Heel wat projecten rond CO2-compensatie worden overschat en leveren geen meetbare uitstootreductie op, stelt een rapport van de Europese Commissie. Dat is slecht nieuws voor de luchtvaartsector, die vooral via compensatie de eigen klimaatafdruk wil verkleinen.

O2-compensatie klinkt logisch: in plaats van de eigen CO2-uitstoot terug te dringen, betaalt de vervuiler iemand anders om die uitstoot te compenseren, bijvoorbeeld door bomen te planten of een andere bron van CO2 aan te pakken.

Maar in veel gevallen schort er iets aan die compensatieprojecten, blijkt uit een onderzoek(pdf) van de Europese Commissie, dat vorig jaar al werd opgesteld maar nu pas is gepubliceerd. Van de projecten onder het Clean Development Mechanisme (CDM) van de Verenigde Naties blijkt 85 procent van de onderzochte projecten op de een of andere manier ontoereikend. De projecten slagen er niet in de CO2-uitstoot op een meetbare manier te verlagen of overschatten hun eigen impact.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
6Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.