Vol bravoure kondigt het Nederlandse kabinet aan: ‘minister Hoekstra smeedt alliantie van acht eu-landen voor een sterker economisch Europa.’ Economisch sterker is de orwelliaanse omschrijving voor de rem op integratie van de EU. Estland, Letland, Litouwen, Ierland, Finland, Denemarken, Zweden en Nederland willen zo veel mogelijk alles bij het oude laten in de EU, terwijl de economische crisis de kloof tussen arme en rijke lidstaten heeft verdiept in plaats van dat zij ze nader tot elkaar gebracht heeft.

Acht landen klinkt nog heel wat (8/27 is 30%). Samen vertegenwoordigen ze 49 miljoen inwoners. Dat is evenwel ruim minder dan Duitsland (80 miljoen). De acht zitten op hetzelfde niveau als Spanje (49 miljoen). Ach, deed het Verenigd Koninkrijk (65 miljoen) nog maar mee.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.