RWE, het energiebedrijf dat van plan was het Hambacher Woud (in de buurt van het drielandenpunt Nederland/België/Duitsland) te rooien voor openluchtmijnbouw, zal zich bij de uitspraak van de administratieve rechtbank van Munster houden. Die heeft eerder de Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND) in het gelijk gesteld dat er geen urgentie is om tot het rooien over te gaan.
Er gaat nu uitgezocht worden of het bos onder Europese beschermingsregels valt vanwege de natuurwaarden. In ieder geval is Bechstein’s Vleermuis er aanwezig, aan de rand van het verspreidingsgebied. Deze vleermuis is overal in Europa kwetsbaar. De soort is ook in Duitsland beschermd.

Een uitspraak over de natuurwaarden naar Europese maatstaven wordt in het nieuwe jaar verwacht. Rooien kan hoe dan ook pas weer begonnen worden in het najaar, omdat de bomen vanwege het vogelbroedseizoen onder bescherming vallen.

Bron.

Eerdere berichten over het Hambacher Woud.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.