Honderden vissersschepen uit landen als China, Zuid-Korea en Spanje maken misbruik van het gebrek aan regulering en controle in de zuidelijke Atlantische Oceaan, constateren milieu-activisten in Argentinië.

Afgelopen maand haalde de onderschepping van een Spaans vissersschip dat illegaal aan het vissen was de krantenkoppen in Argentinië. De Argentijnse kustwacht zag dat het schip zonder vergunning actief was in de Exclusieve Economische Zone (EEZ). Die zone, die ook wel de Argentijnse Zee wordt genoemd, strekt zich uit tot 370 kilometer van de kust. Het Spaanse schip had 320 ton vis aan boord: Argentijnse heek, koolvis, inktvis en rog.

Na betaling van een boete van een miljoen dollar kon het schip een paar weken later weer vertrekken vanuit de haven Comodoro Rivadavia.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.