Kabinet Bruin I, de dilemma’s.

deadbirdUltrarechts Nederland rekent zich rijk met onlangs gearriveerde steun van de christen-fundamentalistische vrouwenuitsluiters van de SGP voor het kabinet Bruin I.

Mocht splijtzwam Hero Brinkman een scheuring veroorzaken in de PVV dan behoudt het kabinet toch zijn meerderheid, zo is de gedachte.

Veel mensen denken dat de PVV de ultieme seculiere partij is, maar niets is minder waar; de PVV hoor je nooit over het christendom, integendeel; het christendom hoort er gewoon bij, maakt niet uit in wat voor extreme vorm dan ook. Het is de islam die de PVV dwars zit.

Hoe anders zit dat bij de VVD. De VVD is wel een echte seculiere partij. De VVD wil geen onderscheid maken tussen de verschillende geloven, in die zin dat ze van geen enkel geloof actieve bemoeienis met de politiek willen.

Dan moet je bij de SGP aankomen. Die wilden tot voor kort van Nederland nog een theocratie maken. Dat willen ze overigens nu nog steeds alleen noemen ze het niet meer zo. Lees hier meer over theocratie.

Wat dit standpunt betreft onderscheidt de SGP zich dus in niets van de Taliban in Afghanistan.

Wil de VVD een greintje geloofwaardigheid overhouden als seculiere, liberale, partij, dan behoort een kabinet met de SGP uitdrukkelijk niet tot de mogelijkheden.

Dan heb ik het overigens tot nu toe alleen nog maar over de SGP. De PVV daarentegen heeft onlangs een verkiezingsprogramma geschreven, een “Agenda voor Hoop en Optimisme”. Op deze website noemde ik dat toen een “Ronkend vod vol krapulaire kul“.

Nu blijkt dat sommige journalisten niet eens de moeite hebben genomen om het en beetje in te kijken. Daarom zijn ze nu verbaasd dat er hele eigenaardige dingen in dat programma staan. Op deze website verscheen bijvoorbeeld het artikeltje “Buitenlandertje pesten” met daarin een opsomming van de discriminerende en etnicistische 😥 maatregelen die de PVV voorstaat.

Daar kan de VVD helemaal niks mee.

Ongetwijfeld verschijnt hier binnenkort ook nog wel een artikeltje over de rol van het CDA in dit verhaal. Over hoe de CDA hara kiri pleegt door met kabinet Bruin I in zee te gaan. De eerste tekenen van een scheuring dienen zich al aan. En dat terwijl de partij 2 dagen geleden nog is gehalveerd.

Ik wens kabinet Bruin I dus veel succes 😆

Voor de informatie met betrekking tot kabinet Bruin I heeft de VVD een informateur aangezocht met een toepasselijke Duitsklinkende naam, Uri Rosenthal. Ik zal jullie de Godwins besparen. :mrgreen:

20 gedachten over “Kabinet Bruin I, de dilemma’s.”

 1. “toepasselijke Duitsklinkende naam” — beetje een blooper, jvdh. Rosenthal, geboren 19 juli 1945 in Zwitserland. Klinkt eerder gevlucht en joods. Maar goed, de man is wel rechtervleugel VVD en voorzitter van COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement – dus een terrorisme specialist.

 2. Oh. Leuk? Duh.
  Iets anders: stel PVV+VVD+SGP+CDA. Welke 2e kamerleden van de CDA zullen afhaken? In sommige Protestant-Christelijke kringen is een grote aversie tegen de PVV. Ook aan de “echte” liberale kant van de VVD zal het niet lekker liggen. Maar het CDA zal ontploffen of scheuren.

 3. Krapuul, beetje dom.
  Uri Rosenthal is een keurige Joodse meneer uit Rotterdam, oprichter van School voor Bestuurskunde, samen met RvdA’er Roel in ’t Veld.
  Ik begrijp dat je een grap wilt maken over de man, maar deze rikocheert nogal, met een mooi Anglicisme.

  Ik zie de benoeming door onze monarch van Uri R. eerder als een teken dat we na wat gemodder met de afdelingen Venlo en Staphorst een Paars Plus kabinet krijgen. Anders had onze vorstin wel Henk Kamp benoemd, had ik zo bedacht.

 4. Ja de een vindt een grapje wel leuk en de andere niet he. Excuses aan iedereen die het niet leuk vindt.

  Hier een goedmakertje:

 5. Heb ik een grap gemist? 👿 Uri Geller?
  Uri zal wellicht een lijmpunt zijn voor het Israël-Palestina conflict. Bruin 1 is in de maak

 6. Uri Rosenthal kwam in de negentiger jaren niet erg fraai in het nieuws, toen bleek, dat hij via een stichting zich liet betalen voor overheidsopdrachten, die hij als 1ste kamerlid voor de VVD niet had mogen aannemen/verwerven. Misbruik van het stichtings-concept – waar zagen we dat onlangs toch ook weer gebeuren?

 7. @ElJefe: Rosenthal is niet gekend als een Likud-aanhanger. Ik denk dus dat @Daphne gelijk heeft. Door niet de ultrarechtse slijmbal Henk Kamp, maar Rosenthal te benoemen, wordt de weg geopend naar een “nee” tegen Bruin I.

 8. Goldschmidt, Rosenstein, Rosenfelt en Rosenberg zijn ook Duitsklinkende namen. Wat is er mis mee met de constatering dat Rosenthal ook een Duitsklinkende naam is ??? Sommige mensen vinden het inderdaad erg toevallig en dus grappig, ook dat is een vorm van vrijheid die we liefhebben in Nederland :mrgreen:

  Wat de een een blooper vindt, kan door een ander als gebrek aan humor worden omschreven………

 9. jvdh wat ben jij een gestoorde patho onlogische freek.
  dat grapje van je ontspruit uit verkeerd denken.
  wat is je overkomen dat je zo achterlijk bent, is dat je achtelijke cultuur!
  Is of toppic denk je in eerste instantie,het voordeel voor je is dat het je kennelijk niet kwalijk te nemen is dat je zo denkt door je geestelijk onvermogen.
  Ben je allang zo of een slechte opvoeding of geen opvoeding genoten.Bruinhemden aanhalen over een te vormen cabinet, is niet erg netjes van u en u moet oppassen wat u in uw krapuul schrijft,alles wat u suggereert wordt bewaard in ons archief.
  Ik verlaat dit forum for ever.Zum kotzen.

 10. u moet oppassen wat u in uw krapuul schrijft,alles wat u suggereert wordt bewaard in ons archief.

  Wat is dat nou weer voor zwakzinnig gewauwel. “Ons archief” laat me niet lachen. :mrgreen:

 11. Cohen klinkt trouwens heel Amsterdams. Of is dat ook Verboten om te vragen? 🙄

 12. Rutte en Wilders hameren er de hele tijd op, dat er recht moet worden gedaan aan de klaarblijkelijke wens van de kiezer, vanwege hun gezamelijke winst van 23 zetels. Hoe is het ‘recht doen aan de kiezer’ door een partij in de regering op te nemen die 20 zetels verloren heeft?

 13. na analogie van paars

  paars sloeg op rood (pvda) + blauw (vvd)
  eigelijk zou het purper gaan heten wegens het groen van d66 maar iemand van de jovvd kon dat niet uitspreken en daarom is het als paars de geschiedenis ingegaan

  bruin is groen (cda) + blauw (vvd)

  maar uiteindelijk weet je gewoon zo ook wel dat het een poepkleur is

 14. van oorsprong refereert het ook aan de onderbuikgevoelens en onderbuikproductie, voor zover ik weet. Dat daarbij de kleur bruin ook een nare betekenis heeft is dubbel 🙁

 15. Waar komt de naam “Kabinet Bruin”toch vandaan??

  Beste, ik zou zeggen, kijk nog eens `Novecento’ van Bertolucci, en let dan vooral op de rol van Donald Sutherland als Atilla Mellanchini als bruinhemd.
  Een betere illustratie is sindsdien nog niet gefilmd.
  Ook aan te raden: `Una giornata particolare’, (1977) van Ettore Scola.

Reacties zijn gesloten.