Het Sociale Gezicht van het CDA waarschuwt Leers

Zoals eerder aangegeven op deze site willen PVV en VVD zware asielgevallen, hoe schrijnender hoe beter – dat is stoer, KEIHARD buitenschoppen, en komt vervolgens Het Sociale Gezicht van het CDA om de hoek kijken. Dit is goed nieuws voor de echt superschrijnende gevallen (die worden niet buitengeschopt), goed nieuws voor PVV en VVD (die hebben laten zien hoe “stoer” ze zijn) en goed nieuws voor CDA (die hebben Het Sociale Gezicht kunnen tonen). Een win-win situatie voor iedereen dus! Vandaag hebben we burgemeester Rombouts (CDA) van Den Bosch, in de rol van Het Sociale Gezicht:

Rombouts snapt dat Leers vastzit aan het gedoogakkoord en dat hij strengheid moet uitstralen. ‘Maar beperk dat, zeg ik, tot de buitengrenzen en wees mild voor schrijnende gevallen. Mijn boodschap is eigenlijk: Gerd, ik wil je helpen, het gaat niet goed, ik zie je worstelen. Je zit in de houdgreep van de PVV, het wordt door de cijfers bewezen. Dat moet dus anders. Ik weet dat het grote doel is de eindstreep te halen, vier jaar kabinet Rutte-Verhagen. Maar toch zeg ik: collega’s, maak jullie niet zo veel zorgen over de vraag of Wilders breekt. Maak je zorgen over die diep- getraumatiseerde mensen die hier hun toevlucht zoeken. (Volkskrant)

Is het niet ontroerend?

Oh en nu we het toch over ontroering hebben:
De waarschuwing van Het Sociale Gezicht van het CDA begint vruchten af te werpen; er komen geen razzia’s op illegalen. Is dat niet mooi?

5 gedachten over “Het Sociale Gezicht van het CDA waarschuwt Leers”

 1. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zal geen jachtaktes afgeven ten behoeve van de jacht op illegalen. Volgens minister Verhagen (CDA) is onvoldoende bewezen dat deze jacht noodzakelijk is voor voedselvoorziening, ter bestrijding van schade of overlast, als sport of als cultuurbeheermaatregel. De minister deelde tevens mee dat het jagen zonder vergunning (het zogenaamde “stropen”) uiterst streng zal worden bestraft.

  😈

 2. Gerd, ik wil je helpen, het gaat niet goed, ik zie je worstelen.

  😥

  Ik word toch maar geen christen…

 3. Nu breekt mijn klomp:

  DEN HAAG – “Migratie is een verrijking voor onze samenleving.” Dat zegt CDA-minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) vrijdag in het blad van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA.

  Leers stelt dat een samenleving die migratie tegen wil gaan “op de verkeerde weg” is. Hij wil migratie de komende jaren “uit de negatieve sfeer halen en het positieve beeld onderstrepen”.
  Hij betreurt het dat migratie door de politieke en maatschappelijke discussie van de afgelopen jaren in een kwaad daglicht is komen te staan.

  Is Opperfuhrer Geert met groot verlof of op werkbezoek in de Gazastrook om te leren met hulp van Liebermann hoe je een interneringskamp op poten zet? Vanwaar dit vermeende heldendom van Leers? Wordt Gerd s’nachts bezocht door demonen opgeroepen door de door hem weggemoffelde asielzoekers? Of is er in Gerdjes CDA achterban toch een vorm van revolutie gaande?

 4. @3: Links:

  [ Wordt Gerd s’nachts bezocht door demonen opgeroepen door de door hem weggemoffelde asielzoekers? ]

  Ik hoop het, en dat hij wakker wordt en ziet dat al zijn tanden uit zijn smoel zijn gevallen, de smeerlap.

Reacties zijn gesloten.