Jean-Claude Juncker heeft in zijn jaarlijkse EU-vooruitblik aan het Europees Parlement gezegd dat het VK snel spijt zal krijgen van Brexit. Daarmee bevestigt hij de visie van Yanis Varoufakis, voormalig minister van Financiën van Griekenland en onderhandelaar met de trojka, op de onderhandelingen tussen de EU en het VK.

Varoufakis gaf over die onderhandelingen een paar dagen voor Junckers toespraak een interview aan de Sunday Times. Uit zijn ervaringen met de EU weet hij dat de unie niet taalt naar wederzijds voordelige regelingen. De opzet van de EU is te laten voelen dat zij de sterkste partij is. Telkens zal ze zeggen dat het VK haar huiswerk niet goed heeft gedaan, slecht voorbereid is en dat deswege de onderhandelingen falen. Deze strategie heeft tot doel het VK als voorbeeld te laten dienen voor ieder land dat de euvele moed heeft de EU te verlaten.

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.