In de weilanden bij Aldeboarn wordt het komende voorjaar de steenmarter aangepakt. Het beschermde dier is in dit gebied veruit de grootste rover van weidevogelnesten.

In het vorige broedseizoen is onderzoek gedaan naar predatie. Nesten werden gefilmd, resten van opgegeten eieren en vogelresten zijn onderzocht op dan. Dat gebeurde in vier weidevogelgebieden. Bij Smalle Ee, Idzegea en Workum bleek het nestverlies veroorzaakt te worden door een breder scala aan roofdieren. Bij Aldeboarn was de steenmarter verreweg de grootste rover.

– Zegt de Leeuwarder Courant.
Dat de grote landschapsvernielers en nestenblootleggers ongemoeid gelaten worden door “de onderzoekers” die de steenmarters komen vermoorden spreekt vanzelf.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.