Volgens het Billionaires Report 2018 van Zwitserse bank UBS hebben de 2158 miljardairs op aarde in 2017 meer verdiend dan in eender welk jaar in de bekende geschiedenis. UBS ziet dit als een positieve evolutie. Ondertussen hebben overheden geen geld meer voor onderwijs, gezondheidszorg en openbaar vervoer. (…)

In een jaar waarin het grootste deel van de wereldbevolking geconfronteerd werd met diepe armoede, met de bijtende effecten van het sociale inleveringsbeleid en met extreme weerfenomenen, veroorzaakt door de verslechtende en door de mens veroorzaakte klimaatcrisis – van vernietigende orkanen tot dodelijke bosbranden en overstromingen – is er één klasse individuen die in 2017 meer geld binnenhaalden dan in eender welk jaar in de bekende geschiedenis: de miljardairs van deze wereld.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.