In november 2015 ontstond het idee bij De Vlinderstichting om activiteiten voor vluchtelingen te gaan organiseren. In natuurgebieden is altijd meer werk te doen dan de boswachters aankunnen, en vluchtelingen in azc’s willen vaak heel graag iets te doen hebben, omdat ze niet mogen werken. Dat was een kans die we moesten aangrijpen, vonden we, en zo begonnen we met ‘Vluchtelingen voor Vlinders’.

De provincies Gelderland en Noord-Brabant wilden wel meewerken aan dit initiatief en zo konden we achttien natuurwerkactiviteiten organiseren op twaalf verschillende locaties. De vluchtelingen werden met een bus opgehaald op de opvanglocatie en naar de werklocatie gebracht. Bij de start werd door de terreinbeheerder uitgelegd wat er moest gebeuren. Daarna werd er 2 à 3 uur gewerkt en werden de werkzaamheden afgesloten met een lunch in het veld.

– Lees verder bij de bron, De Vlinderstichting

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.