Niet alleen in het Duitse Hambach wordt strijd geleverd tegen bruinkool: ook in de Turkse provincie Muğla groeit de tegenstand tegen verouderde centrales en een uitbreiding van de mijnen. De kost voor de volksgezondheid en het wereldwijde klimaat is onaanvaardbaar, zeggen milieuverenigingen.

Muğla telt drie verouderde kolencentrales en verschillende bruinkoolmijnen. De overheid schuift de sluiting van de centrales voor zich uit, en net als in Hambach zijn er plannen om de mijnen uit te breiden.

Onaanvaardbaar, zeggen klimaatorganisaties als 350.org en het Climate Action Network (CAN), in de eerste plaats voor de volksgezondheid. Uit een studie door CAN Europa blijkt dat de drie centrales samen goed zijn voor de uitstoot van 9,5 miljoen zwaveldioxide, 890.000 stikstofoxide, 65.000 ton stof en 28.000 kilogram kwik sinds hun opstart in 1983.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.