Het kan, 10 miljard mensen voeden zonder milieugrenzen voor de aarde te overschrijden, stelt een nieuw onderzoek in Nature. Maar dan moeten we wel flink sleutelen aan onze voedsel- en afvalproductie, en vooral veel minder vlees eten.

De wereldbevolking blijft snel groeien en zal tegen 2050 bijna 10 miljard mensen tellen, waarschuwen de Verenigde Naties. De grote vraag is of de ecosystemen op aarde zo’n enorme groep mensen nog wel van voldoende voedsel kunnen voorzien.

Dat is wel degelijk mogelijk, besluiten wetenschappers nu in een studie in het gezaghebbende tijdschrift Nature. Maar dan zijn er wel grote veranderingen nodig om te vermijden dat de mondiale grenzen overschreden worden. Vooral onze vleesconsumptie moet naar beneden, in westerse landen zelfs met 90 procent.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.