socialisme.

  Socialisme is bij essentie Intrnationaal georienteerd , ” Nationaal ” Socialisme is als term een absurditeit en heeft geen moer met socialisme te maken , Net zomin als “Surrogaat- Koffie “iets met koffie te maken heeft ..

 25. Tumi Schreef:

  Het is niets meer dan een cynische zinsnede van de PVV. Socialisme behelst een maatschappijvorm waarbinnen diverse politieke stromingen gekoppeld kunnen worden. Eén daarvan is het “nationaal” socialisme.

  Het nationaalsocialisme is géén stroming binnen het socialisme! Het nationalsocialisme is een stroom binnen het rechts-radicalisme en nationalisme en heeft behalve bepaalde raakvlakken met het communisme, niets met het socialisme te maken.

  De verwijzing in het PVV programma slaat in principe op alles wat “Links” is. Het cyniscme van deze zinsnede ontgaat mij zowiezo, ik vind het eerder sinister.

 26. @#3 Sociaal Democraten zijn net zo goed socialisten. Het zijn socialisten die socialistische idealen via de parlementaire democratie proberen te verwezenlijken.

 27. Pingback: Wilders noemt Cohen “een foute man”. Wie waren er ook al weer fout in de oorlog? Demonisering! – Krapuul

Reacties zijn gesloten.