Amerikanen worden vaker en ernstiger ziek door de klimaatverandering, stellen artsenorganisaties vast. Ze ervaren meer dodelijke ziekten, als gevolg van de verstikkende luchtvervuiling en van steeds extremer weer, dat droger, natter, kouder, warmer wordt.

De Amerikaanse Medical Society Consortium on Climate and Health heeft een eigen onderzoek uitgevoerd en de resultaten gepubliceerd in zijn rapport MEDICAL ALERT! Climate Change Is Harming Our Health. Deze koepelorganisatie bundelt acht medische organisaties die samen meer dan 400.000 artsen vertegenwoordigen.

“Artsen staan in de frontlinie en zien mensen in hun praktijk”, zegt Mona Sarfaty, directeur van het consortium. “Ze constateren daar dat mensen zieker worden door de klimaatverandering. Wat nog erger is, is dat kinderen, ouderen, mensen met een laag inkomen, chronisch zieken en gekleurde mensen de hardste klappen opvangen.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
7Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.