De grootste vijand van de PvdA: Marco Florijn (PvdA)

Mocht u zich afvragen hoe het toch mogelijk is dat een partij als de PvdA zichzelf op vakkundige wijze aan het slopen is, zoek niet verder: Marco Florijn (PvdA).

Marco Florijn (PvdA) joeg honderden werklozen de kassen in waarvan er 5 een baan vonden en 8 hun uitkering kwijt raakten. Wat dit geintje gekost heeft weet ik even niet. Ik heb eerlijk gezegd ook geen zin om het op te zoeken. Maar weinig zal het niet zijn.

Nu wil Marco Florijn (PvdA) werklozen inzetten in de thuiszorg. Dit lukt helaas alleen als de thuiszorginstanties eerst mensen ontslaan, anders kunnen ze het niet betalen.

Niemand wil dit. Werkgevers niet, werknemers niet, thuiszorginstanties niet, patiënten niet. Maar niet getreurd: Marco Florijn (PvdA) kan ze dwingen. Want Marco Florijn (PvdA) bepaalt wie er geld krijgt en wie niet.

Zo werkt de PvdA. De enige reden dat daar nog mensen op stemmen is dat de angstcampagne over de maoïsten uit Oss redelijk succesvol is, daar is o.a. Hans Spekman, die semi-sociale knakker mee bezig.

22 gedachten over “De grootste vijand van de PvdA: Marco Florijn (PvdA)”

 1. De PvdA is een club van arrogante, narcistische regenten. Zonder ook maar één uitzondering, ook Spekman niet. Dat betoog ik al jaren.

  Ik kan me bij bijna elke partij voorstellen waarom mensen er op stemmen. PVV omdat je een racist bent; SGP omdat je een theocratie in wilt voeren; VVD omdat je een egoïstische proleet bent; SP omdat je denkt dat sociaal-democratie anno 2012 nog mogelijk is. Enz, enz. Wat ik me echt niet kan voorstellen is dat iemand op een partij stemt die als enige bestaansreden het verwerven van bestuursfuncties voor haar kader heeft.

 2. Vanmorgen zag ik op tv op het History Channel een documentaire over de bouwwerken van Stalin. Geweldige constructies heeft hij verwezenlijkt, onder meer het Moskou-Wolgakanaal. Minpuntje was dat het met behulp van onmenselijke slavenarbeid werd gerealiseerd. Toen flitste ook Marco Florijn door mijn hoofd. Had hij de mogelijkheden, dan zou hij niet voor Stalin onderdoen.

 3. Beste Pyt wat ben je aardig, veel te aardig naar mijn smaak. Deze club van slippendragers, klasseverraders en nietsnutten. Deze aartsleugenaars en beroepsquerulanten. Dit clubje rakkers van een fout fatsoen, deze volksverlakkers, dient zo snel mogelijk van het politieke toneel te verdwijnen. Door de zijdeur wel te verstaan.

 4. @4 Waren het maar “querulanten ” , “querulanten” Tegen het kapitaal dan , in plaats van “slik tot je stik als je de baas zijn voeten lik(t) ” …..

 5. Gaat lekker hier met PvdA bashen. Het leuke van SP stemmen is natuurlijk dat je de PvdA er straks gratis bij krijgt.

 6. @8 als je tegen een eikel schopt doet de hele ……. pijn , @7 hoe kleiner de PvdA hoe groter de SP hoe linkser de politiek ….. Ik verwacht trouwens bij de minste kans verraad door PvdA en Groen Blerghhhh en / of Kunduz+ of een Neo-liberaal pootje dat uitsteekt zodra ze Roemer 1 kunnen laten vallen

 7. Bah. Dit soort mensen moeten gewoon oprotten.

  Gelukkig heeft de PvdA nog mensen als Lea Bouwmeester.

 8. @4 Jacob,

  Niet de hele club over één kam scheren. Laten we boeven en schurken noemen. Marco Florijn maakt een mooie kans op de toppositie.

 9. Hoe kan dit nou PvdA-bashen zijn? Titel is: De grootste vijand van de PvdA: Marco Florijn (PvdA)

  We maken ons zorgen om de PvdA, dat is geen bashen.

 10. Ik vraag me af wie zijn grote inspiratiebron is, hoe iemand met zijn CV en met die typische Rutte/Kamp/de Krom ideeën bij de PVDA terecht komt.
  Ik begrijp wel dat voor sommigen hier de PVDA en VVD welhaast inwisselbaar zijn maar ’t klinkt niet echt als prototype PVDA’er.
  Kan alleen maar bedenken wat @#1 zegt, een leuk baantje na je bachelor business administration hotelmanagement.

 11. @ 9, jij haalt me de woorden uit de mond en met zulke vrienden – Florijn, die als dank voor bewezen diensten aan het neo-liberalisme, gokt op toetreding tot het graaiersgilde – heeft de PvdA geen vijanden nodig.

 12. Nu we toch onder ons zijn 🙂 kan iemand van de Florijnbashers een zinnig idee lanceren, hoe je werkzoekenden met een WWB uitkering aan het werk in de kassen krijgt? Kijk, er is werk en er zijn langdurig werkzoekenden. Hoe maken jullie die match?

 13. @17 Fred,

  Al eens gedacht aan loon naar werk? Maw. verdiensten die passen bij de zwaarte van het werk.

 14. Ik denk dat als alle op wachtgeld zittende politici vrijwillig in de kassen gaan werken zodat ze het goede voorbeeld geven we al een heel eind komen.

 15. Wedden dat florijn ,net als die pvda trol die zich ook meer vvder voelt ,ook overloopt .En dan als smoes zegt dat zijn gedachte goed bij de vvd beter tot zijn recht komt .Maar dan zijn recht,se redachte goed ,het recht van een ander komt niet te pas .

 16. Elders heb ik op deze site iets gezegd over ‘de banaliteit van het kwaad’. En Marco Florijn is er ook typisch zo’n voorbeeld van: een in elk ander opzicht volkomen mislukt figuur welke door de omstandigheden (tijdelijk) veel macht heeft gekregen….

 17. Pingback: Nederlandse Blairites pleiten voor Asscher als lijsttrekker PvdA | Krapuul

Reacties zijn gesloten.