Wereldwijde investeringen in kernwapens nemen nog toe, en banken in België surfen mee op deze trend en investeren samen meer dan € 16 miljard! Dat blijkt uit het internationale rapport ‘Don’t Bank on the Bomb 2018′, dat vandaag is uitgekomen.

Vandaag verschijnt een nieuw internationaal rapport ‘Don’t Bank on the Bomb 2018’. Dit rapport legt bloot welke financiële instellingen investeren in kernwapenproducenten (cijfers van 2017). Ook banken die in België actief zijn, of
in België hun hoofdzetel hebben, investeren massaal in de productie en onderhoud van kernwapens voor in totaal € 16,16 miljard. Dit gebeurt in een context van een nieuw VN-kernwapenverbod dat expliciet de assistentie bij de productie van kernwapens verbiedt en een nieuwe kernwapenwedloop die reeds gestart werd onder president Obama en verder opgepookt wordt door de beleidsmakers van de VS, UK, Rusland en Noord-Korea.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.