Driekwart van de Britse stranden is zwaar vervuild door ‘nurdles’: kleine plastic deeltjes ter grootte van een erwt. Pellets (korrels) zijn wereldwijd een van de grootste oorzaken van plastic vervuiling op zee.

Begin februari 2017 trotseerden honderden vrijwilligers de kou voor een grootschalige nurdle hunt, georganiseerd door verschillende milieuverenigingen. Honderden vrijwilligers liepen begin februari 2017 279 kuststroken af, van de Shetland-eilanden in het hoge noorden tot Lizard Point in Cornwall, de meest zuidelijke punt van Groot-Brittannië.

Op 73 procent van deze kusten stelden ze vervuiling met de beruchte plastic korrels (pellets) vast. Ergst vervuild was Widemouth Bay in Cornwall, waar 33 vrijwilligers samen op één stuk strand van 100 meter ongeveer 127.500 pellets verzamelden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
9Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.