De uitbreiding van Lelystad Airport tot vakantieluchthaven moet per direct van tafel. Dat stelt actiegroep Red de Veluwe, dat spreekt van een vertrouwensbreuk met het ministerie.

Eerder nog pleitte Red de Veluwe voor eerst het luchtruim herindelen en dan pas eventueel vliegveld Lelystad openen. ,,Het uitbreidingsplan moet per direct in de ijskast. Helemaal terug naar af en beginnen met de fundamentele vraag wat we willen met luchtvaart in Nederland”, aldus Marjolein Rotsteeg.

Voor het jaar 2043 (ongelooflijk dat men in Rutte III zo ver vooruit meent te kunnen plannen) zouden er zestigduizend vliegbewegingen op Lelystad voorzien zijn.
Red de Veluwe wil nu dat er helemaal wordt afgezien van “Lelystad Airport”.

Bron.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter2Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.