Zaterdagavond 9 januari 2016.
In een van de drie parallelle spijkerbroekenwinkelalleeën, verkocht als “de negen straatjes” in Pretpark Amsterdam, wordt een pand gekraakt, om precies te zijn in de Wijde Heisteeg. De Rhythms of Resistance luisterden de actie op, daarmee op Belangrijke Winkeluren zomaar een Hippe Winkelstraat blokkerend.
Ter plekke werd de nieuwste editie van de Handleiding voor Krakers verkocht. Daar heb ik de afgelopen bijna veertig jaar misschien wel duizenden exemplaren van gesleten. Het verslag over de editie anno 2016 krijgt u nog.

Het betrokken pand is in 2011 ontruimd nadat het vier jaar gekraakt bewoond is geweest. Sindsdien is het interieur in de afgelopen jaren moedwillig vernield door de eigenaar, die het monument in dure appartementen wil verdelen. De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad heeft voorkomen dat de eigenaar de gevel ook nog ging slopen.


En succes, kameraden!

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.