Zes dagen staking bij Aviapartner en vijf dagen staking bij Bpost. De gemene deler? Werknemers die tot het uiterste gedreven worden. Welkom in de Amazon-economie.

Na Aviapartner is het de beurt aan Bpost om geconfronteerd te worden met een lange staking. Ogenschijnlijk hebben die twee bedrijven weinig gemeen. Behalve dan dat de stakingen aanleiding geven tot eindeloze journalistieke variaties op het thema ‘de getroffen klant’.

Als je de verzuchtingen van het personeel naast elkaar legt, zie je al meer gelijkenissen. De werkdruk is ondraaglijk. Vakanties kunnen niet opgenomen worden doordat beide bedrijven kampen met personeelstekort. Er worden overuren geklopt die onmogelijk ingehaald kunnen worden.

Bij beide bedrijven is er ook sprake van een directie en raad van bestuur die lak hebben aan sociaal overleg en met ceo’s of bestuurders die er niet om malen om hun werknemers te schofferen. Bpost-ceo Koen Van Gerven riep in juni zijn personeel op om de comfortzone te verlaten. Die boodschap – uit de mond van een man die 700.000 euro per jaar verdient – kwam hard aan bij werknemers die op hun tandvlees zitten en die het moeten redden met 1500 euro per maand.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.