De Damschreeuwer viert Oud & Nieuw op de Dam en Erwin Lensink in een gesloten inrichting

De Damschreeuwer, die door zijn daad mensen heeft verwond, mocht gewoon Oud & Nieuw op de Dam vieren. Gevierd en gefotografeerd werd hij daar, lekker feestend. Straf gehad en uitgezeten.

Erwin Lensink zit nog steeds opgesloten en wordt dagelijks voorzien van allerlei pillen, voor ‘zijn eigen bestwil’. Dit is voor het gooien van een waxinelichtje naar een gepansterd voertuig. Ow en omdat hij vindt dat Beatrix niet op de troon mag zitten en dat Alex niet Willem IV mag worden. Is allemaal ernstig ‘foei’ volgens allen rondom Bea.

9 gedachten over “De Damschreeuwer viert Oud & Nieuw op de Dam en Erwin Lensink in een gesloten inrichting”

 1. Dan zal Erwin t.z.t. (Havel, Walesa, Mandela) misschien wel president van Nederland worden.

 2. Ongeveer dezelfde straf als Breivik zeg maar alleen iets korter in tijdsduur . Wat moet ik daar nu weer op zeggen?

 3. @4 ? In mijn ogen wel, er is paniek uitgebroken door zijn daad en daar zjn mensen door onder de voet gelopen en tegen hekken aan gedrukt. Als hij niet had geschreeuwd, dan was dat niet gebeurd. Hij is er voor mij echt de oorzaak van. Niet zelf fysiek gedaan, maar wel door zijn daad.

 4. @ Keira:
  Zoiets als Utøya en Wilders bedoel je? Ze hebben het niet zelf gedaan maar ze stonden wel aan de wieg? Ik ben hem eens tegen gekomen op de trappen van het beursgebouw bij het begin van “occupy”, het is gewoon een van de vele daklozen, met dat verschil dat hij toevallig op 4 mei ging schreeuwen en daarmee beroemd is geworden.

 5. @6 Igo dit vind ik geloof ik wel wat ver doorgetrokken. Wat ik bedoel is: door zijn geschreeuw raakten mensen in paniek en raakten gewond. Hij heeft echt wel zelf geschreeuwd.

  Dit verglijken met Wilders en Utoya vind ik eigenlijk beetje misselijkmakend, Wilders durft alleen maar vanachter de rokken van zijn beveiligers ‘Boe’ te roepen.

  Maar dit gaat voorbij aan wat ik bedoel in het stukje dat ik heb gemaakt. Erwin heeft niemand verwond, niet direct en niet indirect en zit nog steeds vast en krijgt gedwongen behandeling. Niet eerlijk! De Damschreeuwer heeft ook Bea & Co. in ‘gevaar’ *kuch* gebracht en had blijkbaar een betere advocaat of minder vijanden, want is vrij.

 6. Sorry als je vindt dat mijn vergelijking wat ver gaat, ik heb alleen maar aan willen geven dat het om een persoon gaat die heel toevallig iets doms heeft gedaan op het verkeerde moment en dat het een beetje ver gaat om hem te veroordelen voor de consequenties. Hetzelfde zou hebben kunnen kunnen gebeuren na de actie van Erwin en iemand veroordelen omdat hij toevallig een betere advocaat heeft?

 7. @8 Excuses niet nodig. Maar wat ik zo krom vind in deze zaken is dat de een vrij rondloopt terwijl hij ‘mensen in gevaar heeft gebracht’ (en indirect heeft verwond, hij heeft straf gehad, en is nu vrij) en de ander ‘heeft mensen in gevaar gebracht’ en niemand verwond, direct of indirect en zit nog steeds vast. Dat is onrecht en zal ik blijven vinden.
  Ik vind niet dat De Damschreeuwer nog vast had moeten zitten. Ik vind dat Erwin Lensink onrechtvaardig is behandeld en slachtoffer is van jusitie en/of willekeur?
  En ja een betere advocaat kan soms helpen, Waarom denk je dat Wilders een Bram M. had en geen onbekende advocaat uit de provincie?

Reacties zijn gesloten.