Spelbederver: het antwoord is neen.

Berichten uit Duitsland over zeer grote achteruitgang in biomassa van insecten zijn stevig aangekomen en meteen vroeg men zich af of dat voor ons land van toepassing is. In Duitse natuurgebieden is vastgesteld dat daar in 27 jaar de insectenpopulatie met 76 procent is afgenomen.  Toxicoloog Henk Tennekes (66) voorspelt al sinds 2009 dat de insecten zullen uitsterven door chemische bestrijdingsmiddelen, de zgn. neonicotinoïden. Zijn boek is hier downloadbaar. Niet alleen slecht voor bijen, maar voor al het kleine leven….

Nu hoopten we altijd dat relatief schone gebieden als de kust van achteruitgang gevrijwaard blijven. Maar we hoeven ons geen zand in de ogen te strooien. Berichten over vergiftiging met dioxine bij tapuiten zullen ook kunnen gelden voor insecten. Om maar niet te spreken van inwaaiende bestrijdingsmiddelen uit het bollenland, de mix van giftige stoffen van de Maasvlakte en de zware metalen van Tata Steel.

– Lees verder bij de bron.

Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.