Tientallen Unesco-werelderfgoedsites rond de Middellandse Zee lopen ernstig gevaar door de stijgende zeespiegel. Naast het bekende voorbeeld Venetië gaat ook om onder meer om de toren van Pisa, de oude stad van Dubrovnik en de middeleeuwse stad Rhodos.

Van de 49 onderzochte werelderfgoedsites rond de Middellandse Zee lopen er maar liefst 47 gevaar. Ze worden bedreigd door overstromingen, kusterosie of een combinatie van beide, stellen Duitse onderzoekers in Nature Communications.

De wetenschappers maakten daarvoor een ruimtelijke database voor alle Unesco-sites in laaggelegen kustgebieden en analyseerden naast de ligging ook het type erfgoed, de afstand tot de kustlijn en andere parameters, zoals de samenstelling van de bodem.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.