Gondelaffaire Delft: burgemeester Bas Verkerk (VVD) en ex-wethouder Baljé (VVD) en hun schimmige deals

Vanavond een heuse presentatie van een rapport over de integriteit van Delftse burgemeester Verkerk. Hij heeft zelf om zo’n onderzoek gevraagd. Als ik de achtergrond zo bekijk dan denk ik dat e.e.a. naar VVD-maatstaven best “integer” is verlopen. Gewoon eerlijk ruilhandeltje tussen vastgoed en politiek met als bonus een leuke deal voor een VVD-wethouder en een handige switch van een andere VVD-wethouder naar een lucratief burgemeesterspostje. Business as usual dus:

De affaire ontstaat als er in een plaatselijke pizzeria heimelijke bandopnames worden gemaakt van een gesprek tussen toenmalig VVD-wethouder Christiaan Baljé en een vastgoedhandelaar over een grondtransactie. De wethouder van weleer vraagt daar een persoonlijke tegenprestatie voor. Tegelijkertijd blijkt dat ook de burgemeester in die affaire wordt meegetrokken als voormalig wethouder van Den Haag (VK).

10 gedachten over “Gondelaffaire Delft: burgemeester Bas Verkerk (VVD) en ex-wethouder Baljé (VVD) en hun schimmige deals”

 1. Smeuïge Mafia affaire, zoals het bij VVD-clubje toehoort.

  De Burgemeester heeft de Comissaris om zuivering gevraagd en zelf zeep en handdoeken mee gegeven.

  In Italie zijn dergelijke affaires altijd lang voorpagina nieuws.

 2. Dit soort feiten halen de televaag, elsevies en totaal geen stijl nooit. Ze hebben daar liever fabeltjes en zelfbedachte feiten. Iets over massa integratie bijvoorbeeld en daarbij vergetende dat de immigranten door de VVD en het CDA destijds zijn binnengehaald etc…

  Rechts heeft fact free uitgevonden net als censuur en de spindoctor.

  VVD is werkelijk elke week slecht in het nieuws of te linken aan ondeugdelijke praktijken. Net als falliesementen fraudeurs waar het gros daarvan VVD stemt.

 3. @3 toch is de zaak aan het rollen gebracht door een leefbaar persoon die niet van immigranten houdt.
  De rol van de burgemeester is geloof ik dat hij (de raad) door martin stoelinga op de hoogte is gebracht van de corruptie en niks heeft ondernomen. wehouder Baljé dacht dat dat hij de affaire kon afwentelen door te schadevergoeding te eisen van stoelinga en de eigenaar van de pizzeria van wie het filmpje afkomstig is. (zaak verloren)
  http://www.youtube.com/watch?v=pmG6TRd_CQM

 4. @5, hier is moment om op te merken dat ik persoonlijk zeer goede, positieve, integere VVD-ers ken – enkelingen, die een groot onderscheid met de rest van de vette massa maken.

  Hun probleem is hetzelfde als deze van sommige communistische functionarissen uit de OostBlok landen aan wie ik ooit de vraag gesteld heb: ” Hoe kunt u aan zoiets meewerken?’

  Het antwoord gemiddeld was: “Ik wil ook een kans op carrière maken en ik heb de kwaliteiten er voor, dan moet ik maar verplicht deel nemen aan dit clubje, mocht ik hogerop willen komen”. Soort noodgedwongen, dus.

  Wat niet weg neemt dat de regel van de Maffia is.

 5. Bas Verkerk (ook VVD)
  Christiaan Baljé (Ook VVD)

  Onderzoek naar de integriteit relevant
  Hier werden echter wel enkele voorwaarden aan verbonden. Dit zijn onder meer het feit dat alleen gekeken moet worden naar feiten en dat meningen en geruchten niet ter zake doen. Daarnaast dient er sprake te zijn van hoor en wederhoor en moet alle informatie vertrouwelijk worden behandeld, omdat dit anders van invloed kan zijn op het privéleven van de betrokkenen.

  vertrouwelijk is doofpotvullend

 6. @5: Voor Stoelinga liep het met een sisser af, maar pas nadat ze hem uitgebreid uit het raam hadden laten bengelen:
  “De klokkenluider Martin Stoelinga, die de bijnaam “gondelzeiker” kreeg, werd kapotgeprocedeerd. Het college van B&W schonk wethouder Baljé een bedrag van 17.000 euro voor zijn civiele (!) procedure tegen Stoelinga, op wiens bezittingen beslag werd gelegd en hij een claim van 250.000 euro aan zijn broek kreeg voor het publiceren van zijn verontwaardiging over de zaak. Door Stoelinga’s beschuldigingen van corruptie aan het adres van wethouder Baljé zou namelijk de reputatie van het gemeentebestuur als geheel zijn aangetast. In 2010 stelde het Haagse Gerechtshof onder meer dat Stoelinga niet onrechtmatig had gehandeld.” (http://eindpunt.blogspot.nl/2012/10/corruptie-in-de-polder-de-gondelaffaire.html)

 7. @8, zo werkt de Maffia eenmaal.

  Klokkenluiders wordt de mond met alle middelen dichtgesnoerd.
  La Fraternita van de ambtenaren – waarbij je dekt altijd je medeschuldige, zoals hij jou gaat dekken bij gelegenheid.

  Het is tijd voor een Staatsproces tegen deze Maffia.

 8. Er bestaat zo iets als een artikel 140 in het wetboek voor strafrecht .Dit artikel behelst lid zijn van een criminele organisatie .Het zal mij benieuwenof dat ook voor deze heren geld ,zal wel niet denk ik .

Reacties zijn gesloten.