De top-twaalf van VVD-ers met een luchtje er aan

Robin Linschoten, Frank van Dalen en Frank de Grave zijn dan nog overgeslagen: onderzoeksjournalistensite Follow the Money zet de twaalf apostelen van het luchtje-eraan bij de VVD in het zonnetje. Handig overzicht. En bij deze vijftien blijft het niet. Hele leuke partij met hele leuke mensen.

21 gedachten over “De top-twaalf van VVD-ers met een luchtje er aan”

 1. Kijk, het is en ander soort criminaliteit – de witte boorden criminaliteit.

  Aan de hand van deze lijst lijkt een heleboel opgespoord, vastgesteld en opgelost te zijn. 🙂

 2. En de reageerders onder het stuk in Follow the Money vullen de lijst van VVD-ers waar een luchtje aan zit gestaag aan.

  Is een lijstje van VVD-ers die niet stinken niet handiger te maken? Ben je zo klaar denk ik.

 3. Waar is de Top-50 lijst van de VVD betreffende deze zaken?

  Die kunnen dan in de internationale top-listen meedingen. 🙂

 4. Ik heb het gelezen, alleen in de VN of een ander blad, bleek dat Neelie gewoon gebruikt is door de her Paarlberg. Schijnbaar heeft Neelie dus niet zo´n goede kijk op mannen als het erop aan komt. En natuurlijk kwam de familie Poot om de hoek, dat Joris D erbij hoort, hoezo rancuneus en een hetze voeren?

 5. En dan nog met droge ogen durven zeggen dat de SP levensgevaarlijk is en het land aan de afgrond brengt.

 6. @4, indien ik me niet vergis (maar dat kan ook, hoor want het is al een poosje geleden) Neelie had iets met haar voorkenis over Veronica aandelen met haar vorige man gedeeld zodat ze per uiterst toeval in een daagje paar ton van die betreffende aandelen hebben verdiend.

  De Rechter toen heeft ze vrijgesproken want hij geloofde stellig dat als ze aan het sexen waren, hadden ze het alleen over k*tje en l*ltje. Niet over aandelen, dus.

 7. VVD gajes heeft letterlijk bloed aan de handen. Door te graaien of de handelen in wapens sterven er mensen. Nee ze halen niet 1 op 1 de trekker over maar het gaat veel smeriger en in grote aantallen.

  JSF is daar een goed voorbeeld van. Het is een wapen. Het is iets om mee te doden en vaak zogenaamd voor het brengen van vrede en democratie.

  Ook vermoorden ze kinderen in de derde wereld door te willen bezuinigen op ontwikkelingshulp.

  De Italiaanse mafia is jaloers op de VVD. Die kunnen gewoon bovengronds en ondergronds de bevolking geld afhandig maken. Ze kunnen zelfs de premier leveren…..

 8. Hoogmoed 40 + zetels komt voor de val. Als de gemiddelde Nederlander het in zijn hart gaat voelen ( zijn / haar portomonee) komt er gauw een einde aan de VVD. Het geld raakt een keer op. Ze kunnen ons bestelen totdat geld echt op is.

 9. @ Leon, dat zal misschien best wel. Maar Neelie is pas later interessant geworden, die van uiterst rechts en tuthola met een aardappel in haar keel, toch uitgegroeid tot een vrouw die heeft begrepen dat ze in een mannenwereld heel hard gebruikt is. En uiteindelijk de ballen heeft gevonden om terug te vechten.

 10. Neelie is toch wel de boeiendste vrouw van de hele NL politiek, jammer dat ze van de VrijheidVoorDieven partij is. Volgens mij wordt ze, naarmate ze ouder wordt, linkser. Anyway een mooie krachtige vrouw.

 11. @M. van Wijk U ziet nog voor en tegens en reageert nog onder een echte naam. Jammer dat dat de anderen niet doen. Ik hoop u vaker hier tegen te komen.

 12. uit de oude doos
  Dit weekeinde onthulde de Telegraaf een schaduwboekhouding van het bouwbedrijf Boele en Van Eesteren, waaruit blijkt dat bij de bouw van kantoren, scholen en ziekenhuizen sprake is geweest van verboden vooroverleg en illegale prijsafspraken.

  Uit een onderdeel van deze administratie blijkt dat Jorritsma Bouw, een bouwbedrijf waarin voormalig minister Jorritsma en haar man een belang hebben van ruim 10 procent, zou hebben deelgenomen aan prijsafspraken. Het gaat onder andere om de bouw van een school in Dronten, waarvan volgens de gemeente Jorritsma Bouw de hoofdaannemer was.

  De naam van Annemarie Jorritsma, inmiddels burgemeester van de gemeente Almere, wordt genoemd in een brief waarin afspraken over de financiële verrekening zijn samengevat. Dit stuk is opgemaakt in 2000/2001, toen Jorritsma minister van Economische Zaken was

 13. ook uit de oude doos
  Jorristma is in opspraak omdat ze een waterpompinstallatie heeft laten aanleggen zonder de vereiste papieren.

  .Jorritsma zegt dat ze niet wist dat ze een vergunning nodig had.De gemeente Almere laat onderzoeken of Jorritsma de waarheid spreekt. Ze liet twee jaar geleden een huis bouwen. Het huis kreeg in plaats van een CV-ketel een warmtepompinstallatie. Die pompt van tientallen meters diepte grondwater omhoog. Maar het gebied waar Jorritsma woont, is een waterwingebied en daar mag je niet op eigen houtje water oppompen en door verschillende kleilagen boren. Eerder procedeerden verschillende boeren tot aan de Raad van State om dat wel te mogen doen. Maar tevergeefs. Het zijn deze boeren die Jorritsma’s naam in april vorig jaar doorgaven aan een ambtenaar van de provincie.

 14. Uiteraard geen verdenking richting mevr en meneer burgermeestersechtpaar in Almere die mede eigenaar zijn van een bouwbedrijf uit Groningen met een kantoor in Almere met dezelfde naam die veel bouwt in de gemeente.
  Ik zou niet durven te beweren dat dat opvalt.

  google wel!
  bv: jorritsma en bouw in almere

 15. @13, Het kan altijd nog leuker, een belastinginspecteur die een bouwvakker vraagt om zwart voor hem te werken.

 16. Onderstaande wordt regelmatig geciteerd:
  “Volgens politicoloog Andre Krouwel (in het AD) is de VVD gevoeliger voor corruptie dan andere partijen, omdat de partij van nature dicht tegen het bedrijfsleven aanschurkt.”

  leuk vind ik dat
  Is dat bedoeld als een excuus voor de corrupte vvd-er ?
  want in het bedrijfsleven is corruptie normaal

 17. @20: Witte Duif:

  Ja, we moeten er gewoon mee leren leven, das alles.
  Sterker nog: Ze hebben eigenlijk recht op hun corrupte “spelletjes”.

  Ik vrees alleen dat ze nog sluwer en behendiger zullen gaan opereren dat tuig. Daarom hoop ik dat er heel veel heel snel bekend gaat worden.

  Eigenlijk opvallend dat dit gedoe in Roermond bekend werd én er zo zwaar aan getild wordt. Door het hele land is de VVD met hun bouw- en zorgmaffia de boel aan het verzieken. Overal gaan bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen failliet door vrindjes die het wel even regelden.

  De bedragen en diensten die aan de strijkstok zijn blijven hangen zijn denk ik enorm.

  Succes PvdA. Jullie zijn medeplichtig. Wou ik zomaar even zeggen. ; )

 18. En nog 1 die niet in het lijstje staan:

  Maarssense wethouder Sjoerd Swane, tevens VVD-fractievoorzitter in de Utrechtse Staten. Hij werd in 2011 tot twee jaar cel veroordeeld wegens corruptie.

Reacties zijn gesloten.