De klimaatverandering zal een pak meer permafrost – permanent bevroren grond – doen smelten dan tot nog toe werd aangenomen, blijkt uit internationaal onderzoek. Elke graad opwarming is goed voor een verlies ter grootte van India, blijkt uit internationaal onderzoek.

Onderzoekers van de universiteit van Leeds, Exeter en de Britse Met Office waarschuwen in Nature Climate Change dat zo’n 20 procent meer brevroren grond zou ontdooien dan tot nog toe werd aangenomen. Voor elke graad opwarming dreigt een oppervlakte van 4 miljoen vierkante kilomter te smelten, een gebied groter dan India.

Smeltende permafrost leidt tot grote problemen waaronder verzakkende infrastructuur en instortende gebouwen. Zo’n 35 miljoen mensen wereldwijd leven in gebieden met permafrost.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.