“Influencer”. Een “ondernemer” die de fractievoorzitters van de VVD en natuurlijk de minister-president jaarlijks ontvangt in zijn buitenbverblijf in Zuid-Frankrijk, bij welke gelegenheid hij goede tips geeft hoe het belastingklimaat voor hem en de zijnen nog beter kan worden.

Ben Verwaayen is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke zakenmensen in Nederland. De oud-topman van onder meer British Telecom is niet alleen een grote naam in het zakenleven, hij speelt ook een belangrijke rol als VVD-adviseur van premier Mark Rutte. Maar Verwaayen maakt Rutte nu kwetsbaar door zijn privébelang in investeringsbedrijf Keen Venture Partners. Hoogleraren integriteit Muel Kaptein en Leo Huberts zeggen in een reactie op onderzoek van HP/De Tijd: “De mogelijke schijn van belangenverstrengeling ligt overtuigend op tafel.”

Het is altijd “schijn van belangenverstrengeling”, mensen, dat de VVD in zijn verkiezingsprogramma subsidie voor “scale-ups” heeft sinds 2017, hetgeen ook in het regeringsakkoord is terechtgekomen, heeft NIETS maar dan ook NIETS met deze Verwaayen te maken.
Die twee miljard die nu niet naar de Shell gaan, die kunnen die “scale-ups” ook leuk gebruiken.

Lees bij HP/DeTijd.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.