Zullen rechters de symboolpolitiek van de wet op minimumstraffen omzeilen?

Met zijn wetsvoorstel voor minimumstraffen zegt het kabinet tegemoet te komen aan de roep uit de samenleving om strengere straffen. De vraag is of die roep wel zo luid klinkt als de regering beweert. En of het wetsvoorstel niet meer is dan symboolpolitiek. De rechterlijke macht ziet er in ieder geval niets in. (Trouw)

Doordat dit bruine kabinet maar aanrotzooit en denkt te weten wat er onder de bevolking leeft, lees ze luisteren alleen naar het bruine rommelen van de onderbuik van de onderlaag met geen enkel inlevingsvermogen of realiteitszin, komen de rechters nu ook in een rare positie. De politiek gaat zich zo bemoeien met de strafmaat en de rechters gaan op het politieke pad. Dat is niet goed. Dat is weliswaar oorzaak en gevolg, maar toch geen goede zaak.

Ben overigens benieuwd of de GBL al heeft geëist dat alle rechters maar ontslagen moeten worden.

2 gedachten over “Zullen rechters de symboolpolitiek van de wet op minimumstraffen omzeilen?”

 1. Wat zullen de rechters straks doen, met het straffen van hen die hasj (gaan) verkopen in NL?

  Pracht pareltje, van een eersteklas randdebiel. Oftewel: het zoveelste leeghoofd, helaas werkzaam binnen de NL politiek.

  ..”overigens alleen hasj om internationale criminaliteit niet te financieren #slim”..

  Aldus https://twitter.com/ArdvanderSteur/status/175121672897179648

  Alsof het ook maar enigszins moeilijk is om hasj te kopen, na een evt. (ondoordacht) verbod.
  Alsof de Internationale criminaliteit stopt, wanneer NL een verbod gaat invoeren op de verkoop van hasj.
  Alsof de NL rechters op nog meer werk zitten te wachten, die hebben het al véél te druk met het veroordelen van criminele VVD’ers (Antonie Martinus Cornelis Alfred (Ton) Hooijmaijers/ Frank van Dalen etc.) & verdere criminele PVV’ers. Waarvan sommigen zelfs het “lef” hebben, om kinderen te bedreigen.

  Waar staat dat “vrijheid”, in hun partijnaam, nog maar voor?

 2. Als een op te leggen minimumstraf 6 jaar is en zowel rechter als OM vinden het gezien de omstandigheden maximaal 1½ jaar waard, wordt er óf geschipperd om er iets in de buurt van 1½ jaar uit te krijgen, óf de advocaat van de verdachte gaat voor vrijspraak (de straf staat immers niet in verhouding tot het delict) en zal daarbij in een aantal gevallen de rechter en misschien wel het OM aan zijn/haar kant vinden.

  Daarnaast vraag ik me af hoeveel slachtoffers zullen afzien van aangifte (iemand een paar maanden laten opbergen wegens een ongewenste tongzoen is tot daar aan toe, maar 6 jáár?) en hoeveel van die straffen overeind zullen blijven als je er internationale verdragen bijhaalt die ook al allemaal zeggen dat een straf in verhouding tot het delict moet staan.

  Nee, dat wordt niks.

Reacties zijn gesloten.