Zaterdag 23 september vindt de landelijke actie #zeikwijf plaats. Vrouwen in heel Nederland kunnen dan hun ongenoegen uiten over het gebrek aan sanitaire voorzieningen in de openbare ruimte.

Het initiatief kwam van Cathelijne Hornstra, die aanvankelijk een oproep op sociale media plaatste om ’s nachts met wat vrouwen een urinoir te gaan uitproberen, uit protest tegen de boete die Geerte Piening opgelegd kreeg na een avond wildplassen. De rechter vond dat zij haar behoefte in een plaskrul had kunnen doen.

Al na een paar uur meldden bijna 8000 geïnteresseerden zich en haalde Hornstra de media in binnen- en buitenland. Daarop besloot ze de actie uit veiligheidsoverwegingen af te blazen en is zij, samen met een aantal andere actievoerders, een nieuw initiatief begonnen: #zeikwijf.

Zaterdag kun je je mooiste plascapriolen op de kiek zetten bij je plaatselijke urinoir en posten met de juiste hashtag. De bedoeling is dat de foto’s uiteindelijk aangeboden zullen worden aan Jet Bussemaker van het ministerie van OCW.

Het actiedraaiboek kun je vinden op de website.

En mocht je het echt niet kunnen ophouden, kun je nog mee doen aan de plasactie NOOD breekt wet.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
21Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.