Geinige, authentiek lijkende, roddel over Wilders als geheim agent

spyHeb er even over nagedacht of ik hem zou plaatsen, mede gezien de plannen die ik onlangs heb gecommuniceerd met betrekking tot de website, maar deze wil ik jullie toch niet onthouden;

Het gaat over uitlatingen die Wilders aan zijn tafeldame Mevrouw M.B. Kwint-de Roos deed, na afioop van het traditionele Kerstdiner van de VVD-fractie in het oude gebouw van de Tweede Kamer in 1991. Hij zou in een aangeschoten bui verteld hebben dat hij is gerekruteerd door een Israelische Inlichtingendienst, in Israel een harde opleiding kreeg en in het kader daarvan zelfs gemarteld werd en dat zijn carrière niet door hem zelf maar door anderen uitgestippeld wordt. De scheiding van zijn eerste vrouw en het huwelijk met zijn huidige zijn zonder zijn tussenkomst ‘gearrangeerd’. (misdaadjournalist)

Vooral pagina 2 van het PDF document vind ik hilarisch. :mrgreen:

En, omdat we toch weer bezig zijn “op het nieuws te duiken”, hier ook nog een leuke smeuige anti-PVV brief van Jan J. Wijenberg, oud ambassadeur. (Stan van Houcke)

19 gedachten over “Geinige, authentiek lijkende, roddel over Wilders als geheim agent”

 1. Mevrouw Kwint is niet goed te vinden met Google, maar meneer Kwint wel. De voorletters kloppen. Hij heet Arnoud, en is lid van een schietvereniging. Wordt ook ergens in 2006 als lid van de LPF genoemd op een LPF forum.

  Dus als meneer Kwint dit niet zelf de ether in heeft gestuurd is dit wel een heel interessante, goed onderbouwde hoax. Want een hoax, dat is het natuurlijk wel.

 2. Nog een mogelijkheid :
  Het is wel grotendeels waar maar word op een zodanig overtrokken manier gepresenteerd dat het in het geheel niet geloofd word …

 3. Zou het kunnen dat Geert, die schat, een keer tijdens een vakantie in Israel een cursusje heeft gevolgd, op een schietbaan of zo? Buitenlanders kunnen daar een soort militaire training volgen, duurt een weekje of zo, waarin ze een beetje leren vechten en schieten en rondlopen met een M-16 schietgeweer. En waarin ze legerrantsoenen eten en bij kampvuren zitten. Heel romantisch allemaal, als je daar gevoelig voor bent. De cameraderie. (Jongens?)

  Dat Geert dit op zich eigenaardige, maar uiteindelijk onbeduidende weekje legertje spelen heeft opgeblazen tot een gevaarlijke opleiding tot geheim agent?
  Lijkt me eigenlijk de meest voor de hand liggende verklaring.

  In 1991 was hij, ’s even rekenen, 28. Het zou kunnen.

 4. Een en ander lijkt me gewoon een typisch voorbeeld van een alcoholistisch VVD gesprek. Weinig schokkend dus.

 5. Ik dacht hetzelfde als Daphne. Ik weet niet of ’t nog zo is, maar je werd inderdaad als Kibboets-vrijwilliger in de zomervakantie (idealistische jongeren in korte broek, zingend aan de sinaasappelpluk) vaak uitgenodigd om aan een dergelijke cursus mee te doen. Wilders heeft dus ziten opscheppen of die mevrouw had ook een glaasje teveel op (of beide).
  Dat staten buitenlandse informanten recruteren is niet specifiek Israelisch. Ik ken West- en Oost-duitse voorbeelden. Ook Tito was er niet vies van in het geval van de jonge idealisten die kwamen helpen om zijn autoputs te bouwen. En vraag Bolkestein maar eens naar de CIA in de studentenwereld.

 6. MrOoijer zegt: Mevrouw Kwint is niet goed te vinden met Google, maar meneer Kwint wel.

  Dank, je zette me op het goed spoor. Wat ik echter aantrof gaf me voor zover het gezegde “In vino veritas” op waarheid berust alle reden om de authenticiteit van de verklaring op zijn waarde te schatten. Terwijl mevrouw Kwint de Roos haar dagelijkse uitstapjes veelal niet verder meer gaan dan de glasbak gevolgd door een bezoek aan de Haagse drankhandel Schutterswijnservice waar de flesjes per doos gaan. bedenkt haar levenspartner de heer Arnoud Kwint mede opsteller van de verklaring strategieen om het binnenhof eens schoon te vegen.

 7. @Annelies, voordat we ons in allerlei complottheorieën storten, kun je hier een paar linkjes zetten met verwijzingen naar de door jou genoemde activiteiten? Ik kon van dhr Kwint ook nog twee adviesbedrijfjes vinden waarvan hij eigenaar zou kunnen zijn – maar dat moet je vind ik bij de KvK controleren en sinds ik met de VUT ben kan ik helaas niet meer gratis bij dat soort informatie.

  En het is Schutter Wijnservice (voor diegenen zoals ik die ook alleen nog maar flesjes per doos kopen). Handig hoor, maar slecht bereikbaar met de auto. In Leiden op de Garenmarkt heb je ook zo’n winkel (More Wines). Parkeren voor de deur. Misschien loop ik mevr Kwint daar nog eens tegen het lijf. Fotootje iemand?

 8. MrOoijer:
  Als rasechte Westlandse geloof ik ook niet zo in complottheorieen mijn linkjes zijn echter meer van persoonlijke aard uit de tijd dat de heer Arnoud Kwint via zijn bedrijfje Alpha C.C. promotiewerk voor Flora Holland toen B.V.H. deed het staat me bij dat hij destijds uit de LPF gegooid is vanwege een coupepoging en uitgesproken standpunten ten opzichte van minderheidsgroeperingen waaronder het Joodse geloof Kortgeleden dook de man plots weer op bij de schietvereniging van mijn man.
  Als je zijn telefoonnummer gevonden hebt in het telefoonboek van den haag dan spreken we inderdaad over de zelfde engige man.

 9. Ja tot nu dezelfde. Spannend, kunnen we dit raadsel ontraadselen? Een enge meneer met een eng verhaal. Er klopt iets niet helemaal…

 10. je bedoeld wachten op de foto waar meneer Kwint op de tafel in een bierkeller te Munchen zijn tot nu toe verborgen agenda staat uit te leggen net zoals een illuster voorbeeld van hem eens in de dertiger jaren van de vorige eeuw eens deed ?.

 11. Het zijn op zich wel belangwekkende uitspraken die zeer zeker zijn politieke agenda volledig kunnen verklaren want die is 100% in het belang van Israel en het Palestijnse probleem.

  De Israelische geheime diensten zijn zeer actief, ook onder het werven van slecht engels schrijvende bloggers om de opinie katerns van oa de BBC etc. te bestormen. Daartoe worden oa speciale software beschikbaar gesteld die dezelfde “antwoorden”elijktijdig op meerdere blogs kunnen schrijven (Megaphone).

  In 1996 was er al eens een Tegenlicht aflevering waarin de informatietechnici va de politie vertelden erg ongelukkig te zijn met de nieuwe telefoonaftapapparatuur die hier gebruikt werd want daarmee kon Israel ongecontroleerd alle telefoonverkeer in NL aftappen zonder dat de NL recherche hier invloed op heeft.

  Maar goed, lijkt me nodig om de Kwinten eens op de buis publiekelijk nog eens hun beweringen te laten herhalen, doen ze dat ja dan moet er een openbaar onderzoek komen naar de integriteit van Geert.

 12. De Israëlische agenda van Geert Wilders

  Israël zal een belangrijk onderwerp zijn in Fitna II, het volgende knutselwerk van Geert Wilders. Dat heeft de PVV-voorman verklaard in een interview met de Israëlische krant Haaretz. In hetzelfde interview liet Wilders weten weinig heil te zien in een Palestijnse staat en liet hij zich lovend uit over de extreem-nationalistische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman.

  Geert Wilders toont zich keer op keer zeer loyaal aan Israël, en dan vooral aan de meest conservatieve stromingen in dat land. Ook ontvangt Wilders financiële steun uit Israël en van pro-Israëlische groepen uit de VS. Wilders doet daarmee niets illegaals. Toch is het op zijn minst pikant dat een politicus die zo allergisch is voor de (vermeende) dubbele loyaliteit van islamitische Nederlanders, zelf zo kritiekloos achter het beleid van een ander land aanloopt. Ook mag het opmerkelijk genoemd worden dat de PVV, die een voorstander is van een verbod op buitenlandse financiering of bestuurlijke invloed van moskeeën, zelf niet transparant is over haar buitenlandse geldbronnen.

  Wilders en Israel
  Dat Wilders nauwe banden heeft met Israel is al langer bekend. Hij doet daar zelf overigens ook niet erg geheimzinnig over. Hij heeft er twee jaar gewoond en heeft het land naar eigen zeggen de afgelopen 25 jaar minimaal 40 keer bezocht. Hij heeft er een groot politiek netwerk en heeft bijvoorbeeld de voormalige premier Sharon vele malen ontmoet. VVD-Kamerleden die Wilders als fractiegenoot hebben meegemaakt, omschrijven hem als een pleitbezorger voor de Joodse staat. ?Hij heeft een heel groot hart voor Israël én de politieke belangen van dat land?, aldus John Manheim (CIDI) in de Volkskrant. Toen Wilders nog voor de VVD in de Tweede Kamer zat, had hij een werknemer in dienst die rechtstreeks afkomstig was van de Israëlische ambassade en ging hij voor de VVD naar Israël om stemmen te ronselen onder Nederlandse immigranten. Wilders verklaarde destijds:”De VVD doet het doorgaans goed onder Nederlanders in het buitenland. In Israël wonen tienduizend Nederlanders, die ik wil laten weten dat de VVD er is voor de joodse kiezer.”

  Tijdens de presentatie van zijn film Fitna in Jerusalem gaf Wilders blijk van zijn emotionele verbondenheid met Israel. Hij verklaarde: “We all carry Jerusalem in our blood, in our genes. We all live and breathe Jerusalem. We talk Jerusalem, we dream Jerusalem. Simply because, the values of ancient Israel have become the values of the West. We are all Israel, and Israel is in all of us.”

  Geen geloof in Palestijnse Staat
  Wilders lijkt weinig geloof te hebben in een Palestijnse Staat. Wilders in Haaretz:”My personal belief is that there is a two state solution for the Palestinians. One of those states is called Jordan.” Hiermee lijkt hij volgens De Morgen de facto zijn voorkeur uit te spreken voor de zogenaamde driestatenoplossing, die de Palestijnse nationaliteit en identiteit ontkent. Volgens deze visie wordt de Gazastrook geannexeerd door Egypte en (het resterende deel van) de Westelijke Jordaanoever door Jordanië.

  Wilders verklaart in het interview met Haaretz “geschokt” te zijn over recente de uitspraken van Barack Obama in Cairo. Obama sprak daar over een nieuw begin in de relatie met de islamitische wereld. Hij riep Israël op om de bouw van nederzettingen te stoppen en refereerde aan het lijden van het Palestijnse volk. Volgens Wilders gaat Israël, dat tot dusver op de steun van de VS kon rekenen moeilijkere tijden tegemoet.

  Etnische zuivering
  Wilders toont vooral affiniteit met de ultra-rechtse partijen in Israel die pleiten voor etnische zuivering. Zo is Wilders lyrisch over de ultra-conservatieve minister van Buitenlandse Zaken Avgidor Lieberman. Wilders noemt hem in het interview met Haaretz een intelligent, sterk en slim politicus. Na de overwinning van Liebermans partij Yisrael Beiteinu zou Wilders hem hebben opgebeld en gefeliciteerd. Hun beider partijen zouden meer gelijkenissen dan verschillen vertonen, en daar is Wilders naar eigen zeggen trots op.

  Lieberman is voorstander van een groot Israël waarin voor Palestijnen geen plaats is. In 2004 kwam hij met een plan om Israël etnisch te zuiveren, in 2006 betitelde hij de Palestijnse president Mahmoud Abbas als niet van belang. Door de kleine linkse partijen in Israel wordt hij betiteld als een racist en fascist.

  Toen Wilders zijn film Fitna in Jerusalem presenteerde, sprak hij op uitnodiging van parlementslid Aryeh Eldad, die aan de laatste verkiezingen deelnam onder de vlag van de Nationale Unie, een partij die vindt dat Israël etnisch gezuiverd moet worden door het vertrek van Arabische Israëli’s, eventueel onder dwang. Eldad is een revisionistische zionist die een groot voorstander is van de nederzettingenpolitiek en niet in vrede met de Arabieren gelooft.

  Zelf liet Wilders overigens tijdens een kamerdebat in januari 2008 weten dat de Palestijnen wat hem betreft de Sinaï in konden worden gedreven en in december herhaalde hij: ,,Knikker de hele bende maar de Sinaï in”.

  PVV
  In haar verkiezingspamflet verklaart de PVV in het buitenlands beleid meer aandacht te willen besteden aan mensenrechten. Hartstikke mooi, maar het is volstrekt ongeloofwaardig wanneer de partij tegelijkertijd Israel zo kritiekloos volgt.

  Vraag is of het Midden-Oostenbeleid van Wilders ook gesteund wordt door zijn fractiegenoten en zijn kiezers. Met de fractie heeft Wilders weinig problemen.Wilders wil is immers wet in de PVV, waarvan hij het enige lid is. Hij heeft zijn fractieleden zelf uitgekozen en zal ze tijdens het sollicitatiegesprek ongetwijfeld gevraagd hebben naar hun visie op het Israëlisch-Palestijns conflict. Fractiegenoot Martin Bosma is net als zijn politiek leider vaak in Israel geweest. Tijdens een bijeenkomst van het CIDI noemde Bosma Aryeh Eldad zijn “goede vriend”. Bosma verklaarde verder dat hij hoopt dat Israël het pad van vrede verlaat en dat Israël, als het aan de PVV ligt, een militaire campagne mag beginnen tegen Iran.

  Maar of de achterban van de PVV de pro-Israëlische standpunten van de partij steunt is maar de vraag. Daar zit voor de partij een probleem. Uit een enquête die in december 2007 werd gehouden, bleek namelijk dat het merendeel van de PVV-aanhang weinig op heeft met Israël. 39% van de PVV-stemmers vond toen dat Nederland Israël niet zou moeten steunen wanneer het land zou worden aangevallen. Bij alle andere partijen waren er minder tegenstanders van steun aan Israël.

  Financiële steun
  Wilders steunt Israël en krijgt op zijn beurt ook steun vanuit Israël. Zo meldde een correspondent van De Groene Amsterdammer in maart dat er in Israël flink voor hem werd gecollecteerd. Ook vanuit de Verenigde Staten ontvangt Wilders steun van pro-Israëlische en/of anti-islamitische organisaties. In Amerika bestaat zijn aanhang volgen Ronny Naftaniel (CIDI) vooral uit republikeinse, conservatieve joodse kringen waar veel geld zit. Naftaniel in de Volkskrant van 20 juni:”Zowel in Amerika als in Israel begeeft Wilders zich in geaccepteerde extreem-rechtse kringen.” Even googlen leert dat Wilders steun krijgt vanaf veel buitenlandse sites, waaronder Atlas Shrugs, Jihad-watch, Samizdata.net, Yidwithlid, GatesofVienna. Om de buitenlandse belangstellenden te informeren levert de PVV tegenwoordig ook nieuws in het Engels.

  Een deel van deze giften zijn bedoeld voor zijn juridische verdediging en komen volgens de Volkskrant binnen op de bankrekening waarop ook de partijdonaties uit Nederland worden gestort. ?Buitengewoon onfris?, oordeelt Remco Nehmelman, hoofddocent staats- en bestuursrecht aan de universiteit Utrecht in de Volkskrant. Nehmelman: ?In veel landen, zoals Duitsland en Groot-Brittannië, zijn buitenlandse giften verboden. Je wilt uitsluiten dat buitenlandse krachten het binnenlandse beleid beïnvloeden.? Pas als een donateur een tegenprestatie verlangt, is er een probleem, aldus de Groningse hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga in de Volkskrant. ?In Nederland kunnen we ongeoorloofde afhankelijkheid echter niet vaststellen, omdat we de geldstromen niet kennen.?

  Buitenlandse inmenging
  Relevant is dan ook de vraag in welke mate conservatieve geldschieters uit de VS en Israel invloed hebben op de standpunten van de PVV. Stel dat Wilders minister in een volgend kabinet is of zelfs premier wordt, dan is het van belang te weten in welke mate zijn beleid vanuit het buitenland wordt beinvloed.
  Dat hoeft niet alleen relevant te zijn voor het Midden-Oostenbeleid van de partij, maar ook wanneer het gaat om het beleid ten opzichte van Iran of zelfs wanneer het gaat om de vrijheid van meningsuiting. Zo hield Wilders, die zich anders graag profileert als strijder voor de vrijheid van meningsuiting, zich opvallend stil toen Mark Rutte suggereerde de ontkenning van de holocaust niet meer strafbaar te stellen. Wanneer Wilders consequent was geweest, had hij Rutte gesteund, maar hij hield zich gedeisd, ongetwijfeld om zijn geldschieters niet voor het hoofd te stuiten.

  Islam
  Maar ook de opvattingen van de partij over de islam zouden verklaard kunnen worden uit de banden van Wilders met ultra-nationalistische partijen in Israel die een grote aanhang hebben onder de Joodse kolonisten, vaak religieuze zionisten of revisionistische zionisten.

  Zo hebben deze partijen in Israël, net als de islamisten van Hamas overigens, er alle belang bij om van het Midden-Oostenconflict een religieus conflict om heilige grond te maken. Intern gebruiken deze partijen het in de strijd met seculiere krachten en in de onderlinge propaganda-oorlog tussen Israël en Palestijnen wordt dankbaar gebruik gemaakt van extremistische uitspraken die aan weerszijden worden gedaan. Zo is het Israelische beleid het gemakkelijkste te verdedigen door te wijzen op anti-joodse uitingen in de islam. Palestijnse verlangens naar eigen land worden zoveel mogelijk geïslamiseerd door Palestijnen te vereenzelvigen met het islamistische Hamas en niet met het seculiere Fatah.
  In een dergelijke propaganda-oorlog past het ook de diversiteit binnen de islam te ontkennen en de ‘zuivere islam’ gelijk te stellen aan de meest extreme stroming. Hierbij wordt dan bijvoorbeeld ook geregeld verwezen naar moderne complottheorieen zoals de in rechtse kringen populaire Eurabiatheorie van Bat Yeor (pseudoniem van Giselle Littman). In dergelijke theorieen wordt gesproken over een oorlog van de joods-christelijke beschaving met de islam. De islam wordt dan als een agressief monolitisch blok voorgesteld dat via migratie en een groot geboortenoverschot streeft naar wereldheerschappij en invoering van de sharia.

  Fitna2
  Tegen deze achtergrond is het logisch dat in de ogen van Wilders Israël de “voorhoede” van het Westen is en in die hoedanigheid de eerste verdedigingsgordel moet zijn van Europa tegen de oprukkende “islamiseringsgolf”. Daarom wil Wilders, in zijn volgende film Fitna 2 aandacht besteden aan Israel èn de islamisering van Europa. In het interview met Haaretz zegt Wilders hierover:”The film will demonstrate that the fight against Israel is not territorial, and hence Israel is only the first line of defense for the West. Now it’s Israel but we are next. That’s why beyond solidarity, it is in Europe’s interest to stand by Israel.”

  We moeten Israël dus steunen om de islamisering van Europa te stoppen. “De jihad tegen Israel is de jihad tegen ons allen” (citaat uit Steeds een stapje verder in de Volkskrant van 20 juni). Dat is de boodschap van Wilders, geïnspireerd en bekostigd door conservatieve krachten in Israël en de VS.

 13. Kreeg vandaag te horen dat Mevr. Kwint-Roos is overleden aan een vreemde ziekte, die overeen schijnt te komen met een eerder sterfgeval dat in verband werd gebracht met de Israëlisch Mossad.

 14. Geheim misschien niet maar het is moeilijk te ontkennen dat Wilders niet de belangen de staat Israël vertegenwoordigd. Een agent is hij wel degelijk.

Reacties zijn gesloten.