Hero Brinkman met OBP grote bedreiging voor PVV en VVD

Hero Brinkman van de OBP
Koortsachtig overleg vindt plaats in de burelen van PVV en VVD want Hero Brinkman gaat een nieuwe partij oprichten: de Onafhankelijke Burger Partij (OBP). Dit is een partij voor meer loon en minder belastingen. De verwachting is dat veel burgers zich hierin kunnen vinden. Daarnaast heeft Brinkman een supersterk team van cracks à la Jacky Stevens de fantasiepuber en beroepshystericus Gerton van Unnik. Een win-win situatie.

Gezien de populariteit van Brinkman zal het een eitje voor hem zijn om even in 20 kieskringen 30 handtekeningen op te halen, de 11.000 euro zijn ook geen probleem; Brinkman leeft er goed van met zijn diverse politieke banen. Campagne-budget heeft Brinkman niet nodig want hij mag zo vaak aanschuiven bij Pauw en Witteman als hij maar wil en zeggen wat hij maar wil zonder één kritische (b.v. journalistieke) vraag.

Het op democratische wijze vaststellen van een programma en een kandidatenlijst is voor Brinkman vermoedelijk ook geen issue. Er zijn signalen dat bij Brinkman het in een paar weken in elkaar schroeven van een serieuze politieke partij geruisloos zal verlopen, zonder incidenten à la PVV en LPF. Er zullen ook veel zwaargewichten bereid zijn zich bij hem aan te sluiten.

Grote kans dat de OBP na de de verkiezingen op 12 september direct mag aanschuiven bij CDA en VVD als nieuwe betrouwbare volstrekt normale coalitiepartij en daarmee opvolger van de PVV. Of de OBP-kiezer vervolgens ook minder belasting gaat betalen en meer loon krijgt zal afhangen van zeer wetenschappelijke onderhandelingen welke dhr. Brinkman gaat voeren.

Het is duidelijk. Brinkman kan niet verliezen.

21 gedachten over “Hero Brinkman met OBP grote bedreiging voor PVV en VVD”

 1. De OB-partij van Brinkman is zeker een bedreiging voor Wilders. Brinkman wil een echte partijstructuur met leden enzo. Dat zal would-be bestuurders aantrekken.

  Daarentegen zal Wilders zijn eenmansbedrijfje niet veranderen. Wat Wilders wil is wet.

 2. Als internationaal vermaard Irandeskundige Ehsan Jami ook nog wordt aangetrokken kan het niet meer misgaan, lijkt me.

 3. Gaat Brinkman weer met zijn politieuniform en petje erop de verkiezingsstrijd aan, net zoals hij toen in de 2e kamer hij met zijn politieuniform wou zetelen?

 4. Overigens groene haar zal een grote verademing zijn na de geblondeerde kapsel. 🙂

 5. Overigens is de OB-partij een twijfelachtige naam. Er bestaat blijkbaar al een Burger Partij in Amersfoort.

 6. Overigens(2) weet ik wel een goede slogan voor de OB-partij: De partij die alle rotzooi absorbeert.

 7. En wat je zegt die P&W connectie??? Onverklaarbaar, zou -ie iets van ze weten, iets uit een oud politie dossier of zo?

 8. Wanneer de verkiezingen op 12 sept zijn zal Brinkman 2085 dagen in de TK zitten dat levert hem een wachtgeld op van max vier jaar wanneer hij niet verkozen wordt.

  > Kamerleden krijgen een onkostenvergoeding voor hun werk: de schadeloosstelling. De schadeloosstelling bedraagt per 1 januari 2010
  € 7.311,56 bruto per maand. Daarnaast ontvangen zij een vakantie-uitkering van 8% en in december een eindejaaruitkering.

  > Voor de fractievoorzitters wordt de schadeloosstelling voor de duur van hun voorzitterschap
  verhoogd met 1% van de schadeloosstelling per jaar,

  De wachtgelduitkering bedraagt 80% van de schadeloosstelling in het eerste jaar. Vanaf het tweede jaar is het 70%. De duur van de wachtgelduitkering is gelijk aan de duur van de vervulling van de politieke functie, met een minimum van 2 jaar en een maximum van 4 jaar. Bij een functievervulling van minder dan 3 maanden bedraagt de uitkeringsduur 6 maanden.

 9. OBP = Opstanding van BoerenPartij.

  Koekoek herleeft in de figuur van Boer Brinkman, nu nog wachten dat hij ook met een nepaccent goat praat’n

 10. Toch is het een meesterzet van Brinkman met de naam van de partij: hij heeft altijd wat in te brengen

 11. “meer loon en minder belastingen”. Weer een partij die de nadruk legt op het eigenbelang. Ideaal voor degene voor wie de pvv een brug te ver was. Weer een podium voor de verongelijkten en die gefixeerd zijn op L&O. Ik ben het met @4 eens dat het groene haar een verademing is, na de chloorkuif 😉

 12. @10
  “hij heeft altijd wat in te brengen”
  Niet altijd, eens per maand een paar dagen en dan de rest van de tijd nutteloos zijn.

 13. Groep Hero Brinkman (GHB) heeft het niet gehaald bij de Spindokters

  Op naar de 100 bijnamen?

  Ongestelde Burger Partij

  Olijcke Bengels Partij
  Onnozel Brinkman Partijtje
  Olie B Bommel partij
  Onbelangrijke Burger Partij

  Onafhankelijke Brinkman Partij
  Ongelooflijke Bedriegers Partij
  Opportunistische Burgermans Partij
  Ongeloofwaardige Brinkman Partij

  Onbeperkt Bier Partij
  Ongelimiteerd Bier Partij
  Openbaar Beschonken Partij

  onbelangrijke Burger Partij
  Oude Boeren Partij
  Opstandige Boeren Partij

  Openbare Beschietingen Partij
  Ongedierte Bestrijdings Partij

 14. Geen gezeik iedereen rijk.

  Waar zou Hero de mosterd halen?

  Misschien schuift Hilbrand Nawijn wel aan bij de OB Partij. Dergelijke bruine initiatieven oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op politieke laagvliegers en gelukzoekers.

  Zou het de OB Partij heten omdat hij het begrip aan het lijntje houden een hele nieuwe dimensie wil geven?

 15. Nog ‘zo’n neoliberale partij. De OBP is echt niet voor de normale werknemer. Brinkman blijft een aanhanger van het kapitalisme. Zijn voorbeeld zijn de rechtse kapitalisten. De top van het bedrijfsleven. We hebben de ”Volks”partij voor Vrijheid en Democratie ( VVD ), het ”Christelijk” Democratisch Appel, de Partij voor de ”Vrijheid” en nu de Onafhankelijke ”Burger” Partij. Grappig dat rechts altijd beweert dat links verdeeld is. Wij hebben slechts 1 sociaal democratische partij in Nederland en dat is de SP. Sociaal democratisch wil ik de PvdA en GroenLinks niet meer noemen. Zeker niet nadat de PvdA en GroenLinks het kapitalisme 100% aanvaard hebben. We hebben in dit land een arbeiderspartij nodig. Een echte revolutionaire partij voor arbeiders en jongeren. Een echte socialistische arbeiderspartij.

Reacties zijn gesloten.