Om eerlijk te zijn: ik walg al van hun vignet met het zielige kale beertje. En je moet geld geven “in de strijd tegen kinderkanker”.
Strijd, die voer je tegen ziekten. Niet tegen wie vermoedelijk de veroorzakers zijn. Ik denk aan mijn huisgenote van jaren her, die leukemie kreeg – zeer toevallig als je naast een gelijkrichterstation van de tram woont.

“De strijd tegen kinderkanker”. Ik ben bang dat er vivisectie aan te pas komt, en ik weet wat de gemiddelde nieuwsconsument dan gaat jammeren. Mensen gaan boven dieren. Het merkwaardige is dat de minderwaardigheid van deze dieren niet telt als het om eventuele “resultaten” van “onderzoek” dat vivisectie met zich meebrengt gaat. Dan zijn de minderwaardigen plotseling heel goed vergelijkbaar met mensen. Punt een waarom ik mij niet laat verleiden door het kalende beertje.
Het andere is eenvoudigweg dat “strijd tegen” de een of andere ziekte neerkomt op sponsoring van onderzoek, vivisectie of niet. Denkt u echt dat ik de zakken van medisch specialisten (onder leiding van de onvermijdelijke Frank de Grave) verder ga spekken?

Maar goed, dit alles zou ik niet opgeschreven hebben als KIKA niet de extra slechte smaak had een viswedstrijd te organiseren “voor het goede doel”. Niet zomaar op vissen, maar op roofvissen. Dat klinkt als een nobele bezigheid, niet? Roven is een slechte zaak. Vissen voor KIKA is goed. KIKA schrapt boze reacties op de bijbehorende facebookpagina waarop een snoek u aankijkt.
Tja, geen man, geen vrouw, geen vis en geen cent zou ik zeggen.

Meer over “de strijd tegen” kanker en de bijbehorende censuur.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.