Uri Rosenthal (VVD) laat Israëlkritische passage schrappen

Ja mensen, naast dat Sietse Fritsma ons al te kijk wil zetten als een van de meest xenofobe landen in Europa van het moment, bewaakt ook Uri Rosenthal ons rabiate pro-Israël imago dat we in de laatste jaren aan het opbouwen zijn, door waar mogelijk al te Israëlkritische passages in EU-verklaringen te laten schrappen.

Nederland wilde per se niet dat in de tekst een verwijzing zou staan naar een uiterst gevoelig rapport van de diplomatieke vertegenwoordiging van de EU in Israël. Daarin wordt het beleid van Israël in een deel van de bezette gebieden scherp bekritiseerd: onder meer door de komst van joodse kolonisten wordt volgens de EU daar “de Palestijnse aanwezigheid ondermijnd”.

Update: GroenLinks wil een verklaring van Rosenthal over deze opstelling. 

4 gedachten over “Uri Rosenthal (VVD) laat Israëlkritische passage schrappen”

 1. Onze ministeriële Ziozaakbehartiger viel vooral over de EU-tekst: ` Door de komst van joodse kolonisten wordt daar “de Palestijnse aanwezigheid ondermijnd’.
  Wat natuurlijk waar is, maar wat we waarschijnlijk straks niet meer hardop mogen zeggen in Nederland, op last van Tel Aviv-puppets Rosental en Wilders alsmede CIDI, op straffe van tot antisemitist te worden bestempeld.

 2. Hoe is het in … s naam mogelijk? Ontkennen, dat de kolonisatie door fundi-hebreeën op de Westoever iets anders zou zijn, dan “ondermijning van de Palestijnse aanwezigheid”!!!
  Waar blijven de schriftelijke vragen van SP, PvdA, D66, Dierenpartij, Bejaardenpartij (jan nagel), CU en/of GL over dit schandelijke standpunt van Rosenthal namens de NL regering???

 3. Vorige week was al bekend, dat de 27 EU-vertegenwoordigers bij de Palestijnse Autoriteit in Ramallah samen een dergelijk rapport hadden uitgebracht aan de EU. Je kon erop wachten, dat Uri weer zijn Ipad in bedrijf zou stellen, om de Nederlandse diplomaat bij die 27 onderuit te halen. (Net zoals vorig jaar in Genève).
  GroenLinks heeft helemaal gelijk, om Rosenthal in de Kamer ter verantwoording te roepen. Nederlandse steun aan de 2-staten oplossing (Israel + Palestina, grenzen van voor 1967) staat nota bene met zoveel woorden (herhaald) in het regeeraccoord!
  Dat dit in het Gedoogaccord niet wordt herhaald, is een vrijbrief voor Wilders om zijn extremistische standpunten (Palestijnen verdrijven naar Jordanië, genocide op 4 miljoen mensen) te blijven roeptoeteren. Maar het is geen vrijbrief voor de heer Rosenthal van de VVD, om telkens weer een stok tussen de benen te steken van de voorzichtige EU-pogingen, om het vredesproces weer vlot te trekken.
  Het is hoog tijd voor Rutte en de VVD om Rosenthal te vervangen. Genoeg fatsoenlijkere kandidaten voor Buitenlandse Zaken in de VVD. Mensen die GEEN BV-tjes hebben om mooie beveiligingsopdrachten bij ministeries binnen te slepen.
  Natuurlijk vind ik het beter als deze VVD en dit CDA helemaal uit de regering verdwijnen, maar totdat het (binnenkort) zover is, – gooi die Uri Rosenthal eruit! :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.