Screenshot varkensVION, de grootste varkensslachterij van Nederland heeft een film uitgebracht waarin het naar eigen zeggen volledig transparant is over het slachtproces. Een goed idee, maar volledig?
In een korte video onthult Varkens in Nood wat VION liever niet wil laten zien.

Humaan slachten
Terecht was er veel commotie over de mishandeling van varkens in een slachterij in België. Dat het grootste deel van de varkens op een ellendige manier aan hun einde komen is minder bekend. De industrie stelt humaan te slachten: varkens worden met koolzuurgas (CO2)(pdf) verdoofd, raken langzaam bewusteloos, om daarna pijnloos geslacht te worden. Zo is de boodschap van de slachters. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat varkens liever 72 uur zonder water zitten dan nog een keer geconfronteerd te worden met koolzuurgas.

Wat moet er veranderen?
Om te beginnen moet een bedrijf als VION de volle waarheid vertellen en dat zeker in een voorlichtingsvideo.
Er moeten camera’s komen te hangen in de verdovingsruimten.
En er moet meer onderzoek gedaan worden om de verdoving te verbeteren.

Petitie
Varkens in Nood start een petitie zodat VION werkelijke transparantie doorvoert. Zowel in de eigen video als via camera’s in de koolzuurgas-kamers.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
8Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.