Het is al bekend dat bijen zwaar te lijden hebben onder de schadelijke pesticidesoort neonicotinoïden. Maar uit nieuw onderzoek van de universiteit van Saskatchewan (Canada) blijkt dat deze chemische stoffen ook giftig zijn voor zangvogels: neonicotinoïden veroorzaken een ernstige verstoring van het migratiegedrag van de vogels.

Aan het hoofd van het onderzoek stonden Margaret Eng (postdoctorale fellow) en Christy Morrissey (professor). Zij toonden als eersten aan dat imidacloprid (een neonicotinoïde) en chloorpyrifos (een organothiofosfaat) giftig zijn voor zaadetende zangvogels. Deze chemicaliën behoren tot de meest gebruikte pesticiden ter wereld.

Lees verder bij de bron, Animals Today

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.