Al twee weken lang zit in Den Haag een groep scholieren bij het gebouw van de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor het klimaat. Zij raakten geïnspireerd door de Zweedse Greta die in aanloop naar de verkiezingen begon te staken voor het klimaat. Vandaag eindigt de Nederlandse klimaatstaking. Onze oproep blijft echter staan: het Nederlandse klimaatbeleid moet ambitieuzer! Daarom roepen we iedereen op om onze actie te steunen.

Waarom is het belangrijk?

Op 22 februari 2017 ondertekenden 10 politieke jongerenorganisaties het Terlouw-manifest met daarin de volgende vijf punten:

1. Het beleid van het kabinet zal erop zijn gericht dat Nederland gaat behoren tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid, met name als het gaat om concretisering van de Parijse akkoorden, die er op neerkomen dat de temperatuurstijging van de atmosfeer deze eeuw beperkt moet blijven tot minder dan twee graden Celsius. Het kabinet zal daarvoor concrete maatregelen nemen.

2. Het principe ‘de vervuiler betaalt’ zal uitgangspunt zijn van het kabinetsbeleid. Daardoor wordt een gelijk speelveld gecreëerd voor de industrie, wat een voorwaarde is voor succesvolle innovaties op het gebied van duurzame productie.

3. Het kabinet zal iedere maatregel toetsen aan het effect ervan op de kwaliteit van de aarde, nationaal en internationaal, nu en in de toekomst.

4. Het kabinet zal alles in het werk stellen om in internationaal verband te bevorderen dat multinationale ondernemingen niet minder belasting betalen dan het midden- en kleinbedrijf.

5. Bij het realiseren van bovenstaande maatregelen zal voor het kabinet de menselijke maat norm zijn in wetgeving, regelgeving en beleid.

Wij roepen de regering op om het klimaatbeleid aan te scherpen en het Terlouw-manifest te gebruiken als basis hiervoor. Er is geen tijd voor halfbakken maatregelen en uitstelgedrag. Er is nú actie nodig, voor deze planeet en voor onze toekomst! Ben je het hiermee eens? Teken dan onze oproep.

Petitie

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.