Met hun collega’s van het Senckenberg Gesellschaft für Naturforschung hebben wetenschapslieden van de Technische Universiteit van München kunnen aantonen dat veelvoorkomende insecten in de naaste toekomst bedreigd worden met ernstig verlies van soortdiversiteit. Het onderzoeksteam wijst de fragmentatie van woongebieden en de intensivering van de landbouw aan al oorzaken van de afname van deze ongespecialiseerde insecten. De studie, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation, stelt dat de genetische diversiteit onder de onderzochte vlindersoorten in de toekomst scherp zal afnemen. Dientengevolge zullen de insecten gevoeliger worden voor veranderingen in hun milieu.

Het aantal insecten blijft dalen: in sommige streken is de afgelopen decennia een dramatische afname van 75% vastgesteld.

Lees verder hier (Engels).

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.