De Britse regering is voor de derde keer voor de rechter gedaagd omdat ze te weinig actie zou ondernemen tegen luchtvervuiling. Twee eerdere zaken werden door de regering verloren.
Milieubeweging ClientEarth stelt dat de plannen van de Britse regering om de luchtkwaliteit te verbeteren, onvoldoende zijn. Die plannen werden opgesteld nadat het Hooggerechtshof ministers had gedwongen het probleem aan te pakken.

“De koppige weigering van de Britse regering om iets te doen tegen de illegale en schadelijke niveaus van luchtvervuiling in dit land geeft ons geen andere keuze dan opnieuw naar de rechte te stappen”, zegt James Thornton, CEO van ClientEarth. “We hebben duidelijkheid nodig van de regering.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.