Ja mensen, ook elders dan op deze links-extremistische haatsite begint men het door te krijgen: de PVV is een xenofobe, discriminerende en zelfs racistische partij.
Op Sargasso kan men een verhelderende uitwerking lezen van wat wij hier anderhalve week geleden ook al geconstateerd hadden: dat de PVV ronduit allochtonenpaniek probeert te zaaien door allochtonen zonder meer tot probleem te bestempelen.

Men roert ook nog even het belangrijkste punt aan, namelijk dat Wilders door het CDA en de VVD salonfähig gemaakt dreigt te worden. Die kern van 15 tot 25 procent haatgekken die op PVV-achtigen stemmen bestaat namelijk in de meeste landen in Europa wel, daar doe je niet zo snel iets aan. Een constatering die Thomas von den Dunk gisteren, en Nausica Marbe vandaag in de Volkskrant terecht doen, en Marbe ziet tevens pogingen van Wilders om wat minder psychopatisch over te komen (knuffel eens een kat).

Maar die kern zou geen kwaad kunnen als andere politieke partijen hier de enige gezonde reactie op zouden hebben: ze namelijk nog niet met een stok aan te willen raken.

En daar gaat Marbe de fout in, als zij zegt: “Hoe vaak is Cohen niet (vergeefs) gevraagd een nieuwe taal te vinden die de populistische revolte serieus neemt? Hoe vaak is Pechtold niet gemaand tot meer urgent inzicht in integratie dan zijn sussende ‘kookluchtjesanalyse’? Overal waar de o zo nette politici, uit multiculturele overgevoeligheid, problemen negeren of met lapmiddelen ‘bestrijden’, wint Wilders. Keer op keer.”

Zij meent dat je Wilders kunt verslaan op dat punt. Welnu, dat gaat niet lukken, en dat moet je ook niet willen. Dat proberen Rutte en Verhagen inderdaad, door wat gematigd xenofobe uitspraken te doen over kroketten en halavlees of landen die teruggegeven moeten worden. Maar door iemand na te doen word je op zijn best tweede, nooit eerste. Niemand is zo onversneden lomp, haatdragend en beledigend als Wilders, dat moet gewoon in je zitten, dat kun je niet aanleren. Die man heeft daar dan ook jaren op getraind, op de Basisschool en de Havo.

Wilders wint dan ook niet zoveel van de PvdA en al helemaal niet van D66; Wilders wint vooral van de VVD en het CDA.

Die populistische revolte moet helemaal niet serieus genomen worden. Althans, niet op inhoudelijk vlak. Een krijsende kleuter neem je ook niet serieus. Toegegeven, het geeft een hoop herrie als je ermee door de supermarkt moet of in het restaurant zit, maar daarom geef je hem nog niet zomaar zijn zin. Als het goed is gaan de ouders gewoon door met wat ze moesten doen en laten de kleuter doorkrijsen totdat die vanzelf een keer ophoudt of beter: roepen deze tot de orde.

Cohen en Pechthold blijven dan ook hun eigen redelijke koers varen, zonder aan het gekrijs van Wilders en zijn aanhang toe te geven.

Het CDA en de VVD proberen daarentegen de kleuter om te kopen met een extra zak chips, nog een lolly, en de kleuter gaat alleen maar steeds verder.

Het wachten is op het moment dat Rutte het onmogelijk gaat vinden zich nog als keurige man of ideale schoonzoon te presenteren als hij met de PVV geassocieerd wordt. Idealiter zou het zo ver moeten komen dat zelfs een Verhagen er niet meer mee gezien zou willen worden, maar misschien is dat is wat veel gevraagd.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.