‘Gansch het raderwerk staat stil, als uw machtige arm het wil.’ Het is de titel van de bekendste politieke prent van Albert Hahn voor de spoorwegstaking in 1903. Die tekent de kracht van linkse solidariteit. Maar hoe is het daar tegenwoordig mee gesteld? Een analyse kan kort zijn als je Yanis Varoufakis heet.

Dit zijn de hoofdbrekens voor links in zijn algemeenheid. We spreken over internationalisme, arbeiders aller landen verenigt u, en zo meer. Maar we zijn niet verenigd. Kapitaal wel. De trojka wel. Zij hebben een internationalistische visie, een geglobaliseerde visie, die inhoudt dat een ieder wordt geplet die ergens tegen hen opstaat, met opmerkelijke onderlinge solidariteit.
(Inthesetimes [vertaald uit het Engels])

Heeft rechts meer van Karl Marx, Antonio Gramsci (culturele hegemonie), et cetera geleerd dan links?

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
8Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.