De wereldwijde voedselproductie stijgt, maar honger en ondervoeding in de wereld zijn het afgelopen jaar toegenomen. In 2016 is de voedselzekerheid voor het eerst sinds het millennium afgenomen, concludeert het VN-rapport: The state of food security and nutrition in the world 2017 dit najaar. Opvallend, want tegelijkertijd bereikten de opbrengsten van veel graangewassen in 2016 een recordhoogte. Voor de zoveelste keer worden we met onze neus op het feit gedrukt dat er iets grondig mis is met het mondiale voedselsysteem.

815 miljoen mensen wereldwijd leden in 2016 honger. Dat is 38 miljoen meer dan het jaar ervoor. Voor het eerst sinds 2005 is er sprake van een toename in plaats van een afname. Dat blijkt uit het VN-rapport: The state of food security and nutrition in the world 2017. Enkele directe oorzaken die de VN aanwijst, zijn de hongersnood in Zuid-Soedan en de ‘bijna’ hongersnoden in Jemen, Noord-Nigeria en Somalië, die er momenteel plaatsvinden door conflicten en het klimaatprobleem.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.