In minder dan een week tijd zijn twee prominente activisten van de milieubeweging Ríos Vivos in Colombia om het leven gebracht. Landactivisten Luis Torres en Hugo George werden begin mei vermoord omdat ze protesteerden tegen de aanleg van een dam die het leefgebied van hun gemeenschap bedreigt. Door het bouwproject werden 500 families gedwongen te verhuizen en leden van de milieubeweging Ríos Vivos, al 151 keer aangevallen. De autoriteiten werkten de activisten die om compensatie voor de getroffen gezinnen eisten, structureel tegen.

Roep de autoriteiten van Colombia op de moord op Luis en Hugo onmiddellijk te onderzoeken en de overige leden van Ríos Vivos te beschermen.

Petitie Amnesty

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.