Zonder dringende actie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, voorspellen wetenschappers het verdwijnen van een derde van alle ijsberen in de wereld tegen 2050. De eerste ijsbeer-scorekaart van WWF laat zien dat de betrokken landen nog steeds ver rond het doel blijven cirkelen.

2 februari 2018 markeerde de opening van de tweejaarlijkse samenkomst van de vijf ‘ijsbeerlanden’ in Fairbanks, Alaska. Het was ondertussen 40 jaar geleden dat deze landen elkaar voor het eerst ontmoetten om hun gemeenschappelijke rol in het behoud van de ijsbeer te erkennen.

De ijsberen in Canada, Denemarken, Noorwegen, Rusland en de Verenigde Staten werden tot 1973 ongereguleerd bejaagd. Vandaag worden ze blootgesteld aan een nog grotere bedreiging: de geleidelijke afname van het zee-ijs dat hun habitat vormt, als gevolg van klimaatverandering.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.