Humberto Tan ontmaskert Van de Brink als namaak-journalist.

Knievil en vd BrinkHumberto Tan heeft het PVV programma wel gelezen. De aanwezige “journalisten” kennelijk niet; op een bepaald moment (het moment dat Umberto over de etnische registratie in het PVV programma begint) vraagt Van de Brink “weet je het zeker?”

Ik denk dat dat wel een hoogtepunt was in de journalistieke carriere van Van de Brink.

Overigens is deze Van de Brink geen uitzondering, dit geeft alleen zo duidelijk het niveau aan van de Nederlandse journalisten.

Overigens, over de “etnische registratie” in het PVV programma, hoe kan het dat we de Nederlandse journalisten (en ook de politici!) daar niet over gehoord hebben? Andere mensen die zich langer dan 5 minuten in de PVV verdiept hebben wisten het wel.

Humberto Tan vertelt ook nog dat Wilders tegen hem zei “wij zijn geen racisten”. Klopt. Wilders is ook geen racist. Racisme is namelijk iets uit de vorige eeuwen wat inmiddels al lang achterhaald is. Het racisme is opgevolgd door het etnicisme, en Wilders is een ordinaire etnicist.

Etnicisme is net zo vies vuil en smerig als racisme hoor, maak je maar geen illusies. Het is alleen iets moderner.

Update: ik had zijn naam in eerste instantie foutief gespeld,waarvoor excuses.

32 gedachten over “Humberto Tan ontmaskert Van de Brink als namaak-journalist.”

 1. Bizar om te zien hoe de heren politici stil vielen bij de uitleg van Unberto Tan. Wilders is te lang geknuffeld door diezelfde heren, uitgezonderd Marijnissen dan.

 2. @1

  Ik zie het al voor me. Over een paar jaar, wanneer de negatieve effecten van de ruk van Nederland naar extreem-rechts merkbaar zullen zijn: “hoe heeft het zo ver kunnen komen ?” Dan zal vooral de rol van de slappe, incompetente media benadrukt worden.

 3. Dan zal vooral de rol van de slappe, incompetente media benadrukt worden.

  Ik ben er alvast maar mee begonnen. 😆

 4. Wilders: “stop de immigratie van kansloze gelukszoekers”
  Reactie linkse domoortjes: “Wilders is tegen immigratie”
  Wilders ;”We zullen nog duidelijker moeten zijn, links is blijkbaar nog steeds te dom om de boodschap te begrijpen.
  Wilders: “stop de islamisering van Nederland”
  Reactie links:”Wilders sluit bevolkingsgroepen uit”
  Wilders: “islam is een achterlijke ideologie”
  Reactie links: “Wilders is een racist”
  Moslims die de koran serieus nemen:”joden, christenen en heidenen zijn apen, honden en varkens”
  Reactie links:” islamitische cultuur is een verrijking”
  Hamas: “(de bewoners van) Israël moet(en) in zee gedreven en vernietigd worden”
  Reactie links: “Israël wil geen vrede”
  Feit: dagelijks ondervinden we de afschuwelijke gevolgen van aanslagen, massamoorden, bloedwraak enz. door moslims die de koran als richtsnoer en Mohammed als rolmodel hebben, waarbij vele onschuldige burgers een gruwelijke dood vinden.
  Reactie links: “islam is een vredelievend geloof

 5. Zeg anton, de volgende keer dat jij hier totaal off topic iets stompzinnigs komt dumpen krijg je DIRECT een IP ban er volgt geen andere waarschuwing.

  Lees de REGELS voordat je nog reageert aub.

 6. Zeg vdheuvel,er is niemand al wetend ook u niet en oordelen op kundigheid van wie dan ook is te simpel.
  Deporteer mij indien u mij niet bevalt, u houdt niet van mensen die reageren en of topic reageren, weet dat veel met elkaar verbonden is, u stelt grenzen sluit mij maar uit.Een medelander dit is dicriminatie!
  ban mij direct, ik ben bang voor uw bedreiging en zal mijn woorden afwegen stel dat u gekwetst bent in uw waarde van mens zijn. only love can save us, not hate.
  Zij die moorden uit liefde voor hun eigenheid wil ik niet mee samenleven. ban mij!

 7. Een wijs man is Wilders zeker niet. Een held wel omdat hij onderwerpen durft aan te snijden en te benoemen, wat anderen niet durven. Het bewijs van zn gelijk is het aantal doodsbedreigingen aan zn adres en levenslange beveiliging die hij, net als Ayaan Hirsi Ali, nodig heeft.

  Daarnaast heeft Umberto gelijk dat het best wat net kan. Ik ben voor de kansrijke immigranten regel! Maar het is van groot belang dat we niet ervoor schromen pijnlijke punten te blijven bespreken, daar is niemand onrecht mee gedaan.

 8. Ben ik dan ook een held omdat ik ook onderwerpen durf aan te snijden en te benoemen?
  Zoals dat Nederland gebukt gaat onder een hitleriaanse Wilderstsunami van HAAT en agressie tegen medelanders met een afwijkende etnische achtergrond?

  EN wat is dat nu voor gelul over kansrijke immigranten.Laat juist die gelukzoekers hun eigen land helpen met hun kennis!
  Laten wij asielzoekers opvangen die door onze steun in een positie zijn gebracht dat ze niet veilig zijn in eigen land. En laat die rijke goed opgeleide mensen maar lekker blijven waar ze zitten (tenzij ze vervolgd worden)
  Of zijn we zelf te dom om mensen een goede opleiding te geven ?

 9. Ben ik dan ook een held omdat ik ook onderwerpen durf aan te snijden en te benoemen?
  Zoals dat Nederland gebukt gaat onder een hitleriaanse Wilderstsunami van HAAT en agressie tegen medelanders met een afwijkende etnische achtergrond?

  Als je vast kan stellen dat het onwaar is wat geert wilders over de Koran en dergelijke zegt, dan ja.
  Zeker zal een deel van zijn achterban uit haat handelen, dan kun je je ook afvragen waar die haat vandaan komt. Het is kennelijk niet de simpele “took my job!” haat, want we weten dat maar weinig immigranten goed gepositioneerd zijn op de arbeidsmarkt. Misschien is het dan zo dat bewuste “haatdragers” het een en ander zien vanuit hun keukenraam wat niet door de beugel kan.

  EN wat is dat nu voor gelul over kansrijke immigranten.Laat juist die gelukzoekers hun eigen land helpen met hun kennis!
  Laten wij asielzoekers opvangen die door onze steun in een positie zijn gebracht dat ze niet veilig zijn in eigen land. En laat die rijke goed opgeleide mensen maar lekker blijven waar ze zitten (tenzij ze vervolgd worden)
  Of zijn we zelf te dom om mensen een goede opleiding te geven ?

  Wanneer zou je stoppen ermee? Als Nederland 50% buitenlanders heeft? Denk je niet dat een labnd beter functioneerd als het vasthoudt aan zn eigen culturele normen en waarden, zodat iedereen weet wat hij van de ander kan verwachten? We hebben geen morele verplichting om het iedereen hier naar de zin te maken. Als de geholpen immigranten keer op keer aan kunnen kloppen en hun wensen door kunnen drukken, dan is er iets mis met ons cultuur-besef.

  Je idealisme is bewonderenswaardig, helaas moet er ook ruimte zijn voor pragmatisme. Zolang we niet met zn alle ve3rlicht zijn is het gewoon niet mogelijk dat we van elkaar verlangen met alle mogelijke culturen om te gaan. Je ziet dat het vaak botst. Dus wordt wakker en zie in dat je eigen cultuur een functie heeft.

 10. Nou etnisch registreren is heel pragmatisch. Je kan iedereen die je niet bevalt makkelijk onderscheiden van de rest. Die horen namelijk niet bij je eigen cultuur. 😥

 11. Humberto Tan heeft het geweldig verwoord. Ook ik maak me zorgen, want mijn kinderen, die geboren zijn in Nederland, hebben een buitenlandse vader. Het idee om mijn kinderen etnisch te laten registeren vind ik verwerpelijk en gevaarlijk!

 12. Hij heeft het zeker goed verwoord. De vraag is nu waarom hebben de andere journalisten er tot nu toe hun bek over gehouden?

 13. @john

  elk land is dynamisch
  Onze cultuur is een verzameling van invloeden uit frankrijk,italië, egypte, rome, etrusken,mesopotamië, spanje, ottomaanse rijk, mesoamerika, scandinavië, engeland, rusland, indonesië, china etc etc

  onze bevolking is eveneens altijd al een grote mengelmoes geweest. We waren al multicultureel tijdens de romeinen.

  Een cultuur die zijn dynamiek verliest zal snel ten onder gaan omdat de buurculturen die deze dynamiek behouden uiteindelijk de statische cultuur zal overvleugelen.

 14. Zeker niet dat eerste keer dat Knevel en Van der Brink door één van hun gasten worden weggezet als middelmatige of slechte journalist. Laatst nog Freek de Jonge.

  Humberto Tan mag van mij direct hun programma overnemen. Of P&W.

 15. @ Mr ooijer

  Mijn bezwaar tegen tegen die 2 gelovigen van de EO is dat ze nooit kritisch zullen zijn zolang het gaat over het geloof(lees uitgezonderd de Islam). Dat is de reden waarom ze zich niet goed hebben ingelezen.

 16. @Excelentie Zwembad

  Dat is heel mooi. En ik ben het met u eens met een kanttekening:
  Er zijn verworvenheden in dit land die verkregen zijn dmv grote inspanningen. De vrijheid en emancipatie is een product van decennia lange “struggle” in europa. En het is al een keer nodig geweest dat oa Amerikanen en Canadezen hun levens hebben opgeofferd om dat te beschermen. Dat klinkt dramatisch, maar is helaas nodig om het belang van het volgende te onderstrepen:
  Wij hebben niet alleen het recht, maar ook de plicht om deze verworvenheden te verdedigen tegen iedereen die er vijandig tegenover staat. Moslim of christen. Blank of gekleurd.

  Die strijd kan geweldloos als we gebruik maken van onze vrijheid van meningsuiting en niet terugschrikken om zaken bij hun naam te benoemen. Nou zijn er veel Moslims op de forum die zich logischerwijs aangevallen voelen. Dat kan. Zo’n “strijd” zal ook altijd gebruikt worden door bijvoorbeeld racisten die hun eigen agenda willen pushen. Toch weerhoudt mij dat er niet van om te wijzen op een aantal pijnlijke facetten van de Islam, die mijnsinziens onze vrijheid beogen te bepreken. Ik heb daarvoor goede argumenten. Dat dit een luidt “racist racist” geroep oproept vanaf de Moslim (en linkse) tribune werkt eveneens verstijvend voor het debat.

 17. @jvdheuvel,
  waarom hebben andere journalisten zo weinig negatief over Wilders geschreven?
  Korte antwoord in drie stukken: een, omdat de ideeen van Wilders deels zijn overgenomen door andere partijen en die partijen dus pokon voor Wilders hebben rondgestrooid.
  Twee, omdat de journalisten nog steeds voelen, terecht of niet, dat zij mede verantwoordelijk waren voor de dood van Pim Fortuyn. Dat nooit meer.
  Drie, omdat veel jongere mensen, twintigers en dertigers, bezig zijn met een Oedipale afrekening met de linkse generatie boven hen. De twintigers en dertigers van nu zijn rechters van ‘wij’ waren en waarschijnlijk nog steeds zijn.
  Het rechtse verhaal valt daarom goed bij een divers publiek. Als je een links verhaal ophoudt, zoals ik als 48-jaar oud dametje uit de verloren generatie, jaargenote van Obama, wordt dat opgevat alsof je tweedehands oude meuk verkoopt, de politieke versie van je oude Echo&The Bunnyman platen.

 18. @ Daphne zit wat in

  Al hebben die mensen zich waarchijnlijk niet goed ingelezen( journaisten+ 20-ers). Ik ben in de 20 en toch reken ik Melkert niks aan, hij benoemde en dat er toevallig een malloot was die het ondanks Melkert ook had gedaan doet niets af aan de zaak.

  Ik voel me we verraderen door de babyboomers die hun iedealen hebben gehaald en deze generatie laten vallen als een zak en ik mag gaan betalen voor hun pensioentje. Als het aan mij ligt zegt ik no way…

 19. @ Daphne zit wat in

  Al hebben die mensen zich waarchijnlijk niet goed ingelezen( journaisten+ 20-ers). Ik ben in de 20 en toch reken ik Melkert niks aan, hij benoemde en dat er toevallig een malloot was die het ondanks Melkert ook had gedaan doet niets af aan de zaak.

  Ik voel me we verraderen door de babyboomers die hun iedealen hebben gehaald en deze generatie laten vallen als een zak en ik mag gaan betalen voor hun pensioentje. Als het aan mij ligt zegt ik no way…,.h

 20. El Jefe, sorry hoor, maar jij hangt Marijnissen blijkbaar op aan 1 moment in de Kamer, maar jarenlang dook de SP onder de bankjes wanneer Wilders aan de beurt was. Lees je eens in over de SP. De laatste jaren roepen ze allemaal dat ze zo trots zijn op hun racistische nota in de jaren 80, hoewel te laf om het beestje bij de naam te noemen: Gastarbed en Kapitaal. Ik zal daar even uit citeren:

  “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken.” … “Noch onze muziek, noch onze literatuur, noch onze wijsbegeerte, noch onze beeldende kunst hebben ook maar een spat geprofiteerd van de aanwezigheid van islamieten. Integendeel: zichzelf opsluitend in een gedragspatroon dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt – lang leve de imam – , vormen zij een ‘Fremdkörper’ in onze samenleving.”.

  “Treinladingen met profiteurs” kwamen ons land binnen! En daar zijn ze nog trots op. Ook heb ik nog extra her en der rondgevraagd aan SP politici, en ja, daar staan ze nog steeds achter. En Sadet Karabulut? Die was na vier emaltjes nog niet thuis, de lafbek.

  Info:
  http://archief.devrijegedachte.nl/constandse/dossier/islam.htm
  http://archief.devrijegedachte.nl/constandse/dossier/flaptekst.htm

  En overigens, de laatste 4 jaar hebben de PVV en de SP het prima met elkaar kunnen vinden wanneer je naar het stemgedrag in de Kamer kijkt (sterker nog, het tritsje SP-PVV-VVD!). Het gepruttel naar buiten toe is schijn. ‘Wat Wilders Wil’, rapportje geschreven, inderdaad, maar dat ging bijna niet over zijn racisme. En de SP was een van de laatste, tot ze echt niet meer konden, om te stellen dat ze niet met de PVV zouden willen regeren.

 21. @Daphne “waarom hebben andere journalisten zo weinig negatief over Wilders geschreven?”

  Omdat er nog maar weinig aan journalistiek wordt gedaan in Nederland. De krant moet verkocht worden, dat komt op de eerste plaats, hun uitgevers moeten winst maken.

 22. @El Jefe (16)

  Ook Pauw is nogal eens weinig inhoudelijk, en Witteman laat zich daar in meeslepen. Maar het verwijt van F. de Jonge een paar weken geleden was nu juist dat het journaille alleen nog maar achter incidenten aanrent en zich niet meer in de inhoud verdiept — dus bijv. de partijprogramma’s net leest etc.

  Tweede punt: je wilt als twintiger niet meebetalen aan mijn pensioentje. prima, maar wil jij dan in ruil daarvoor op het welvaartsniveau van de 20-er van 40 jaar geleden gaan zitten?

 23. @MrOoijer het welvaartsniveau in de jaren ’70 was uitstekend. Vooral jonge mensen: autootje, op vakantie, hip appartement, het kon allemaal. Zo heb ik dat ervaren.

 24. Hey Sonja, Bedankt voor het spreiden van de SP ideologie. Dat wist ik helemaal niet! Wat goed zeg, en ik maar denken dat ze ook 100% multi-culti’s waren. Je hebt gelijk die Sadet zegt precies wat ik ook zeg: http://www.sp.nl/columns/85/overdosis_islam.html
  Wat een helden, ze noemden toen al de dingen gewoon bij hun naam! Ze hebben kennelijk een aantal directe bronnen gelezen, naast dat ze de situatie in de samenleving gewoon objectief bekeken hebben.

  Hoe zit het met jou eigenlijk Sonja? Ben jij een doorgeslagen links radicaal of ben je een moslim? Hoe komt het dat jij kritiek op de uitwassen van een godsdienst gelijkstelt aan racisme?
  Je kwam me eerder wat agressief over, heb je wel genoeg sex?

 25. Zeg John is het je al opgevallen hoe relatief weinig zelfbenoemde islamologen hier rondhangen vergeleken bij veel andere sites?

  Dat komt omdat ze alleen maar off topic kunnen wauwelen en daarnaast altijd onbeschofte horken zijn.

  Zonder uitzondering!

  Ik heb je al eerder uitgelegd dat jij balanceert op het randje van de IP ban. De volgende keer dat jij op dat randje balanceert, krijg jij van mij een duwtje.

 26. @sonja (24): ik benijd je. In 1970, had ik geen autootje (te duur), kende geen appartement (bestond dat woord al?), kon niets netjes huren want was niet getrouwd maar wilde hokken, en had net genoeg geld voor een LP per maand. Eens per jaar op vakantie – dat wel, kasboek mee in de rugzak om te zorgen dat we niet teveel uitgaven.

  Maar het popfestival Kralingen (binnenkort 40 jaar geleden) was fantastisch. Dat weer wel.

 27. @25 John

  Laatste alinea van je “bijdrage” is ronduit schandalig. Als we dan toch persoonlijk mogen worden; je bent één en al frustratie, zoekt op internet allerlei linkjes die ook nog eens “jouw” mening ontkrachten (gewoon eerst lezen voordat je het hier pos’t; een foto of kop in de Televaag dekt ook niet altijd de lading van het bericht 😛 ) en wil je kennelijk slimmer of beter ingelicht doen voorkomen dat je werkelijk bent (ik ben het eens met Jdvheuvel als hij je voor “zelfbenoemde islamoloog” uitmaakt).

  Hoe gaat het dus met jou ? Gaat het wel goed met je ? Heb je nog een sexleven ? Ik kan nu wel een opmerking maken over het sexleven van je vrouw/vriendin/vriend en de mogelijkheid dat DAT wel goed zit dankzij een Marokkaan of Turk maar dat vind ik net iets te ver gaan 👿

  Kan je je nog dat moment herinneren dat Van Mos op beschamende wijze mevrouw Van Gent aanviel door te roepen “in plaats van mijn vinger in de dijk kunnen we beter mevrouw Van Gent voor de dijk leggen”. Dat gevoel kreeg ik toen ik jouw “bijdrage” las waarin je Sonja kennelijk wilde aanvallen. Erg simpel, dom en zonder enige vorm van respect !!!

  Overigens moet ik wel even melden dat je Nederlands opvallend goed is, in tegenstelling tot de meeste PVV’ers. Zit je in de onderwijs ???

 28. @Cegniz

  Ik denk dat het allemaal wel meevalt.
  Je zou ook even een kijkje kunnen nemen hoe mevrouw mij “aanviel”.

  Oh dus mn vriend was gister bij jou…. 😉

  Ik ben hier gekomen om mn argumenten te staven aan de werkelijkheid. Om m’n ?eenzijdige? informatiebronnen te beproeven. Kun je je voorstellen een intellectueel PVVer? 🙂

  Ik heb niet beweerd dat ik de wijsheid in pacht heb. En ik denk dat als je een beetje objectief met me meeleest, dat je ziet dat mn mededebatteerders ook hier en daar een steekje laten vallen. Jij merkt wat op over PVVers, mag ik opmerken dat men hier redelijk scheutig is met het woord “racist”….

  Ik merkte ook pas later in de discussie dat Art. 1 vaak aangehaald werd omdat kennelijk Geert Wilders dit artikel wil afschaffen. Hartstikke stom als je het mij vraagt. Ik zou liever de interpretatie van de vrijheid van meningsuiting verbreden (lees onbegrensd maken), zoals in de VS het geval is.

 29. Straks als de “etnische registratie” wordt doorgevoerd met de pvv in de coalitie hoop ik dat de kinderen van prins Willem-Alexander de aftrap zullen doen, want hun moeder is (ondanks dat ze blank en blond is) NIET in Nederland geboren. Wat zal dat een tv-moment opleveren! 😎 😎
  Vraag me trouwens af of prins Willem-Alexander zich ook samen met zijn dochters zal registreren want zijn vader is ook niet in Nederland geboren. Hmmm..ik kijk er naar uit! 😀 😀

 30. Juist Sonja! DAT realiseren de meeste nederlanders NIET! Men snijdt zichzelf in de vingers als straks de pvv deel zal uitmaken van de regeermacht. Of eh Wilders kan de etnische registratie ook “alsnog” nuanceren en met een ander verhaal komen zoals met de AOW leeftijd…’that’s politics 😎

Reacties zijn gesloten.